Culmea corectitudinii politice:


Un antrenor de fotbal american a fost pedepsit de o comisie liceală pentru că echipa sa a învins la un scor prea mare adversarii

Culmea corectitudinii politice: Un antrenor de fotbal american a fost pedepsit de o comisie liceală pentru că echipa sa a învins la un scor prea mare adversarii

Un antrenor de fotbal american de la nivelul elevilor de liceu american a fost pedepsit de către o comisie sportivă de la nivelul statului New York pentru faptul că echipa sa a învins un adversar cu scorul de 61-13, informează BBC.
Antrenorul principal al echipei de fotbal american a liceului Plainedge, Rob Shaver(FOTO), a fost suspendat pentru un joc pentru că a violat „politica scorului disproporționat”. Sub această regulă, antrenorii trebuie să dea explicații în fața unei comisii dacă echipa lor a învins la o diferență mai mare de 42 de puncte.
Această regulă, până acum unică în Statele Unite, a fost explicată de către Matt McLees, comisarul desemnat pentru fotbalul american la nivel liceu, prin nevoia de a proteja elevii care pierd, deoarece oficialilor li s-a părut că înfrângerile la scor „au diminuat din experiența simțită de tineri când joacă fotbal”.
Regula a fost pusă în aplicare după ce oficialii au calculat că în 2014 au fost 26 de meciuri în care diferența a fost de 40 de puncte sau mai mare, în 2015 au fost 23 iar în 2016 au 18 partide. De când a fost introdusă, numărul acestor partide a scăzut dramatic: doar 5 în 2017, una în 2018 și patru în 2019.
Culmea este că antrenorul echipei învinse a spus că n-are nicio problemă cu omologul său. „Am vorbit cu antrenor Shaver și i-am spus că n-am nicio problemă cu partida”, a declarat el conform sursei citate.
Cu toate astea, tehnicianul a fost chemat la comisie și a fost suspendat o etapă pentru „infracțiunea” sa. Directorul liceului unde antrenează acesta a răbufnit, numind pedeapsa nejustificată.
„Cine a spus că ei sunt experți în sportivitate? Cine i-a numit pe acești oameni să conducă acest tribunal caricatură  și să fie judecători, juriu și călăi?”, a tunat el.
Din păcate, acest gen de atitudine față de elevi/studenți este tot mai răspândită în Statele Unite, acolo unde „grija de a nu le răni sentimentele” acestora a dus la apariția așa-ziselor „spații sigure”, unde odată intrată, persoana respectivă nu se poate întâlni decât cu persoane care gândesc exact la fel.
Acest articol a fost publicat în SOCANT. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.