Sorina Matei: DNA a redeschis abia săptămâna trecută „dosarul proiectelor lui Dan Barna”


Sorina Matei: DNA a redeschis abia săptămâna trecută „dosarul proiectelor lui Dan Barna”

Sorina Matei susține că DNA a redeschis abia săptămâna trecută „dosarul proiectelor lui Barna”. Reacția jurnalistei vine după ce procurorii DNA au anunțat că s-ar fi autosesizat în legătură cu dezvăluirile despre proiectele cu fonduri europene din ancheta Rise Project, existând un dosar in rem, informează B1 TV.
„DNA a redeschis abia săptămâna trecută, luni, 28 octombrie 2019, „dosarul proiectelor lui Dan Barna”, adjuncta DNA, Mădălina Scarlat, infirmând în întregime a doua ordonanță de clasare a DNA Alba în dosar, desființând în totalitate soluția de clasare dată de DNA Alba, redeschizând dosarul și dispunând reluarea urmăririi penale”, a scris Sorina Matei pe Facebook.
Anul trecut, DNA a mai investigat un proiect în care firma liderului USR, Dan Barna, a asigurat consultanța, ca în proiectele despre care au scris jurnaliștii de la Rise Project. Procurorii de la DNA Alba au clasat, însă, dosarul.
„Cauza în care a fost reluată urmărirea penală în dosarul proiectelor lui Dan Barna deocamdată cu privire la faptă/in rem, se află în lucru la DNA Central, fiind preluată de la DNA Alba. Pentru că abia de săptămâna trecută este efectuată deocamdată urmărirea penală in rem, firma lui Barna și a soției acestuia, Grupul de Consultanță pentru Dezvolare DCG SRL nu are calitate de suspect sau inculpat în speță încă. DLAF a comunicat oficial săptămâna trecută că a început acum 5 luni controlul pe unul dintre proiectele lui Barna iar ulterior a dispus verificări pe alte proiecte ale lui Barna. Controalele/ verificările DLAF nu s-au încheiat. Până săptămâna trecută, DNA nu solicitase niciun document de la DLAF”, a mai scris Sorina Matei.
Dan Barna a fost cel care a cerut ca DNA să se ocupe de anchetă, după ce s-a autosesizat și Departamentul pentru Lupta Anti-Fraudă (DLAF). Barna a argumentat că DLAF este un organism aflat în subordinea Vioricăi Dăncilă, contracandidata sa în alegerile prezidențiale, în timp ce în DNA are încredere.
Acest articol a fost publicat în POLITICA(DanBarna). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.