Noul ministru al Agriculturii nu vrea aprozare cu produse românești.


 Casa de Comerț Unirea, creată de Daea, are soarta pecetluită. Ludovic Orban: „Vremea gostaturilor a trecut”

Noul ministru al Agriculturii nu vrea aprozare cu produse românești. Casa de Comerț Unirea, creată de Daea, are soarta pecetluită. Ludovic Orban: „Vremea gostaturilor a trecut”

Abia instalat la șefia ministerului Agriculturii, liberalul Adrian Oros a luat în vizor Casa de Comerț Unirea, proiect lansat de predecesorul său, care urma să promoveze produsele fermierilor români.
Casa de Comerț Agroalimentar Unirea, un proiect inițiat de Petre Daea, fostul ministru al Agriculturii, ce se dorea un lanț de magazine cu produse românești, nu este susținut de noul ministru de resort, Adrian Oros, deoarece „nu este serios și nu are impact economic și social”, scrie Ziarul Financiar. O poziție similară are în acest caz și șeful noului guvern.
Până în prezent au fost deschise două magazine, unul în Sibiu și unul în București
„Eu nu am fost de acord cu acest proiect nici cât eram în Comisia pentru Agricultură (vicepreședinte – n.red.), nu mi se pare un lucru serios, care poate rezolva o problemă. Explicația a fost că prin aceste magazine se vor promova produsele locale și tradiționale. Produsele locale trebuie promovate în locul în care se produc, iar cele tradiționale în alt loc. Nu mi se pare că a avut un impact economic și social”, a spus Adrian Oros, ministrul Agriculturii, în cadrul unei conferințe de presă.
Oros a mai spus că joi dimineață va trimite corpul de control pe teren să verifice toate plățile privind acest proiect, și mai ales să verifice legalitatea în care s-au efectuat. „Vom verifica fezabilitatea acestui proiect.”
Nici Ludovic Orban, premierul României, nu consideră că este de datoria statului să facă aprozare cu produse agroalimentare autohtone.
„Vremea gostaturilor a trecut. Pentru producătorii români trebuie să asigurăm condiții egale de acces la piață, dar consider că nu statul trebuie să se ocupe de această activitate (Casa de Comerț Unirea – n.red.). Trebuie reglementări clare de asigurare a accesului la piață pentru producătorii autohtoni, iar dacă aceste reguli sunt respectate nu mai e nevoie să refacem gostaturile”, a spus Ludovic Orban, premierul României, în cadrul aceleași conferințe.
Acest articol a fost publicat în POLITICA(guvernPDL), PRODUSE ROMANESTI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Noul ministru al Agriculturii nu vrea aprozare cu produse românești.

  1. Costa Aurelia zice:

    Până înlesniți voi intrarea pe piață a produselor românești, lăsați și aceste magazine,ba mai mult ar trebui unul în fiecare județ. Și da, susținut de stat pentru că luați destui bani de la micii producători.

    Apreciază

  2. Gheorghe zice:

    Trebuie făcut ceva, producătorii trebuie ajutați, au mare nevoie de îndrumarea și ajutorul specialiștilor, aceștia nu pot fi decât ai statului, sau pot fi și alții dar trebuie plătiți de cineva. Vrem să facem ceva pentru oamenii acestei țări sau nu?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.