”Gaură de 11 miliarde!” Daniel Zamfir îl demască pe ministrul Cîțu


”Gaură de 11 miliarde! Orice om onest, de bună credință, când aude asta din gura ministrului de finanțe, intra in panică, pe bună dreptate. Ticăloșia ministrului tiribombist e ca insinuează că banii au furati nicidecum ca suma, în niciun caz cea despre care vorbește Vasile Citu, provine din deficit, asa cum au toate tarile din Europa. De ce l-am crede că spune acum adevarul? Citiți va rog mai jos, doar câteva din minciunile sau ticalosiile spuse de actualul ministru de finante:

– Ianuarie 2017. Senatorul PNL a susţinut că din mai 2017 nu vor mai putea fi plătite salariile si pensiile şi că bugetul încalcă legea responsabilităţii fiscale.

– August 2017. Florin Câțu spune că Guvernul a rămas fără bani de pensii și salarii.

– Tot august 2017 Cîţu susţinea că numărul de zile libere acordate bugetarilor afectează Produsul Intern Brut.

– Tot august 2017. Cîţu anunţa o criză economică profundă. În realitate, economia românească era în plin având de relansare, creștere economică și cu majorări de venituri pentru cetățeni.

– Septembrie 2017, Cîţu îi minţea pe români vorbind despre o situaţie economică mai rea decât înaintea crizei. În realitate, România a înregistrat cea mai mare creștere economică din UE.

– Octombrie 2017, pseudo economistul PNL anunţa că investiţiile au fost omorâte. În realitate, investițiile au fost mai mari decât în anul precedent.

– Noiembrie 2017, acelaşi profet mincinos anunţa scăderea salariilor. În realitate, salariile au crescut pentru toate categoriile de bugetari și pentru foarte mulți privați, ca urmare a majorării salariului minim și prin scutirile de impozit la IT-ști și cercetători.

– Noiembrie 2017. Florin Câțu prevestește că autoritățile locale nu vor mai avea bani de investiții. În realitate, nicio autoritate locală fără excedent bugetar nu a avut un buget mai mic decât în 2017.

o Decembrie 2017. chiar inainte de încheierea anului cu cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, Cîţu ne spunea despre mistuirea econimiei.

– Ianuarie 2018. Câţu prevestea că România va avea soarta Venezuelei, acolo unde se înregistrează cea mai gravă criză umanitară din ultimul secol În realitate, economia românească a continuat să crească față de vârful din 2017.

– Martie 2018. Cîţu ne avertiza că inflaţia va ajunge la 12%. Peste puțin timp BNR anunța că inflația pentru 2018 va fi de circa 3,5%.

– Aprilie 2018. Economistul șef al PNL ne ameninţa cu naţionalizarea pensiilor. În realitate, fondurile din pilonul 2 sunt fonduri publice, deci nu pot fi naționalizate.

– Mai 2018. Câțu revine cu predicția că Guvernul nu mai are bani de pensii și salarii.

– Mai 2018. , acelaşi „expert” PNL vorbea de creşterea TVA. În realitate, TVA a scăzut în guvernarea PSD+ALDE.

– Mai 2018. Câțu prevestea că guvernul va reintroduce contribuţia pentru pensie la angajator. În realitate, transferul contribuțiilor la angajat s-a dovedit una dintre cele mai bune măsuri fiscale, prin care s-a redus considerabil deficitul de la bugetul de pensii.
– Mai 2018. Florin Cîţu susține că bugetul nu prevede bani de pensii şi salarii. În realitate pensiile au fost majorate de la 1 iulie, așa cum era prevăzut în buget. Rectificarea cu suplimentare la bugetul de pensii a fost determinată de o modificare legislativă privind pensiile pentru condițiile speciale de muncă – modificare care nu avea cum să fie prevăzută în proiecția de buget de la începutul anului.

– Iunie 2018. Cîţu îi minţea pe românii din diaspora că statul le va confisca sumele de peste 2000 de euro, trimise acasă. În realitate, era vorba de transpunerea în legislația românească a unei directive europene privind combaterea spălării banilor. Evident nu putea fi vorba de nicio confiscare de bani. Nu s-a confiscat niciun euro din banii trimiși acasă de românii din diaspora.
– Iulie 2018. Câțu estimează din nou o inflație uriasă de 7% pe 2018. BNR și-a menținut predicția de 3,5%, deci jumătate din estimarea lui Câțu.

– Iulie 2018. Două săptămâni mai târziu, cerea arestarea premierului pentru prezentare de date economice neoficiale. În realitate, datele guvernului sunt confirmate de INS și Eurostat.

– Iulie 2018. Florin Câțu anunță din nou o creştere a taxelor şi despre o rectificare bugetară negativă.

– Octombrie 2018. Cîţu arunca pe piaţă minciuna privind îngheţarea salariilor. În aceeași zi, Guvernul anunță majorarea salariului minim, cu un prag mai ridicat pentru angajații cu studii superioare”, a scris Daniel Zamfir pe Facebook.

https://www.dcnews.ro/

Acest articol a fost publicat în POLITICA(guvernPDL). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la ”Gaură de 11 miliarde!” Daniel Zamfir îl demască pe ministrul Cîțu

 1. visan vasilica zice:

  Pai nu i asa, are o pregatire foarte buna , carte multa, fler , de aceea l au si pus ministru de finante.Cred ca nici la el in buzunar nu stie cat are . Este un vizionar la fel ca si colegii de guvernare in frinte cu guvernoiu sef !!!!!

  Apreciază

 2. Popovici Emilia zice:

  Dar ce are acest personaj? E terorist! E malefic,urăște poporul român? Sau e Habarnist? Cum sa afirmi așa enormități? Cred că e rău intenționat,manipulează oamenii în interese necunoscute sau mai bine zis greu de identificat și dovedit. Ar trebui schimbat din funcție (ministru).

  Apreciază

 3. Angela ciobanu zice:

  Circule , nu pari a avea scoala pe care spui ca o ai ??? Gândește-te, ca va veni vremea sa plătești???? Rusine !!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.