Cea mai distrugătoare analiză pentru Iohannis – față în față cu Vladimir Putin!


Imagini pentru putin si iohannis

Sorina Matei: ” Putin face ANUAL conferinţe de presă marathon şi participă şi la interviuri televizate pe timpul anului – are o ţinută impecabilă în asemenea ieşiri, acceptă provocări – interviuri cu jurnalişti străini combativi”.

Una dintre cele mai apreciate jurnaliste de investigații, Sorina Matei, publică un text cu totul neobișnuit – o comparație între Putin și Iohannis. Și nu la orice capitol, ci chiar la cel al dialogului și transparenței!

Facem precizarea că Sorina Matei nu s-a manifestat niciodată ca o susținătoare a lui Putin și nici nu poate fi acuzată de ”filorusism”.

Sorina Matei definește paradigma în care îl privește pe Putin: ”Vladimir Vladimirovici Putin este un fost ofiţer şi şef KGB, care ocupă a 4-a oară funcţia de preşedinte al Federaţiei Ruse”.

Da, jurnalista recunoaște cu obiectivitate două aspecte:

– ”Vladimir Vladimirovici Putin face ANUAL conferinţe de presă maraton, în decembrie, şi participă şi la interviuri televizate pe timpul anului”.

– ”Vladimir Vladimirovici Putin are o ţinută impecabilă în asemenea ieşiri, acceptă provocări – interviuri cu jurnalişti străini combativi”.

În aceste condiții, Sorina Matei remarcă – ”Vladimir Vladimirovici Putin a făcut muci America în 2016, unde şi acolo preşedintele SUA ţine conferinţe maraton de presă, oferă frecvent interviuri, alegerile prezidenţiale sunt prin format cu dezbateri electorale multiple”.

Și acum vine comparația cu Klaus Iohannis, distrigătoare pentru președintele României:

”În România, stat NATO, UE, partener strategic al SUA, Klaus Werner Iohannis de 5 ani Preşedintele României – timp de 4 ani nu a dat niciun interviu, nu a organizat nicio conferinţă de presă maraton timp de 4 ani, nu a participat la niciun interviu/dezbatere televizată timp de 4 ani, nu acceptă întrebări, provocări, jurnalişti combativi. Şi doreşte în tăcere al doilea mandate”.

În felul său acid, Sorina Matei invită pe toți să refelecteze la cele scrise în această postare care ”este şi pentru cretini şi pentru necretini”.

Jurnalista încheie cu câteva ”haștaguri”: ”Democrația moare în întuneric”, ”A ști ne ajută să decidem”, ”A ști ne face mai puternici”, ”A ști ne ține în libertate” și un ”#Marş”, adresat celor care refuză să recunoască aceste adevăruri.

Concluzia – strategia lui Iohannis de a nu se ascunde de confruntări și de presă este un caz unic și mai ales nefiresc. Dar mai ales negativ, într-o pretinsă democrație, membră a unor grupări de democrații consacrate.

 Dragoș Dumitriu.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în politica. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Cea mai distrugătoare analiză pentru Iohannis – față în față cu Vladimir Putin!

  1. xaeus zice:

    Pulica frinarul trebuie comparat cu o sperietoare de ciori, nu cu un presedinte de stat adevarat !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.