Sindicatele din CNSLR Frăția se aliază oficial cu PSD, după ce PNL a preluat guvernarea


Liderii PSD şi CNSLR Frăţia au semnat miercuri un acord de colaborare, atât la nivel central cât şi local, ambele părţi subliniind colaborarea foarte bună pe care o au de 30 de ani.

Liderul sindical Leonard Bărăscu, cel care a semnat acordul din partea CNSLR Frăția, a susținut că această confederație intră într-o perioadă de „permanentă opoziție”. „Intrăm într-o perioadă în care noi suntem în opoziţie permanentă faţă de ceea ce se întâmplă în câmpul de lucru politic. (…) Au trecut aproape 30 de ani, dar relaţiile nu s-au diluat deloc. (…) Lucrurile comune trebuie susţinute şi duse mai departe. (…) Vom respecta ceea ce este scris în acord, pentru că sprijinul trebuie să fie reciproc, un sprijin pe care îl vom da din toate punctele de vedere şi va fi transmis şi în teritoriu. Să nu pierdem ceea ce am reuşit să obţinem, iar social-democraţia să fie o bază a ceea ce şi-a propus CNSLR Frăţia acum 30 de ani, când a fost înfiinţată”, a afirmat Bărăscu.

„Considerăm această colaborare foarte utilă, având în vedere că partidele de stânga au colaborat foarte bine cu sindicatele pe probleme importante pentru cetăţeni – salarizare, pensii, apărarea cetăţenilor în faţa unor decizii injuste care pot fi luate la nivel central. Acest pas este unul important pentru noi şi ne dorim ca pe viitor această colaborare să fie una pragmatică, aplicată, care să arate grija comună pentru cetăţenii acestei ţări”, a declarat, cu acest prilej, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă.

Leonard Bărăscu, cel care a semnat acordul din partea CNSLR Frăția, este unul din cei mai bogați lideri sindicali, potrivit ultimelor declarații de avere.

Un clasament realizat în 2016 de Digi 24 îl avea în frunte pe Leonard Bărăscu, lider al Federaţiei Sanitas.

Bărăscu, de profesie asistent medical, primea de la federaţia pe care o conducea aproape 7.500 de euro. El a avut în 2015, potrivit propriei declarații de avere depuse la Agenția Națională de Integritate, venituri în sumă de 404.591 lei.

Adică, aproape 91.000 de euro pe an sau circa 7.500 de euro pe lună.

Ca președinte al Federației Sanitas din România, Bărăscu a luat 134.637 lei, la care a adăugat, tot de la federație, 81.761 lei, pentru activități „în afara funcției de bază”. Alți 98.252 lei au intrat în contul lui Leonard Bărăscu de la CNSLR Frăția, confederație pe care o conduce, de asemenea, din 2012.

În fine, liderul sindical a mai încasat 89.941 lei ca vicepreședinte al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (organizație profesională similară Colegiului Medicilor din România), mai scrie pe site-ul digi24.ro.

https://newsweek.ro/

Acest articol a fost publicat în POLITICA STIRI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Sindicatele din CNSLR Frăția se aliază oficial cu PSD, după ce PNL a preluat guvernarea

 1. florinsuciu63 zice:

  In caliatate de Presedinte Executiv al CNSLCR si fondator al Aliantei Nationala Sociale va aduc la cunostinta un fapt ascuns de FSN-isiti si mai apoi PSD referitor la cele 4 „confederatii reprezentative” in frunte cu liderrii lor deveniti multi milionari, Tribunalul Bucuresti prin Adresa de informare 429/12.03.2013 confirma ilegalitatea constitutirii Confederatiilor Fratia, CNSLR si Cartel Alfa nu au avut avizul Ministerului Muncii, astef incat ele au functionat …cum? Ilegal…timp de 14 ani !!! deci instrumente FSN-iste sub directa obladuire a procurorului-avocat-sindicalist-prim ministru- avocat al poporului dar permanent un comunist Ciorbea au praduit si distrus intregul patrimoniu al celor peste 4 milioane de muncitori din Roamnia si au primit in tot aceasta perioado peste 2 miliarde de euro ca „sa tina muncitorii in frau” dar dand senzatia ca se rasvratesc… Iar acum „ce eramus de domanstartus s-a demonstratus” toti revin la cuibul de serpi rosu ca sa-si salveze pielea!!! Ajunge cu nemenricia si talharia in Romania mai, voi care va dati , lideri sindicali pe salaraii si diurne si surplusuri si faraciuni mai ceva ca Directorii Generali! Celor interesati va stau la dispozitie cu documentele prin care se arata furaciunile de la CNSLCR si UGSR in toti acetsi ani!

  Uitati cum s-au infiintat ilegal marile "confederatii reprezentative" instrumentele FSN-ului si mai apoi ale PSD-ului, si au continuat ilegal, dar au reusit la furat, distrus si liderii lor au devenit multimilionari! pic.twitter.com/QsgUEJrW0l— Florin Suciu (@stasflorinsuciu) November 9, 2019

  https://platform.twitter.com/widgets.js

  Apreciază

  • xaeus zice:

   Corporatiile venite sa practice sclavie in Romania vor desfiintarea completa cu orice pret a sindicatelor. In viziunea lor, sclavul nu trebuie sa aiba drepturi. Daca moare in post, nu e problema, se inlocuieste cu altul. Schimba oamenii ca pe ciorapi. Si vorbesc de cele mai mari companii din lume care au subsidiare sau reprezentante in Romania. Din pacate politicul ii sustine ca de la ei isi ia cota-parte. Au ajuns angajati in firme ale marilor corporatii sa aiba conditii de existenta semnificativ mai grele decat detinutii din penitenciar.

   Apreciază

   • Citadela zice:

    Este cam greu sa mentii un sindicat in Romania atita timp cit la poarta companiei sunt sute de alti amatori sa ti ocupe locul daca nu ti convine salariul oferit de patronul alogen.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.