Parintii si Tara nu se vorbesc de rau !!


Este posibil ca imaginea să conţină: text

Tu, române ! nu-ţi mai urî tara, apără-i numele şi spune-le străinilor ,,că român nu înseamnă hoţ de buzunare, nici manelist, nici cel ce sparge seminţe în colţul blocului fără să aibă vreun căpătâi pe lumea asta, nici cei cu ceafa în patru straturi care îşi atârnă la gât lanţuri groase din aur şi nici femeia cu fuste înflorate care stă cu mâna întinsă pe bulevardele capitalelor europene ” !
Român este bunicul tău care a luptat până în munţii Tatra şi la Cotul Donului, iar româncă înseamnă bunica ta ce a rămas să-l aştepte crescându-şi copiii să fie oameni, nu cerşetori.
Spune-le străinilor că suntem neam vechi, că Europa a învăţat să cultive pământul de la cei ce-şi odihnesc de mii de ani oasele în tarana asta şi că am înroșit Dunarea de sânge apărându-le şi lor liniştea.
Neamul tau nu a avut linişte să construiască catedrale măreţe pentru că a stat mereu cu o mână pe plug şi cu una pe sabie.
Neamul tau nu a subjugat şi nu a exploatat niciodată pe alţii şi de-asta oraşele lui nu sunt la fel de bogate pentru a fi admirate de turişti, precum Londra, Paris, Roma sau Madrid…Nu avem Notre Dame, dar avem Voroneţ, nu avem Waterloo, dar avem Podul Înalt, Mărăşeşti şi Posada, nu avem Turnul Eiffel, dar avem Babele şi Sfinxul, nu avem Riviera Franceză, dar avem Delta Dunării şi nu avem o Statuie a Libertăţii, dar avem un Gânditor de la Hamangia.
Să nu-ţi fie ruşine în faţa nimănui, pentru că tu nu eşti dator cu nimic nimănui!

Ionică Rădoi

Acest articol a fost publicat în ROMANIA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Parintii si Tara nu se vorbesc de rau !!

 1. Ene Constanta zice:

  Sunt mandra ca sunt romanca ,asa mi-am crescut si cei 5 copii ai nostri ,sunt mari patrioti cu multa dragoste pentru acest pamant sfant,la fel este si sotul meu , si il rog pe bunul Dumnezeu daca ma voi naste din nou sa ma nasc tot pe acest pamant sfant.Doamne ajuta-ne !

  Apreciază

 2. Nicolae zice:

  Sunt mandru ca sunt roman

  Apreciază

 3. Ecaterina Serendan zice:

  Buna ziua.Desi muncesc in Germania ,eu sunt mândră că sunt româncă, asa mi am educat si copii.Plang când aud imnul național si Deșteaptă te romane .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.