Presa occidentală, jigniri la adresa României și instigări – după alegerile prezidențiale!


Klaus Iohannis

Euronews: ”Iohannis s-a angajat să reînvie eforturile anticorupţie într-una dintre cele mai corupte națiuni ale Europei”

. Comentarii laudative în presa occidentală la adresa lui Klaus Iohannis, dar și câteva mesaje uluitoare – jigniri la adresa României și adevărate instigări la revenirea la un sistem al instrumentelor de forță, pe care ei îl numesc ”lupta anticorupție”.

Evident, presa occidentală nu a ținut cont și nu a luat niciodată în calcul abuzurile din justiție semnalate de ONG-uri, partide sau de presa română.

​”Dacă este reales, Iohannis va avea șansa să instaleze procurori șefi care să combată corupția endemică”, scrie Euronews. ”Iohannis, care s-a angajat să reînvie eforturile anticorupţie într-una dintre cele mai corupte națiuni ale Europei, se va confrunta cu Dăncilă în turul al doilea al cursei prezidențiale, pe 24 noiembrie”.

România este deci… ”dintre cele mai corupte națiuni ale Europei”?! Cine a mai primenit asemenea jignire?!

România este monitorizată de Bruxelles pentru progresele privind reforma sistemului judiciar, din 2007, scrie publicația internațională. ”Dar o succesiune de guverne PSD a încercat în ultimii ani să inverseze unele reguli anticorupție, alăturându-se altor state ex-comuniste din Uniunea Europeană în a atrage critici asupra statului de drept”.

”În luna mai, Liviu Dragnea, fostul lider PSD, a fost condamnat la trei ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de corupţie”, scrie Euronews, reluând aceeași informație falsă – pentru că Dragnea NU a fost condamnat pentru corupție.

Mai mult, reluând sintagma jignitoare la adresa României – ”corupție endemică”  – publicația susține că ”Observatorii au declarat că o victorie pentru Iohannis ar putea spori șansa Partidului Liberal de a forma un guvern de coaliție după alegerile generale care vor avea loc în 2020 și de a restabili încrederea investitorilor, erodată de câțiva ani de instabilitate politică și de largheţe fiscală”.

Deci, nici un cuvânt despre succesele guvernărilor PSD scoase în evidență chiar de instituțiile europene sau de mandatul apreciat la președinția Consiliului UE!

Aceeași idée cu „încrederea investitorilor” o susține și New York Times: ”Victoria lui Iohannis ar putea consolida șansa Partidului Liberal de a forma un guvern de coaliție și de a restabili încrederea investitorilor după câțiva ani de instabilitate politică și fiscală.

Evan Răutu

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în ROMANIA(straini). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.