Klaus IohannisÎncă o publicație germană îl critică dur pe Iohannis


Klaus Iohannis

După Der Spiegel, a venit rândul celor de la Deutsche Welle să îl critice pe Klaus Iohannis pentru refuzul său de a lua parte la dezbateri cu contracandidații săi.

Decizia luată de Klaus Iohannis de a nu participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, contracandidata sa din turul al doilea al alegerilor prezidențiale a fost taxată dur de presa internațională.După criticile celor de la Der Spiegel au venit reacții de la Deutsche Welle.

Aceștia spun că, în realitate, ar fi trebuit să atârne greu multiplele lui nefăcute din ultimii trei ani, iar una dintre ele este chiar disprețul lui manifestat față de democrație prin refuzul de a-și confrunta contracandidații în dezbateri publice.

Mai mult, presa germană îi reproșează lui Iohannis că a sacrificat-o pe Laura Codruța Kovesi pentru a-și salva propriul fotoliu.

”Ori, de pildă, mai grav, repetatele şanse nejustificate acordate de Iohannis partidului-stat, ca vârf de lance al unei cleptocraţii pesediste dezlănţuite în contra statului de drept şi a instituţiilor sale, între care şi preşedinţia. Pe care PSD a anemiat-o, cu complicitatea CCR şi a noncombatului prezidenţial în aşa un hal, încât nu e clar pentru ce mai e nevoie ca preşedintele să fie ales direct de popor, spre a se bucura de maximă legitimitate”, scrie publicația.

Jurnaliștii germani susțin că fie și numai din acest motiv succesul lui Iohannis este părerlnic și că probabilul său triumf, în scrutinul de balotaj, ”va fi o victorie problematică a unui rău ce-i drept, net mai mic”, într-o istorie plină de rele mari care, grație nemeritatei guri de aer date ”agramatei agresive și iresponsabile din fruntea răului maxim, PSD”, vor continua să îi bântuie pe români care, în opinia celor de la DW, nu s-au priceput mai bine.

 Georgiana Arsene.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în POLITICA(votare). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.