Și dacă Dăncilă se dovedeşte a fi mai lider ca Iohannis?


Și dacă Dăncilă îl bate pe Iohannis? Ar fi asta o așa mare surpriză? Bineînțeles, căci în momentul de față, la cum arată scorurile electorale ale celor doi candidațșținând cont de cum s-au poziționat astrele presei de propagandă gratuită, Viorica Vasilica are șansa naufragiatului pe o insulă locuită de canibali. Dar, cele 15 procente care o separă de Klaus von Mucles pot fi anulate printr-o campanie bine gândită, dusă în ofensivă totală și cu toate armele pe masă. Iar când vorbim de arme împotriva președintelui actual, ohoo, PSD are de unde alege! Gânditorul de la Cotroceni poate fi învins de propriile slăbiciuni, trebuie doar ca social-democrații să-și dorească asta. În caz contrar, pierderea va fi a lor, dar s-ar putea ca decontul să fie prea mare și imposibil de plătit cu o simplă calificare în „finala” de la 24 noiembrie.

Imagine similară

Turul 2 nu înseamnă nimic dacă te prezinți în poziția ghiocelului și nu te folosești de toate informațiile și argumentele pentru a-l doborî pe adversar. Iar KWI va fi doborât la urne dacă electoratului i se arată fața adevărată a șefului statului. Cea ascunsă opiniei publice, fața bine fardată de o întreagă echipă de jurnaliști-cosmeticieni.

În primul rând, cetățenii știu care sunt realizările Guvernului Dăncilă, așa că PSD nu mai are rost să mizeze pe creșterea pensiilor și a salariilor. E o realitate pe care românii o simt între degete de fiecare dată când deschid portofelul și ajunge cu acest subiect. În schimb, social-democrații pot porni ofensiva cu teza bugetului supraîncărcat al Serviciilor secrete. Suntem membri NATO și la coada salarizării în Europa (cu toată măririle PSD), dar dăm cei mai mulți bani dinUE pentru „intelligence”, adică SRI, SIE și alte structuri informative! Pentru ce?! Câte centuri ale marilor orașe pot fi reparate/ chiar lărgite cu aceste milioane risipite? Câte spitale s-ar moderniza cu aparatură de ultimă generație din fondurile pe care Iohannis le-a solicitat în mod expres pentru Servicii?!

Avem un președinte cu mâna întinsă

Ca orice stat democratic din lumea asta, România și-a ales un președinte care să îi apere interesele și reprezinte imaginea în străinătate, la toate întâlnirile oficiale de rang înalt. Pentru asta, cetățenii îl plătesc pe șeful statului, iar el, ca restul dintre noi, este un contribuabil la buget prin taxele și impozitele achitate pe venit.

Venit care îi este dat, repet, ca să reprezinte imaginea țării în afară, să apere interesele României. Ce a înțeles neamțul din mandatul de 5 ani? Că statul român trebuie să-i suporte și călătoriile de plăcere prin ale străinătățuri meleaguri nevizitate încă. Sau naveta aproape săptămânală București-Sibiu, cu coloană oficială și trafic dat peste cap pe Valea Oltului. Noi înțelegem că urgență maximă, dar nu ține de siguranța națională să blocați traficul și să pedalați cu girofarul pornit când mergeți la Carmen!

Încâlcita poveste de la FDGR

N-ar strica și ca Viorica Dăncilă să ceară lămuriri cu privire la încâlcita poveste a restituirii clădirilor Forumului Democrat al Germanilor din România. Sunt ițe încurcate de prin 2004, când premierul de atunci, Adrian Năstase, semna cu FDGR-ul lui Iohannis o colaborare de pe urma căreia „Sasul&co.” au primit undă verde la „defrișări” imobiliare prin Sibiu și împrejurimi. Și dacă tot suntem la imobiliare, n-ar fi interesant să aflăm de la primul-ministru Ludovic Orban câtă chirie plătește statul român pentru ocuparea clădirilor FDGR? Și aceștia sunt bani publici…

Numai cu o asemenea campanie poate fi învins Klaus Werner. Trebuie tupeu, dar Dăncilă a dovedit că-l are marți, când i-a măturat din partid pe Ana Birchall și Cozmin Gușă, într-o curățenie de iarnă fără precedent.

Acest articol a fost publicat în politica. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.