ADRIAN NĂSTASE DĂ CĂRȚILE PE FAȚĂ:


 „AȘ VREA SĂ ÎNȚELEGEȚI DE CE ÎL ACUZ PE IOHANNIS DE IPOCRIZIE, CA PRIMAR ‘A SUPT‘ SERIOS DE LA PSD, PE CARE ACUM ÎL DEMONIZEAZĂ!”

Adrian Năstase dă cărțile pe față: „Aș vrea să înțelegeți de ce îl acuz pe Iohannis de ipocrizie, ca primar ‘a supt‘ serios de la PSD, pe care acum îl demonizează!”

În urma faptului că în spațiul public a apărut informația că Iohannis a semnat un protocol de colaborare cu PSD, în 2009, Adrian Năstase susține că Iohannis a primit bani de la PSD pentru multe proiecte pe vremea când era primar, astfel că fostul premier dă cărțile pe față și enumeră numeroasele proiecte finanțate de Guvernul României în baza respectivului protocol, amintindu-i lui Klaus Iohannis că „a supt” din plin din banii și beneficiile acordate de partidul pe care azi îl demonizează și îl vrea distrus.

„Aș vrea să înțelegeți de ce îl acuz pe Iohannis de ipocrizie atunci când afirmă că, de 30 de ani, PSD a fost o catastrofă și, de aceea, el cere dispariția <<PSD-ului>>. Dincolo de faptul că el nu participa la o campanie parlamentară, cu o competiție a partidelor, ci la o campanie prezidențială, în care cei ce concurează trebuie să dovedească, în mod esențial, tocmai capacitatea de a lasă deoparte haina de partid, în timpul mandatului. Dacă Iohannis are ceva de criticat, el ar trebui să critice programul Vioricăi Dăncilă, nu guvernarea (guvernările) PSD sau programele acestui partid.

Îmi este greu să înțeleg însă, mai ales, înverșunarea, ura sa împotriva PSD, a membrilor, liderilor și simpatizanților săi, în condițiile în care, în perioada în care era primar, <<a supt>> serios de la acest partid pe care acum îl demonizează.

Mă întorc la felul în care a funcționat colaborarea, la nivelul municipiului și al județului Sibiu, dintre PSD și FDGR, condus de Iohannis, în perioada 2001-2004. Colaborarea s-a realizat conform punctului IV din protocolul național între PSD/FDGR, protocol realizat la dorința expresă a primarului Iohannis care, în Consiliul municipal Sibiu, nu avea majoritatea și dorea că majoritatea formată din consilierii PSD să-i susțină anumite proiecte!! Lucru care s-a și întâmplat!

S-au realizat, în parteneriat, proiecte importante care au pus în mod hotărâtor bazele dezvoltării remarcabile a Sibiului în perioada următoare! Proiectele mai importante nu l-au avut pe Iohannis că autor!!! Ele s-au născut din colaborarea activă cu mediul economic, cultural, universitar al Sibiului. În baza protocolului, aceste proiecte au devenit o componentă de bază a STRATEGIEI DE DEZVOLTARE a municipiului și a județului Sibiu. Prezentate și susținute de PSD la București, aceste proiecte au fost susținute de Guvernul PSD/Năstase!! Fără această susţinere financiară ele nu puteau fi realizate pentru că depășeau cu mult posibilitățile financiare locale!

Cele mai importante PROIECTE SUSȚINUTE DE GUVERN ȘI IMPLICIT DE PSD au fost:

1- SIBIU CAPITALĂ CULTURALĂ 2007 – este un proiect al Guvernului României, negociat de mine cu premierul Luxembourgului, cu ajutorul ambasadorului Postolache și în care Primăria și consiliul Sibiu au fost parteneri locali! Guvernul României, prin Ministerul Culturii, a promovat acest proiect! În prima faza, Iohannis a privit cu scepticism proiectul … La început, la întâlnirile care aveau loc în fiecate zi de luni la Ministerul Culturii, cu ministrul Răzvan Theodorescu, primarul Sibiului nu a dorit să participe! Era total dezinteresat de acest proiect … interesul a apărut când a înțeles că e un proiect realizabil și foarte important! În final și l-a însușit dar, în 2007, el nu a mai invitat pe nici unul din cei care l-au susținut și realizat.

2 – În vederea realizării Proiectului SIBIU CAPITALĂ CULTURALĂ, prin GUVERNUL ROMÂNIEI au fost suținute financiar o serie de proiecte de infrastructură pentru municipiul Sibiu, absolut necesare, printre care:

REABILITAREA CENTRULUI ISTORIC AL SIBIULUI – cu finanțare de la Guvernul României, direct și prin Ministerul Culturii.

Finanțarea reabilitării sălii de spectacole THALIA – finanțare de la Guvernul României, prin Consiliul județean Sibiu.

MODERNIZAREA STAȚIEI DE CALE FERATĂ SIBIU – finanțare prin Ministerul Transporturilor.

3 – Pentru a asigura dezvoltarea economică durabilă a municipiului și a județului Sibiu, s-a susținut de către Guvernul României construcția și finanțarea ZONEI INDUSTRIALE VEST CA PARC INDUSTRIAL (lângă Aeroportul Sibiu). Este unul din primele parcuri industriale din România, realizat în parteneriat de către Guvernul României și autoritățile locale! Parcul a asigurat dezvoltarea puternică a Sibiului în deceniile următoare. Guvernul României a asigurat prin ministerele de resort și companiile naționale și locale fondurile necesare pentru alimentarea cu energie electrică, gaze naturale, alimentarea cu apă, canalizare și drumuri.

4 – În baza protocolului PSD/FDGR, Guvernul României a început, în 2003, CENTURA OCOLITOARE A MUNICIPIULUI SIBIU ÎN REGIM DE AUTOSTRADĂ – componentă a autostrăzii A1 – un obiectiv extrem de important ca element de infrastructură pentru atragerea investitorilor în ZONA INDUSTRIALĂ VEST!!!

5 – În perioada 2001-2004 s-au realizat în Sibiu 2260 locuințe sociale de către Guvernul României prin Ministerul Transporturilor (locul 2 pe țară la nivel de județe). A fost o contribuție extrem de importantă la rezolvatea crizei locuințelor, generată de amplul proces de retrocedare a locuințelor solicitate în special de etnicii germani plecați din Sibiu și care au solicitat retrocedarea locuințelor pierdute abuziv în perioada comunistă.

6 – Reconstrucția VIADUCTULUI GARA MARE care, din cauza gradului mare de uzură și risc, s-a închis circulației și îngreuna accesul spre cartiere mari ale Sibiului – proiect la care Guvernul României a finanțat 50% din valoarea investiției, restul de 50% revenind în părți egale Primăriei Sibiu și Consiliului Județean Sibiu!

7 – Finanțarea de către Guvernul României a celui mai mare COMPLEX FINANCIAR BANCAR din țară care asigura sediile unor instituții extrem de importante pentru cetățenii județului Sibiu! În aceea perioadă era o criză acută de spații pentru funcționarea unor instituții vitale județului și municipiului. Spre exemplu, CASA DE PENSII A JUDEȚULUI SIBIU, INSPECTORATUL JUDEȚEAN DE MUNCĂ, AGENȚIA JUDEȚEANĂ DE PRESTAȚII SOCIALE, DIRECŢIA JUDEȚEANĂ A FINANȚELOR PUBLICE, CEC, DIRECȚIA JUDEȚEANĂ DE TELEFOANE, FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE DIN UNIVERSITATEA LUCIAN BLAGA – SIBIU.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante investiții susținute de Guvernul României în perioada 2000-2004 ! Unele proiecte au continuat evident și în anii următori, dar cred că este extrem de important că acestea au început în perioada guvernării PSD! Ele au pus bazele dezvoltării durabile ulterioare a județului și a municipiului Sibiu! Cred că sibienii sunt cei care au avut cel mai mult de câștigat. Ei meritau aceste investiții. Iohannis a fost însă profitorul acestor realizări, obținute cu sprijinul financiar, masiv, al PSD. Și este cel care acum consideră că PSD a fost <<catastrofal>> pentru România!

Îmi mai aduc aminte că l-am luat cu mine de vreo cinci ori în vizitele pe care le-am efectuat în Germania și l-am invitat în ședințele de guvern. De aceea, mi s-a părut incalificabil faptul că ieșind din ședința de guvern unde obținuse un nou sprijin financiar, după ce își rezolvase re-alegerea că primar al Sibiului, în 2004, a anunțat, la emisiunea lui Marius Tucă, că el îl va vota pe Stolojan!!!

Sper că înțelegeți acum de ce îl acuz pe Iohannis de ipocrizie atunci când critică PSD și cere distrugerea sa. Și de ce vă îndemn să votați Viorica Dăncilă!”,

scrie Năstase pe blogul personal.

De reamintit aici este faptul că, în toamna anului 2009, o majoritate parlamentară de 66% condusă de PSD în opoziție îl propunea premier pe Klaus Iohannis, acesta fiind respins de Traian Băsescu.

Fostul președinte Traian Băsescu scria la acea vreme, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că:

„Premierul de la Grivco, prin atitudinea sa, a dat o grea lovitură statului de drept din dorința de a-și servi partenerul, pe turnătorul Voiculescu, și pentru a-și asigura bunăvoința lui Gâdea, Badea & co.”.

Întrebat de jurnaliștii digi24 dacă își mai aminteşte de acest subiect, fostul președinte Traian Băsescu a avut o replică spumoasă:

„Da. Și bine am făcut, că azi nu mai era președinte”,

a spus Traian Băsescu râzând într-o conferință de presă.

Despre acest subiect a vorbit în 2014 candidatul Klaus Iohannis, care respingea acuzaţiile referitoare la o colaborare cu Voiculescu, şi îl critica pe Traian Băsescu că își dorea „guvernul lui” și nu guvernul altcuiva, situația GRIVCO fiind detaliată și de Codruț Sereş, fost ministru al Economie.

https://www.gazeta-romana.ro/

Acest articol a fost publicat în POLITICA(Iohanis). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la ADRIAN NĂSTASE DĂ CĂRȚILE PE FAȚĂ:

 1. dpserban zice:

  La ce-i folosește lui Năstase că a avut funie? Vrea și săpun? Deci, atunci era bine să sprijine FGDR, și acum se vede ce a sprijinit de fapt? Păi nu tot Năstase a fost implicat și în chestiunea cu Combinatul Siderurgic Galați? De ce să trag eu concluzia că este Năstase bun? Deci, înțeleg că Năstase a fost elementul esențial care a determinat preluarea de către FGDR a patrimoniului, a zecilor de clădiri!
  Și apoi… nu erau banii lui Năstase și nici ai PSD. Ca atare, Iohannis nu a primit de la PSD, ci de la bugetul țării! Care este treaba PSD-ului aici? Era PSD mai puțin rău pentru că-i dădea bani lui Iohannis. Acum să nu se înțeleagă că am ceva cu PSD, dar Năstase ar face bine să se ocupe de ce se pricepe el mai bine: de hărți, de simpozioane la fundația găzuită într-o clădire pe care puțini și-o permit, și de masonerie. Are destulă treabă. În rest: ciocu mic… PSD se poate lupta cu Iohannis și fără codița lui Năstase, că are ce pune la bătaie, iar Iohannis este cel mai incapabil dintre toți președinții României. Și dacă o fi să iasă el, atunci asta este! Ne merităm soarta dacă 50% dintre votanți consideră că trebuie să stea pe tușă.

  Apreciază

 2. traian21 zice:

  Apare și în povestirea d-lui Năstase aceiași ipocrizie. Vorbește despre proiectele de succes susținute și de PSD în Sibiu ca despre o susținere a d-lui Johannis „pe persoană fizică”. N-ar fi trebuit să omită susținerea PNL și a d-nei Mona Muscă „pe persoană fizică”. Oricum Sibiul ca și Clujul sau (mai puțin, dar totuși) Bucureștiul, sunt localități din România aflate în Europa pe merit. Susținerea lor e datoria tuturor partidelor. Că Johannis e mai răzbunător cu cei care nu îl ajută când cere ajutorul, sau îl sabotează cum a făcut PSD-ul în acești ultimi ani, e o altă discuție

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: