Cîțu, vuvuzeaua globalismului bancar


Cum-necum, în ultimii ani, România a avut și o mică creștere economică, apărută sub imboldul unei politici de dezvoltare ce s-a bazat pe încurajarea investițiilor străine, care au beneficiat din plin de o fiscalitate favorabilă (în anumite domenii, chiar neîntâlnită la nivelul UE). Cifrele Eurostat au confirmat trendul ascendent al României, iar ratingul favorabil acordat de agențiile internaționale au permis Bucureștiului să obțină împrumuturi favorabile.

florin citu Cîțu, vuvuzeaua globalismului bancarChiar dacă o schimbare de guvern presupune un mic seism la nivelul aparatului de stat, se presupune că maturitatea politică a noii administrații va depăși cu bine momentul. N-a fost cazul și la noi, ba, din contră, pe unii miniștri i-a luat valul. Este cazul lui Florin Cîțu, care în două săptămâni a reușit contraperformanța de a face vraiște imaginea externă a economiei. Acest Jedi al zecimalelor înțelege să ducă la nesfârșit războiul politic cu social-democrații, deși România are acum nevoie de stabilitate, nu de mărunte lupte interne, născute dintr-un orgoliu scăpat de sub control.

Apocalipsa care sperie investitorii

Cocoțat pe finanțele țării, Cîțu scoate sabia și anunță că pleacă la luptă, amenințând în stânga și-n dreapta. Cere capul teodoroviciului, vrea să curgă sânge de pesedist… Setea de răzbunare este mare în tabăra liberală, dar și mai mare e răul pe care-l face țării. Prin declarațiile iresponsabile din ultimele zile (asta, ca să nu-l bănuim că face jocurile puterilor străine), Florin Cîțu subminează în mod direct economia națională. Zi după zi, fiecare contact al lui cu presa începe cu dezastrul guvernării Dăncilă și se termină cu apocalipsa care urmează. Când spune că fostul ministru al Finanțelor ținea o dublă contabilitate – un buget oficial, prezentat Parlamentului, dar mincinos, și unul ascuns, dar real, pentru uz intern (PSD și baronii săi), de fapt Cîțu anunță Occidentul că România e în prăpastie și are nevoie de ajutor. Tot căutând probe care să-i susțină profețiile făcute în ultimii ani (cu inflație de 12% și o explozie a cursului valutar), Selfieman din Guvernul Orban nu realizează cât de mult rău produce.

Nu era niciun bai când vărsa în spațiul public toate teoriile inepte, dar azi, ca ministru de Finanțe, Florin Cîțu este obligat să apere imaginea României, aidoma celorlalți lideri din Vest. Sabia de cavaler întârziat trebuie scoasă la negocierile cu FMI și BM, nu la intrarea în sediul MFP! Vorbele unui ministru de finanțe au impact în piață – crește riscul pentru inflație și „gripează” moneda națională, dar, și mai grav, determină o reacție imediată a creditorilor. Pentru bancheri, dezastrul prevestit de ministrul Cîțu înseamnă împrumuturi cu dobândă cât mai mare acordate României! În încheiere, ne amintim de o declarație făcută cu numai un an în urmă de Florin Cîțu. „Eu cred că ar trebui să terminăm cu această propagandă, adică sănătatea şi învăţământul – prioritatea zero în România. E momentul ca România să-şi pună prioritate zero sectorul privat”, afirma fostul economist al ING. În contextul actual, ce zicea Cîțu acum câteva luni capătă un nou înțeles, nu-i așa?!

https://www.national.ro/

Acest articol a fost publicat în POLITICA(guvernPDL). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Cîțu, vuvuzeaua globalismului bancar

 1. Sabina zice:

  Crestere economica din ce? Din imprumuturi la FMI? Adica da, cat inca tiparnita Fed mai functioneaza si cat Europa nu s-a dezis, inca, de dolar in schimburile comerciale, se considera c-am avea „crestere economica”!?! Pana nu ai posibilitatea, ca tara, sa-ti intaresti moneda proprie (si aceast demers presupune o industrie si-o agricultura performante + piete de desfacere si implicit comert) este total nepotrivit sa arunci in presa astfel de gogorite! Nu-mi duc imaginatia mai departe, sa scriu despre ce-ar insemna pentru Romania liberalizarea propriei monezi!

  Apreciază

  • gigirupicreta zice:

   crestere economica din matererii prime…tai si vinzi padurile ..urmeaza la liber… vanat ursii…apoi ce mai ramane..de impuscat…!!! fazanii…majoritari!?

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.