Tăvălugul Orban. Sigurul demnitar cu handicap, îmbrâncit afară din Guvern


Frenezia isterică a premierului Ludovic Orban a lovit prin toate cotloanele Guvernului. Victime colaterale sau doar pagube colaterale, cum ar spune americanul, au fost cele peste 850.000 de persoane cu dizabilități, care se bucuraseră, în sfârșit, de un președinte al Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Handicap ales din rândurile lor, acesta fiind nevăzător.

mihai tomescu Tăvălugul Orban. Sigurul demnitar cu handicap, îmbrâncit afară din Guvern

Mihai Tomescu a fost și stagiar la Ministerul Locuinței, Planificării Teritoriale și Mediului din Olanda

Mihai Tomescu, președintele Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Handicap, a aflat din Monitorul Oficial că fusese aruncat de la conducerea instituției. În graba agresivă a noului Guvern de a curăța tot ce purta amprenta PSD, nimeni nu a catadicsit să se întrebe cum a ajuns Mihai Tomescu să conducă autoritatea. Dacă ar fi făcut-o ar fi aflat că omul era singurul demnitar cu handicap care conducea o instituție de profil și ar mai fi aflat că primul care a sesizat valoarea personajului a fost Guvernul tehnocrat al lui Cioloș. Pentru că, într-adevăr, Mihai Tomescu a fost numit ca președinte al autorității chiar de Guvernul Cioloș. Mai mult, ar fi aflat că omul nu are nicio legătură cu vreun partid și că este, pe lângă persoană cu handicap grav, mai competent și mai calificat decât toți membrii actualului Guvern la un loc. Dar poate că tocmai aceasta era problema. Studiile și profesionalismul lui Mihai Tomescu ar fi făcut notă discordantă cu cele ale indivizilor numiți politic pentru meritul de a fi activat în organizațiile Partidului Național Liberal pedelist. Și, ca să enumerăm câteva aspecte din CV-ul său, Mihai Tomescu a fost șef de promoție la Facultatea de Științe Sibiu, profil Psihologia Organizațională, este absolvent al facultății de Drept al Universității ”Nicolae Titulescu” din București, are master în Știința Managementului și Dezvoltăriii Urbane, la Institutul din Rotterdam, Olanda, studii la Universitatea Bologna, Italia, și este înscris acum la doctorat în sociologie la Universitatea București.

boc Tăvălugul Orban. Sigurul demnitar cu handicap, îmbrâncit afară din Guvern

Guvernul Boc a fost primul care a desființat Autoritatea pentru persoane cu dizabilități

Vorbește perfect engleza, germana și italiana, reprezentând România în rapoarte internaționale, la Geneva, unde a vorbit în plen, și la Paris, unde a susținut o conferință cu ministrul pentru afaceri europene. Și, ca să mai punctăm o dată, omul este nevăzător!

Reacții ale asociațiilor persoanelor cu dizabilități

Imediat după destituirea președintelui nevăzător al Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, asociațiile persoanelor cu handicap i-au scris premierului Orban și actualului ministru al Muncii, pledând pentru păstrarea lui Mihai Tomescu la conducerea autorității. Și asta pentru că omul reușise să facă lucruri extraordinare pentru ei, fiind aplicate până acum nu mai puțin de 30 de măsuri care au venit în sprijinul lor. Mai mult de atât, Mihai Tomescu a reușit să obțină 50 de milioane de euro din fonduri europene pentru persoanele cu dizabiltăți, performanță pe care nu o mai reușise nimeni până acum. Însă, premierul Orban pare să rămână orb și surd în fața problemelor acestei categorii de români, comasând autoritatea persoanelor cu dizabilități cu cea a protecției copilului și adopții. Și asta în condițiile în care țările Uniunii Europene au ministere ale persoanelor cu handicap. Pentru cei mai puțin avizați, în categoria persoanelor cu dizabilități intră, pe lângă surzi, surdo-muți, nevăzători, handicapuri psihice și locomotorii, și amputați, bolnavi de cancer și arși. 853.353 de oameni pe care, acum, nimeni nu îi mai reprezintă.

https://www.national.ro/

Acest articol a fost publicat în POLITICA(guvernPDL). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.