Sfârșitul industriei românești: Electroputere se închide chiar de Ziua Națională!


Locomotivă de tren

Uzina Electroputere, exportatoare odinioară de locomotive spre China și Iran până în Grecia și Marea Britanie, își va concedia până de ziua națională și ultimii angajați, arată un reportaj publicat de Clubul Feroviar.

Electroputere urmează să se alăture unui lung șir de coloși industriali închiși din cauza lipsei de susținere a statului, lipsei de piețe și resurse financiare, fie drept consecință a deciziilor haotice și vânzării lor în pripă, subliniază articolul citat.

Una dintre cele mai vechi fabrici din România îşi va închide la 1 Decebrie 2019 porţile după 70 de ani de activitate. Fără divizia de locomotive începând din 2012, Electroputere Craiova este patronată acum de investitori arabi și are pierderi de milioane de euro (13 milioane lei pentru anul 2018, potrivit raportului administratorilor).

Asemenea multor altor fabrici din socialism, poziționate aproape de centrul marilor orașe, investitorii promiși în echipamente industriale și mijloace de transport au simțit mirosul banilor câștigați ușor. Și la Craiova halele de producție fac loc proiectelor imobiliare, iar terenurile sunt vândute la prețuri de sute de euro pe metru pătrat, se arată în reportaj.

Din patru divizii  câte avea înainte de privatizarea din 2007, Uzina Electroputere a  rămas cu trei, anume maşini rotative, transformatoare electrice și servicii generale. Fără cuprul produs local, Electroputere este nevoită să cumpere metalul neferos din afara granițelor, iar aceasta își spune cuvântul asupa costurilor finale la produse. Pe prima a fost pus deja lacătul, iar utilajele au fost acoperite cu folii de plastic, potrivit sindicaliştilor din Electroputere Craiova.

Secţia transformatoare electrice a avut în acest an un singur contract, pentru reparaţia unui transformator la Centrala de la Cernavodă, iar în decembrie, când acest contract se încheie, producţia va fi oprită definitiv.

Restructurările au început încă din vară. În iunie, din 555 salariaţi, 296 au fost disponibilizaţi. Ultimii angajaţi ai fabricii, aproximativ 250 de persoane, vor pleca acasă luna viitoare, cu salarii compensatorii.

Unul din simbolurile industriei românești, vândut la metru

Colosul industrial, care înainte de 1989 făcea transformatoare electrice şi locomotive ce ajungeau în aproape toată lumea, va fi vândut la metru. Puțini știu că la Electroputere se fabricau motoarele electrice ale camionului gigant DAC 120E  ce putea transporta 120 de tone și era dotat cu roți al căror diametru depășea trei metri.

Acum, angajaţii Electroputere spun că deja au fost parcelate terenurile în vederea vânzării lor. Se crede că investitorii arabi au plănuit aceasta încă de la început, anume transformarea uzinei  în  afacere imobiliară, deși, în 2007 când au cumpărat în  fabrica de la stat, au promis investiţii de milioane de eruo şi că o vor transforma într-un gigant internaţional.

Uzina Electroputere Craiova a fost înfiinţată în 1949. În anul 1991, fabrica a fost transformată în societate pe acţiuni, iar în 2007 a fost privatizată, pachetul majoritar de acţiuni de 86,28% fiind deţinut de firma saudită Al-Arrab Contracting Company Limited.

Situația financiară e dramatică. Compania are datorii de 516 milioane lei iar dacă se scad capitalurile proprii rămâne o datorie netă de 318 milioane lei, deci zeci bune de milioane de euro.

 Marius Holdean. 

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în DISTRUGERI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

56 de răspunsuri la Sfârșitul industriei românești: Electroputere se închide chiar de Ziua Națională!

 1. Citadela zice:

  Trebuie sa invatam de la americani sa fim si noi smecheri precum ungurii, de exemplu, care desi sunt in acelasi rahat ca restul vecinilor, ascumd faptul ca 1% o duc bine si restul sunt sclavi pe plantatie.
  Trebuie evitate stiri de genul asta si facute reclame cu artificii hoate cu palate, masini, freze, costume si cravate Armani precum reclama bozgoreasca de mai jos care-i o vrajeala de la inceput la sfirsit, fara legatura cu realitatea:

  Apreciază

 2. Sabina zice:

  Americanii actioneaza prin pudelii lor, sauditii, in aplicarea binecunoscutei lor tactici! Wahhabitii sunt destul de priceputi in afaceri, sunt abili diplomati prin urmare, ordinul de distrugere a uzinei Electroputere capata alte conotatii. Ca si lipsa autostrazilor care sa lege provinciile istorice ale Romaniei intre ele: asa-numitele cordoane sanitare din WWII inca se regasesc in planurile de razboi americane. SUA, pare-se, n-au ramas in urma numai cu tehnologia militara, dar si cu selectia unor consilieri mai mintosi, putin mai capabili decat actualii, pe la Casa Alba!
  Articolul excelent al lui Ilie Serbanescu, https://www.art-emis.ro/analize/ce-ti-se-pregateste-tie-dulce-romanie, dezvaluie cu acuratete ce se urmareste in viitorul apropiat si ajuta la intelegerea materialului de mai sus.

  Apreciază

 3. xaeus zice:

  Pana nu se ridica majoritatea la lupta din ce in ce mai sclavi vom ajunge.

  Apreciază

  • gigirupicreta zice:

   Si lupu dacic a cam naparrlit! nu mai semnalizeza de vreo luna!asta vizavi https://georgevalah.wordpress.com/ care a diparut de anul trecut! pfff

   Apreciază

   • Citadela zice:

    Mai baieti, lumea mai are si alte treburi decit sa fie ZIARIST pe GRATIS. De exemplu sa plece in Austria la schiat sau in Thailanda la soare. Ar trebui sa ne simtim si noi si sa contribuim cu ceva.
    Facturile nu se platesc cu comentarii si mesaje.

    Bafta si multa sanatate!

    Apreciază

 4. gigirupicreta zice:

  bre citadela! ai auzit de injuratura asta.”lup ma fac si tot i ti rup beregata”lupii e lupi bre!

  Apreciază

 5. Citadela zice:

  LUPULEEEEEEE!!!!
  Pe unde esti?
  Ai patit ceva?
  Sper ca esti sanatoasa!
  Te imbratisam cu drag!

  Apreciază

  • gigirupicreta zice:

   da lupuleee! magar da oleca din coada altfel nu ne priesc sarbatorile! pana atunci am catat faza cu „mierlit o”http://soringrumazescu.ro/expresii-romanesti/2012/01/11/a-o-mierli/ ! Da poate o fi de la „Campia Mierlei „

   Apreciază

   • Citadela zice:

    Hmmm, nasoala treaba! Deja a trecut mul timp si nu raspunde.
    Mi-e sa nu i se fi intimplat ceva si sa nu mai poata da din coada. Mai ales ca nu are spatele asigurat asa cum au altii.
    Doamne Freste!

    Apreciază

 6. Citadela zice:

  Hmmm, nasoala treaba! Deja a trecut mul timp si nu raspunde.
  Mi-e sa nu i se fi intimplat ceva si sa nu mai poata da din coada. Mai ales ca nu are spatele asigurat asa cum au altii.
  Doamne Freste!

  Apreciază

  • gigirupicreta zice:

   Lasa noada ! oricum te balbai dupe cum vad…citesc!))) as doua variante adic in latina de balta „fifty-fifty” dupa cum spunea mare nostru filozof Demostene…era sa spun Cristoiu lui adic cin lo crede! Bre Lupul e ca Ursul adic a trecut in hibernare !O sa Asteptam pan la primavara! Pariez ca nu m ai apare! pe salariul meu un tap 6 capre si 15 stupi!Te prinzi!

   Apreciază

   • Citadela zice:

    Lupul e ca ursul? …
    In ce judet locuiesti, ca as vrea sa cumpar si eu un roi, doua de albine. Stupi liberi am mosteniti de la altii.

    Mi-e ca LD s-a suparat permanent pe toata lumea dupa dezamagirea din alegeri, neintelegind ca totu-i la misto, si ca tu ca om de rind nu esti invitat la petrecerea lor. Ti se permite precum neamurilor sarace sa te uti prin zabrelele din gard. In rest MUCLES altfel o MIERLESTI( de la cuvintul latin mierlescus)))!

    Apreciază

 7. gigirupicreta zice:

  Daca ai probleme cu vecinii Iti inchiriez tapul e o combinatie intre o grenada lacrimogena si vreo cinci politai nervosi cu pulane.Are coarnele cam de 90cm iar la prima palitura” am ajuns la ORL fiindca mi a deranjat otolitii din urechea interna adic echilibru .Vreo juma de am avut comenzile inversate ceva genul cand eram la orizontala ceva imi spunea ca as in piciare si viceversa.De capre nu mai spun tre sa ai nervii tari sa fii calit.)))) ! Asa ca donez fericit in fiecare an o capra si ceva iezi.Iar albinele mi au intepat pe vecinul „garcea”))) a vrut cred sa le amendeze. acu as putin inafara satului ca sa nu mai am treaba cu vecini.Mai intai fa un curs sau vizioneza pe youtube despre albine….lazile vechi tre dezinfectate…ia si lada noua! )))poate daca mai baraim pe aici revine si Lupul!

  Apreciază

  • Citadela zice:

   Bine gata s-a marcat!, multumesc mult!
   Ma abonez si eu la donatiile anuale daca mai ramine ceva. Pune-ma si pe mine pe lista. Nici o grija ca nu ramin dator!
   Esti departe de Prahova, Ploiesti?

   Apreciază

 8. gigirupicreta zice:

  Dupe ADN am si un strabunic din harsesti -arges deci suntem vecini !da de fel as de prin zona cucutenilor iasi .vatra satului are cam 6000 de ani vechime. cred ca am si ceva adn sarbesc …dupa numele de familie )))) !

  Apreciază

  • citadela zice:

   Bine, tinem aproape!
   E bine ca ai si ceva sirbesc in tine. Sirbii sunt vinosi!
   Mai vorbim,

   Cu Lupul D se pare ca e groasa treaba daca nu a mai dat nici un semn de viata.
   Oare mai apare pe FBuci? Eu nu stiu ca nu am…

   Apreciază

   • gigirupicreta zice:

    Nici io n am Faceboc desta. asa ca n am ideie! poate se transforma ))) in altceva ! Satul meu pe vechi chiar se numea” Sarbi” da pan la urma si pe acolo la sarbi sunt multi romani ori daci! ).

    Apreciază

   • citadela zice:

    Pai iti dai seama ca sirbii care-or fi fost pe acolo, s-au carat la ei in tara inapoi la Tito, unde mai puteai sa faci o smecherie plecind la munca-n Austria si Italia, in anii 70-90. Foarte multi au cistigat foarte bine si s-au intors in Iugoslavia si si-au trintit case mari cu pamint , paduri si livezi.
    Tito nu era asa de blocat in idei fixe precum paranoicul nostru si- le dadea liberate de actiune si miscare poporului sau, nu numai copiilor de shtabi si toate panaramele care-l inconjurau si care l-au si pus la zid pina la urma.

    Sa ne aducem aminte sa multumim Lui Dumnezeu pentru darurile primite si sa ne rugam mai intii pentru unii pentru altii dupa care si pentru noi, pentru poporul nostru multietnic minunat si pentru minunata noastra tara Romania si cum zice un colind romanesc:

    “ Si nu uita cand e Craciun, romane sa fii bun!”

    Dumnezeu sa ne aline si sa ne vindece durerile si ranile si sa ne apere in viitor de rele!

    Sarbatori fericite

    Apreciază

 9. citadela zice:

  Sarbatori fericite!

  Apreciază

  • gigirupicreta zice:

   Deci fiind la Lupul dacic nu prea le am cu doarme doarme(vai ce greseala Doamne!Doamne)! asta al babelor de prin biserricile noastre!Si apoi ce numa trei zile tre sa ne aducem aminte sa fim buni!? Iar sarbii or cam incasat o …pe vatra stramosesta aia a lor este alta natie-etnie cu ajutorul nato !Nu m ai spun ca la anii 89 decembrie au ajutat si ei cu gandul la o bucata din banat! Ucraina o incasat o ..astept Ungaria si Bulgaria s o incaseze … alti vecini buni la nevoie! ) Si La multi ani!

   Apreciază

   • citadela zice:

    Sirbii aia de peste Dunare au fost niste curve imputite cu romanii care se chinuiau sa treaca Dunarea in anii 70-89 in drum spre Italia si Austria, iar nenorocitii aia ii prindeau pe drumurile lor si dadeau inapoi la granicerii romani pentru a fi torturati si batuti cu salbaticie.

    Ucrii au incasat-o bine de tot. In 6 ani au pierdut 10 milioane de locuitori. Pustiirea Ucrainei merge struna! Maghiarii si Bulgaroii nu au nevoie sa o incaseze deoarece isi fac singuri harakiri, deja sunt foarte depopulate.

    Apreciază

  • gigirupicreta zice:
 10. citadela zice:

  Situatia in Romania este absolut identica.

  Apreciază

  • gigirupicreta zice:

   Dam se vorgheste de ceva lagare in care sarbi ai tineau pe romani „evadati”…cred ca am auzit de la o ruda care a trecut in drum spre germania si prin lagarul sarbesc.femeile erau violate ca distractie. probabil erau „Cetnicii sârbi „care au asa o ura nemasurata fata de romanii valahi de pe acolo! Ultimul sarb bun a fost Baba Novac .Altfel vorba bunicii „nu ma bucur dar tare imi pare ghini” cand astia care ne au ajutat” total dezinteresati la lovitutia din 89 o cam i au peste bot.Ce sa spun de frantuzi…ultimul farancez bun fiind generalul Berthelot ( în momentul defilării unui detașament român la parada militară de la Paris, din 11 noiembrie 1919, generalul Berthelot s-a adresat generalului Ferdinand Foch cu următoarele cuvinte «Foch, saluez ! C’est la famille.» (Salutați-i, generale Foch! Sunt familia.) .N am gasit varianta rusesca da parca o adademie militara se se chema „Frunze” sau a fost odata…m ai caut!

   Apreciază

   • citadela zice:

    Observatia mea cu frantuzescul „C’est la famille” este ca da, o fi spus asta, insa din fapte vedem ca facea referire la neamurile sarace. CE AU FACUT EI IN CONTINUARE PENTRU POPORUL „famille”??? vrajeala…la fel ca si astazi…un mare zero barat!
    Prin comparatie ESTUL de la academia Frunze, poate ca nu au fost asa de generosi in clontz in schimb ei au adus un TZEL CLAR POPORULUI ROMAN si nu numai lor ci si RDG-ului, ungurii, Polonia, Bulgaria etc( chiar si pentru o perioada relativ scurta), locuri de munca GIRLA pentru toti!, scolirea omului necajit, din bordee, progeniturile carora acum braveaza ca lucreaza la microsoft si au case in Santa Barbara

    Apreciază

 11. gigirupicreta zice:

  De parca am spus altceva decat spui tu !! ) accesul la cultura si civilizatie(vreau sa spun scoala)in prezent e dupe buzunarele parintilor (ca elevi mergand la scoala nu prea vad..ma refer cl ix-xii) ai gasesti rupti de munca cu ziua in constructii si agricultura pe bani de mizerie…patronu prospera…elevul e bucuros ca are bani de pacanele. Parintii astia cam ultima generatie pan in 89 au ceva…greatza fata de scoala pe care au transmis o si copiilor din varii motive de aiurea.Altfel unde ar doamne doamne sa ai vad satui de bani poate dupe aceia trec si pe la scola…vietiii….ca si la asta as repetenti )))

  Apreciază

 12. citadela zice:

  Oricum nimic in afara de noi, familia, prietenii, de catel, purcel si caprita, nu conteaza. Restul sunt doar abureli si diversiuni pentru a ne face slabi si a ne abate atentia de la lupta de supravietuire, .
  Uita de scoala, cultura, civilizatie. In lumea post industriala , a Gretei , care urmeaza, in mare parte deja o traim…, numai scoala vietii a strazii si cele de mai sus conteaza…departe de otravuri, alcool, tigari si aproape de apa curata, aer, adapost,minerale din ierburi, pamint, foc!

  Apreciază

  • gigirupicreta zice:

   Ca .sa m a dau mai tare de cat Greta am curatat o garla …cam treizeci saci rafie cu sticle plastic table asa de nervi ! Desi sunt tomberoane in sat omul tot in garla arunca gunoiul…nu mai spun ca as vreo 4-5 izvoare pe acolo. Greta e cu galagia …sa curete o garla si dupa sa vorbesca.Nasulie treaba…daca ai spui la unulia batran sau tanar ridica ti gunoiul …se mira nevinovat”da ce l am facut eu” ))) dar io am grija si le car gunoiul noaptea inapoi la poarta lor plus un biletel moralizator! far efect insa! )))

   Apreciază

   • citadela zice:

    Sper ca le-ai facut poza la saci.
    Ti-au dat saci de rafie de la Primarie, daca nu cere-le! S-ar putea sa iti faca o surpriza placuta!
    La mine taranii se uita la compostare si la ingroparea resturilor alimentare ca la felul paishpe!
    La fel cu plantarea in paie – permacultura-
    Se scarpina in cap cum de nu mai ard gunoiul in prostie cind afara-i cuptor fara vint , mai ales sticlele de plastic.
    Uite ce trebuie invatati sa faca cu sticlele de plastic:
    Eu imi fac si provizii de sticle si ambalaje plasticcare vor dispare brusc! posibil peste noapte…( este petrol)

    Apreciază

 13. gigirupicreta zice:

  )))Fara poze nu te crede nimeni acum! din pacate am telefon de ala de 50 lei! Saci fura deia vechi..adica la mana a doua!Acu beleaua e ca in satul-catun mai sunt fix 150 de babe si mosnegi si vreo 8familii de tineri asta din 2000 de „suflete” cat eram pan „89 .Unde ar da domnul asta la care se roaga toata lumea sa dispara plasticul peste zi! Pfff ce mai lacrimez…ai gustat apa carata in bostani deia cu „gat” )))! La mine in sat pan si gainatu de la pasari ,frunzarul,corzile de vie,crengi as la tomberoane…numa plastic nu gasesti ..or stii ei ceva satenii!

  Apreciază

 14. gigirupicreta zice:

  P.S.am vizionat filmul..asta ca sa stii! ))

  Apreciază

 15. citadela zice:

  gainatu de la pasari ,frunzarul,corzile de vie,crengi …

  Asta-i aur curat…nici nu realizeaza!

  INSA problema este ca trebuie ingropat sau maruntit cu o masina( greu, costa!)
  Daca nu-l ingropi si nu- uzi nu se descompune in veci…aici au si ei dreptate!
  Pamint este putin si nu vrei sa-l acoperi cu uscaturi desi cu ramurele se poate gati in aer liber la sobele mici incropite in bucataria de vara.
  Vara trecuta la mine a fost chiar ca-n Somalia. 6-7 luni nu a plouat deloc. Imi intra palma in crapaturile din batatura.
  Este o lupta continua…Aproape 1 Euro m3 de apa

  Apreciază

  • citadela zice:

   am facut muschi seriosi scotind cu orele apa din fintina. Am si pompe tevi furtune dar din motive locale inca nu le-am instalat. Vreau sascot apa cu panouri solare.
   da, populatia local dispare
   Aproape saptaminal mai moare cineva din jur iar de nascut NIMENI! Cei plecati inapoi la foame nu se intorc
   – ubi bene ibi patria –

   Apreciază

   • gigirupicreta zice:

    Si apoi munca la tara e multa si grea .banii trebuie . ai 50-80lei ziua de prasit…daca mergi in constructii scoti minim dublu la zi. ))) si io stau bine fantana mea are 20m pan la apa pen ca e facuta pe vreme de seceta! ai din varful dealului au apa si in beciuri!Asai ai de plecara la munca pe afara apar cam la 2-3 ani stau ceva zile si fug inapoi cand vad ce pustiuri as pe la noi

    Apreciază

  • gigirupicreta zice:

   In jurul satului pe vreo raza de 2-3km as o gramada(15-25 izvoare) de „budai”(adic ceva genul unei fantani cuapa la suprafa si colac de beton )toate colmatate pe cale de disparitie.Si n am pus la socotela apele sulfuroase 2 izvoare…apa deaia cu gust de ou clocit si rece vara de prinzi turturi la mustata can o bei dupe vreo mahmureala )))!Ei la moment daca mai sunt vreo 5 izvoare-budai! este apa la magazin si pe retea ce mai trebuie fantani!!!Acu baza e butelia …crengile stau si putrezesc nu le culege nimeni! Si totusi Lupul nu mai apare!( asa tre sa incheiem fiecare mesaj poate se enerveza)))

   Apreciază

   • citadela zice:

    Sa le verifici ph-ul fiecareia ca sa ai o idee ce si cum…sper ca stii diferenta intre apa acida si alcalina, cea din urma fiind medicament pentru corp.
    FIntina pe care am mostenit-o eu are adincimea de 8.5 m, cu coloana de apa de 4.5 m. Deci la mine galeata loveste apa la 4 metri indiferent de seceta crunta care-i afara. De ce nu stiu…banuiesc ca pinza freatica este bogata. Apa are ph-ul cam de 6-6.1 ceea ce o face nepotrivita pentru baut…prea acida. La retea este foarte buna de 7.6.

    LA MULTI ANI!
    2 0 2 0

    Apreciază

 16. citadela zice:

  Restul izvoarelor sunt bune de baut au 7. Apa in girla este si mai buna 7.5-8 un pic sarata insa nu este buna pentru consum ca nu-i curata insa filtrata s-ar putea sa mearga.

  Apreciază

  • gigirupicreta zice:

   La multi ani si sanatate maxima in 2020.poate de asta apar ‘chietre’ la rinichi ai apa calcaroasa .daca baga astia alegeri o sa avem un an linistit cum le doresc io lor! )

   Apreciază

   • Citadela zice:

    Ai nimerit o la fix. D la apa acida se formeaza pietre
    Stai departe de apa din comert, sau verific omai intii cu ph metrul.
    Nu i de gluma!

    Apreciază

 17. gigirupicreta zice:

  profele de chimie apropo de ph m au caftit de numa numa!))) asta pe vechi! vreau sa spun c am intetes aluzia cu pH nu treceam clasa!

  Apreciază

 18. gigirupicreta zice:

  Hapropo Citadela ! la un moment dat era unu se numea baubaulromanofobilor sau ceva genu! Ca nu il mai gasesc.daca stii ceva da genul asta!fac so cinste! Si alt hapropo! ham facut cont pe facebook asta …ei belea in juma de minuta mi au cetit toata agenta nu medicala..aia cu mumere..adicalea ce aveam numere pe telefon aveam pretini pe facebook asta !dupe care am sters contul! ))

  Apreciază

 19. citadela zice:

  Tu esti un paradox
  Cum de reusesti sa locuiesti la tara cu citeva caprite si izvoare. si sa eviti facturile fara sa fi nevoit sa pleci in UE la „batrini” si fructe de sezon? Ai cistigat la 6/49?
  E oricum asta-i discutie in privat…pe un watzup ceva

  Apreciază

 20. gigirupicreta zice:

  E bine si la tara de trait asta daca nu vrei o vila si masina! Altfel pan si nebunul satului,babele de la noi s au plimbat prin londra,berlin si alte locuri(asa merge vorba dilimanul a plecat pe jos la retur tocmai din germania)))). Cred ca io cu un carutas ce n am plecat pe afara .n am telefon bengos ai deala de 50lei .Am o pagina pe pinterest unde mi am „afisat” pozele cu capre si alte chestii inconjuratoare din sat(am capatat un aparat foto si m a chinuit talentul o vreme..adic cat a tinut aparatul)

  Apreciază

 21. citadela zice:

  mda, sunt foarte faine pozele! Se vede ca ai un aparat foarte bun…sau un telefon bun, d-ala cu 3 camere :))

  LD nu raspunde nici la scrisori…nu da nici un semn de viata!…ceva nu-i a buna!…mai ales cind cineva lasa totul balta si dispare
  Nu mai am nr de telefon, ca as fi sunat.

  Apreciază

  • gigirupicreta zice:

   Cam da! Nu e in stilul ei sa dispara ,s au sa renunte fara a spune motivul si la revedere. cu rosu daca se poate .. asa ne am obisnuit.

   Apreciază

 22. citadela zice:

  Din nefericire depopularea rurala, mai ales in zona departe de oras in care vad ca locuiesti, este de neoprit. Itit dai seama ca in citiva ani se duce si abureala de batrini care te inconjoara, iar la tineri este doar un hobby temporar atit cit le permit corporatiile.
  Tu esti un adevarat mohican!

  Apreciază

  • gigirupicreta zice:

   Ei ! cam peste vreo 20 de ani o sa vorbesc cu numai cu caprele si pisicile si cainii numai daca ai pazesc de vanatori! azi fiind vreme buna am fost la pascut..nu io caprele care au gasit un caine impuscat (foarte in interiorul satului io nu vedem furat de peisaj) avea o gaura dubioasa ca de glonte nu nu alice o fi brenik…dubios de aproape cam 30m de ultima casa locuita din sat.

   Apreciază

 23. sService zice:

  ce parere ai despre https://www.seruah.com/index.html/ ?

  Apreciază

  • gigirupicreta zice:

   Seruah! filmul e bun pastreaza l!Am avut onorea ocaziei sa trec si io cam prin aceleasi momentente…sau asemanator de manipulante…e pricepi tu! par exemplu santinela(eu) pe la revolutie intr un combinat din tara vine o muncitoare ne da ceai cald si ceva de mancare…nemncati cum eram am mancat ….tipa unu ..nu mancati baii e otravite e teroristi! Si inca m ai traiesc…pff „noroc” ca nu avem reflexe bune…trebuia sa impusc ceva teroristi da io mai de la tara ai sfatuiam sa nu mai alerge asa ca precis ai impusca careva mai speriat de cat mine! AA si intrebare Seruah de ce asta de la „Veghe Patriei” te face satanist!

   Apreciază

  • gigirupicreta zice:

   Daca ma intrebi pe mine care ti am m ai raspus odata dar nu aparu originalu! si io cam greu po sa ma repet din lipsa de memorie scurta”pricep greu si uit repede”…ascunde filmul original….)))acum nu se mai recunoaste nimeni de prin film…..penca erau oleac cu abureala kgb,cia plus gugustiuci voiajori care preluau vestile! Daca nu ar fi fost morti era de ras…imaginezati vine un kgb is da o lista cu masini de impuscat deale cia-ului un filtru mai la vale un cia-is da lista cu masini LADA era una in peisaj de impuscat….gugustiuci cu arme si ZB-uri trag ca la nunta! pff cat m am straduit sa scriu si iar nu apare raspunsul

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.