12.000 de Doctori îndeamnă FDA să expună avertizări de cancer la brânză


   Fapte: Comitetul Medicilor pentru Medicină Responsabilă (PCRM) a depus recent o petiție cetățenească la Food and Drug Administration (FDA) pentru a modifica etichetarea pe brânză și a include o avertizare împotriva cancerului.

  Gândiți-vă: De ce agențiile noastre federale de reglementare în domeniul sănătății și marile companii alimentare au comercializat produsele lactate ca sigure, sănătoase și necesare atunci când știința sugerează în mod clar altceva?

De ce? Deoarece nutriția nu aduce profit, iar tratarea oamenilor prin nutriție nu a părut deloc o opțiune de la nașterea industriei medicale obișnuite. Trista realitate este că „profesia medicală este cumpărată de industria farmaceutică, nu numai din punct de vedere al practicii medicamentului, ci și din punct de vedere al predării și cercetării. Instituțiile academice din această țară își permit să fie agenții plătiți ai industriei farmaceutice. Cred că este rușinos. ”- Arnold Seymour Relman

Din fericire, lucrurile se schimbă și se schimbă rapid. O mulțime de oameni își iau educația nutrițională în propriile mâini și mulți medici se autoeducă, de asemenea, asupra puterii nutriției asupra sănătății prin studiile și dovezile clinice disponibile. Unul dintre cele mai recente exemple de medici care se autoeducă se datorează Comitetului Medicilor pentru Medicină Responsabilă (PCRM), care a depus recent o petiție cetățenească la Food and Drug Administration (FDA) pentru a modifica etichetarea de pe brânză și a include o avertizare împotriva cancerului.

De ce? Deoarece bazat pe cercetare, brânza și lactatele de la animale altuia nu sunt bune pentru noi. Această realitate poate fi prea dură pentru mulți ca să o creadă, având în vedere faptul că lactatele au fost unul dintre grupurile alimentare stabile de atâta timp. Este momentul să începem să recunoaștem că „educația nutrițională” cu care creștem este un produs al marilor companii alimentare și al marketingului, nu este susținută de nicio știință și mai multe persoane încep să conștientizeze ceea ce ne arată de fapt știința (acum se știe că celulele canceroase se hrănesc cu proteinele din lactate, n.b.).

   Din Petiție:

 ,,Brânza din lapte conține hormoni reproductivi care pot crește riscul mortalității prin cancer la sân. (Această propoziție este ceea ce își doresc să fie afișat la produsele lactate din brânză). Produsele lactate cu conținut ridicat de grăsimi, precum brânza, sunt asociate cu un risc crescut pentru cancerul de sân. Componentele produselor lactate, cum ar fi factorul de creștere asemănător insulinei (IGF-1) și alți hormoni de creștere pot fi printre motivele riscului crescut de cancer. Pentru a se asigura că americanii înțeleg potențialele riscuri semnificative și care rezultă din costurile pe termen lung ale consumului de produse lactate, FDA ar trebui să se asigure că notificarea de mai sus este plasată în mod proeminent pe ambalajele și etichetarea produselor pentru toate produsele lactate.

Hormonul de creștere IGF-1, într-un studiu din 2015 publicat în Metabolismul Celular, este unul dintre mai multe studii care subliniază:

 ,,Șoarecii și oamenii cu receptor de hormoni de creștere, IGF-1 prezintă reduceri majore legate de vârstă ale bolilor. Deoarece restricția proteinei reduce activitatea GHR-IGF-1, am examinat legăturile dintre aportul de proteine și mortalitate. Respondenții (n = 6.381) cu vârste cuprinse între 50 și 65 de ani au raportat că un aport ridicat de proteine a avut o creștere de 75% a mortalității totale și o creștere de 4 ori a mortalității prin cancer și diabet în timpul unei perioade de urmărire de 18 ani. Aceste asociații erau fie abolite, fie atenuate dacă sursa de proteine era pe bază de plante.”

Studiul de mai sus se coroborează cu o mulțime de alte cercetări care arată că proteina animală declanșează hormonul de creștere IFG-1, ducând astfel la o mare varietate de boli, pe termen lung, inclusiv cancer. Lucrul interesant este că proteinele din plante, după cum subliniază studiul, au „abolit sau atenuat” aceste asociații „dacă sursa de proteine era pe bază de plante”. S-a demonstrat că postul reduce riscul și chiar inversează multe boli legate de vârstă, cum ar fi Parkinson și Alzheimer. De asemenea, s-a demonstrat că se regenerează celulele stem și încetinește procesul de îmbătrânire generală, o mare parte din aceasta se datorează faptului că postul scade nivelul nostru de hormoni de creștere IGF-1.

Un studiu recent realizat de cercetătorii din California și Franța a descoperit că proteina din carne este asociată cu un risc crescut foarte accentuat de boli de inimă, în timp ce proteina din nuci și semințe este de fapt benefică pentru inima umană. Studiul este intitulat „Modele de aport de proteine vegetale și animale sunt puternic asociate cu mortalitatea cardiovasculară: Cohorta Studiului de Sănătate Adventistă-2”, a fost un proiect comun între cercetătorii de la Școala de Sănătate Publică a Universității Loma Linda din California și AgroParisTech și Institut National de la Recherche Agronomique în Paris, Franța. Cercetătorii au descoperit că persoanele care au consumat cantități mari de proteine din carne, care este o normă zilnică pentru multe persoane, au reprezentat o porțiune a populației umane care ar experimenta o creștere de 60% a bolilor cardiovasculare (BCV), în timp ce persoanele care au consumat cantități mari de proteine din nuci și semințe au cunoscut de fapt o reducere de 40% a BCV.

    Produse lactate = „Activarea cancerului”

Doctorul Colin Campbell, autorul „Studiului China” a descoperit că proteina animală (cazeina) poate accelera și „activa” cancerul, în timp ce proteina pe bază de plante are efectul opus.

 „Ceea ce am făcut în prima parte a carierei mele nu a fost altceva decât ceea ce mi-ar sugera științele tradiționale. Am făcut observația că dietele probabil mai mari în proteine animale au fost asociate cu cancerul de ficat în Filipine. Când s-a însoțit de raportul extraordinar din India care arată că cazeina alimentată la șobolani experimentali la nivelurile obișnuite a promovat dramatic cancerul de ficat, mi-a determinat studiul meu de 27 de ani, Proiectul China, despre modul în care a funcționat acest efect. Am făcut zeci de experimente pentru a vedea dacă acest lucru este adevărat și, în continuare, cum a funcționat. ”- Dr. Colin Campbell

Campbell este un biochimist american care este specializat în efectul nutriției asupra sănătății pe termen lung. Este profesor emerit de biochimie nutrițională la Universitatea Cornell, are un doctorat în nutriție, biochimie și microbiologie. Savanții ca Campbell și munca lor sunt atât de importante într-o lume a educației medicale și a mediului academic, în care se ignoră aproape complet nutriția : ,,Cazeina este cel mai relevant cancerigen chimic identificat vreodată, nu există nicio greșeală în acest sens.”

Campbell a depășit simpla corelație și a găsit asta folosind studii efectuate la animale, el afirmă cu tărie că cazeina „activează” cancerul. Când animalele au fost hrănite cu o dietă bogată în cazeină, cancerul a crescut dramatic. Ce este și mai interesant este când au decis să facă o comparație folosind proteine vegetale.

  ,,Ceea ce am învățat pe parcurs este că putem activa și dezactiva cancerul. Îl activați prin creșterea consumului de cazeină, îl opriți micșorându-l sau înlocuindu-l cu proteine vegetale. Acesta a fost un lucru cu adevărat interesant, că prin nutriție putem porni sau dezactiva cancerul, vreau să spun, asta a fost destul de uimitor”. – Campbell

Suntem singura specie de pe planetă care consumă lactatele unui alt animal după înțărcare. Reducerea activității lactazei după copilărie este un eveniment programat genetic. Aproximativ 75% din populația Pământului este intolerantă la lactoză dintr-un motiv, deoarece este perfect natural. Nu avem menirea de a bea laptele altui animal și a trebuit să evoluăm gena pentru a o digera. Statisticile variază de la rasă la rasă și țară la țară, dar, în general, acestea arată o cantitate anormală de indivizi care se califică. În unele țări asiatice, 90% din populație este intolerantă la lactoză.

Se pare că marile companii alimentare ne-au convins că este o cerință și că este sănătos. Au folosit proteine și calciu (ambele fiind prezente într-o serie de surse vegetale, de exemplu) ca instrumente de comercializare în masă pentru a împinge produsele lactate asupra populației și pentru a obține un profit foarte mare, toate în detrimentul sănătății ființelor umane. Acesta este unul dintre exemplele multiple din manipularea percepției în masă. Aici nemaipunând exploatarea animalelor (vaci, oi, capre, etc.) și supraalimentația lor pentru a stoarce cât mai mult lapte de către adevărate fabrici de lactate. Și toate astea pentru un profit tot mai mare….

   Multă sănătate !

 Sursa: https://www.collective-evolution.com

https://burebista2012.blogspot.com/

Acest articol a fost publicat în ALIMENTATIE(lactate). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la 12.000 de Doctori îndeamnă FDA să expună avertizări de cancer la brânză

 1. Citadela zice:

  “Suntem singura specie de pe planetă care consumă lactatele unui alt animal după înțărcare”

  Cel mai mare fals!
  Animalele NU AU acces la lapte ca l ar consuma pe rupte!
  Pradatorii care ucid cite o vaca sau antilope care alapteaza primul lucru pe care l fac este sa consume ugerul plim d lapte.
  Toate beau lapte daca le dai inclusiv gainile…care se bat pe el.

  Apreciază

 2. cornelmera zice:

  Am citit o postare a unei doctorite din Germania care mai avea 6luni de trait(cancer generalizat) cu ultimele puteri a luat la rand tratamente naturiste orientale,pe sfarsitul excursiei s o numesc asa , a ajuns in China la un homeopat,care prima intrebare pusa;Consumati produse lactate,raspunzand…da,era o mare consumatoare de lactate,fiind indicate ca mancare de regim, ia indicat sa le scoata total din alimentatie,tot pe considerentele din articol de sus(suntem singura specie care mai consumam lapte dupa intarcare) in China s ar parea ca nu se prea consuma lapte…Doctorita si a adus aminte,ca pe la diferite conferinte internationale medicii chinezi nici ciocolata daca era pe baza de lapte,nu consumau….Respectivul medic homeopat ia recomandat o reteta(suc de la un mar,un morcov si un cartof,dimineata pe stomacul gol,cu o ora inainte de tot ce consuma dim. si la ora 16 la fel,plus cateva ceaiuri) S ar parea ca au avut efect,articolul fiind scris la 2 ani dupa inceperea tratamentului.De buna credinta isi dadea si nr de telefon de acasa din Germania.Dupa citirea respectivei postari,intamplator la tv,am prins o emisiune a unui nutritionist f.cunoscut la noi,care spunea acelasi lucru despre lapte…total neindicat pt om.Si totusi sunt oameni care au consumat pana la adanci batraneti lapte si nu au avut nimic(dar nu toti consumatorii de lapte,fac cancer,precum fumatori inraiti,au murit de batranete cu tigara in mana.iar altii dupa cativa ani de fumat,cancer la plamani /) In legatura cu cele afirmate mai sus cu pradatorii,care se bat pe ugerul victimei…trebuie stiut ca pradatorii intodeauna consuma partile moi ale prazii…Sa auzim numai de bine !

  Apreciază

 3. Citadela zice:

  De acord, cu laptele din comert, in cantitati uriase, care rupe rafturile in supermarcheteacela nu este lapte. Este creat in mare parte din grasime saturata extrasa din ulei de palmier combinat cu alte mizerii cancerigene. Trebuie doar sa gasesti importurile de ulei de palmier in ultimii ani crescut exponential in toate tarile ue, rusia, Am de nord.

  La lapte natural si produse lactate REALE au acces extrem de putina lume

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.