Un caz mai grav decât la Ditrău a avut loc la Carei, dar presa românească l-a ținut sub tăcere!


Eugen Kovacs : "Nu provocați maghiarii!"

La Ditrău, în județul Harghita, printre pretextele enumerate de cei care au acționat împotriva muncitorilor din Sri Lanka, s-au numărat faptul că aceștia ar fi migranți veniți din afara țării și chiar din afara spațiului comunitar european, sau că localnicii nu vor să mănânce pâinea făcută de … “mâini negre”. Însă la Carei nu este vorba nici de migranți, nici de “mâini negre”, ci de români născuți și crescuți la Carei, care au parte de niște provocări ce-ți stârnesc fiori reci pe șira spinării.

Dacă la Ditrău (jud. Harghita) era vorba de migranți asiatici, la Carei tocmai românii trăiesc de ani buni în pielea srilankezilor. O asociație locală a românilor din Carei care a inițiat pentru anul centenarului României un proiect pe propria cheltuială prin care dorea amplasarea unui catarg cu drapelul național al României pe domeniul public, a fost refuzată de primarul Municipiului Carei și acuzată că … provoacă maghiarii.

Deci să recapitulăm: la Ditrău motivele / pretextele au fost că muncitorii erau migranți veniți tocmai din Sri Lanka și că aveau “mâini negre”, iar la Carei, românii care nu erau nici migranți și nici cu “mâini negre”, îl provocau pe primarul unei primării din România cu drapelul național al României!? Așa e că deja devine halucinant?

Și spre deosebire de incidentul de la Ditrău și de oricât de tare ar fi urlat românii de la Carei, de situația aceasta revoltătoare de la Carei, pe care noi o considerăm cu mult mai gravă, săvârșită în cadru instituțional, chiar într-o instituție a statului român, nu a durut nici măcar în … cot, nici pe cei de la CNCD, nici pe cei din presa care să dă acum cu fundul de pământ de dragul srilankezilor de la Ditrău.

Prin analogie, situațiile au anumite puncte comune, iar situația de la Carei este chiar cu mult mai gravă decât cea de la Ditrău. Și totuși întreaga presă centrală din România tace, tace întru Domnul…

https://glasul.info/

Acest articol a fost publicat în UNGURI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Un caz mai grav decât la Ditrău a avut loc la Carei, dar presa românească l-a ținut sub tăcere!

  1. Ene Constanta zice:

    Dle primar al municipiul Carei ai uitat ca municipiul Carei este al Romaniei ??? sigur ca trebuie abordat drapelul Romaniei , nu le convine maghiarilor de aici ??? valea in Ungaria …luati-va calabalacul si carati-va ,nu va plange nimeni dupa vpi ticalosilor….

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.