Nou SCANDAL monstru – Iohannis acuzat, ”Sunt foarte, foarte mulți bani


Klaus Iohannis

”Iohannis și-a dorit ca această instituție să fie închisă pentru că proiectul ”România Educată” este un proiect pe fonduri europene, iar în acest moment sunt foarte, foarte mulți bani alocați”.

 Desființarea Autorității Naționale pentru Formare Personală Inițială în Sistem Dual ar putea declanșa un nou scandal, în care este vizat chiar președintele Iohannis.

”Distrugerea de către guvernul PNL a învățământului dual va duce România într-o criză economică severă fără a ține cont de nevoile și de interesele societății reale, de nevoile românilor”, declara pe 17 ianuarie Vicepreședintele ANOFM. Gabriel Costache.

Astăzi, Costache face o acuzație uluitoare, susținând că însuși Klaus Iohannis ar avea interes în desființarea acestei autorități! Cara ar fi interesul? Bani mulți – ”foarte mulți” – pentru ”unele” ONG-uri! S-ar ”vrea să favorizeze ONG-uri din proiectul de suflet al Președintelui ”România Educată”, se afirmă în materialul transmis de Antena 3.

”Iohannis și-a dorit ca această instituție să fie închisă pentru că proiectul ”România Educată” este un proiect pe fonduri europene, iar în acest moment sunt foarte, foarte mulți bani alocați de către Comisia Europeană pentru dezvoltarea învățământului dual din România”, a declarat Costache la Antena 3.

Iar Gabriel Costache declară cu subiect și predicat – ”Noi credem că acesta este unul dintre motivele pentru care s-a vrut ca autoritatea să fie închisă”.

De cealaltă parte, ”foarte mulți agenți din România și camerele de comerț, ambasadele au cerut ca această autoritate să nu fie închisă și să rămână independentă față de Ministerul Educației”, spune Gabriel Costache.

”Distrugerea învăţământului dual va provoca un război total pe piaţa forţei de muncă din România”, atrage atenția Costache. Autoritatea a fost înființată prin OUG nr. 59/2018, aprobată  ulterior prin lege, în Parlament.

Precizăm că în OUG nr. 68 din 6 noiembrie 2019 dată de Guvernul Orban, la Articolul 8, se precizează:

(1)  Se înființează Ministerul Educației și Cercetării prin reorganizarea Ministerului Educației Naționale și prin preluarea activității și structurilor specializate de la Ministerul Cercetării și Inovării, respectiv preluarea activității și structurii Autorității Naționale pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România din subordinea Guvernului.

Reamintim că una dintre marile bătălii ale celor din PNL, USR, #REZIST, susținuți de Iohannis, a fost împotriva oricărei tentative de transparentizare a finanțării ONG-urilor. Deci, Gabriel Costache s-ar putea să aibă un argument suplimentar.

Dragoș Dumitriu.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în POLITICA(Iohanis). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.