Războiul bacteriologic mondial sau o operaţiune globală sub acoperire de modificare genetică a populaţiei Terrei?


De ce nu, şi una şi alta?

O criză bacteriologică care apare în China, adversarul economic no. 1 al SUA, în cel mai prost moment pentru gestionarea ei şi cel mai bun pentru explozia ei – Anul Nou chinezesc, când zeci de milioane de chinezi se deplasează dintr-o regiune în alta ; cu o răspândire uluitor de rapidă în alte zone şi cu cazuri apărute în Occident imediat după declanşarea epidemiei în China, de parcă toţi cei sosiţi de acolo veneau din Wuhan, nemaifiind alte zone de interes pentru vestici; sau, dacă veneau din alte regiuni, însemnând că deja toată China e contaminată. Prea multe potriviri, prea multe întrebări, prea ca la acţiunile de destabilizare americane.

Pe de altă parte, în ultima decadă, au fost studiate şi chiar experimentate pe subiecţi voluntari vaccinurile genetice sau vaccinurile ADN, obţinute prin inginerie genetică şi nu prin germeni patogeni, care modifică ADNului celui vaccinat, cu efectul transformării în altcineva, fără un control asupra acestei transformări. Acesta este şi motivul pentru care, alături de neîncrederea generală în onestitatea producătorilor de medicamente-vaccinuri, au fost şi sunt privite cu suspiciune maximă de către populaţia de pretutindeni şi nu au fost încă folosite. Nimeni nu poate spune ce alte transformări vor face astfel de vaccinuri în fiinţa umană, şi nimeni nu poate garanta că ele nu vor fi folosite pentru controlul populaţiilor, dorinţa de secole a elitelor globaliste de transformare a maselor în nişte turme pe deplin ascultătoare. Şi ce ocazie mai bună decât o “nemiloasă” şi de “nestăpânit” altfel, pandemie!

Aveţi mai jos un prim episod dintr-o analiză minuţioasă, extrem de solid documentată, cu un fir logic foarte clar, in care veţi afla multe detalii pe care nu le ştim pt că presa globalistă nu ni le spune, sau ne minte şi manipulează non-stop, şi care duce, vrei nu vrei, la întrebările din titlu. Probabil că nu peste mult timp vom avea şi răspunsul.

Lilieci, editarea genelor şi arme biologice: experimente recente ale DARPA provoacă îngrijorare pe fondul epidemiei de coronavirus

de Whitney Webb
traducere: Paul GHIŢIU

În ultimele săptămâni, îngrijorarea cu privire la apariția unui nou coronavirus în China a crescut exponențial pe măsură ce media, experții și oficialii guvernamentali din întreaga lume și-au exprimat în mod deschis îngrijorarea că această nouă boală are potențialul de a se transforma într-o pandemie.

Pe măsură ce îngrijorarea privind viitorul acestei epidemii a crescut, același lucru s-a întâmplat și cu numărul de teorii care speculează cu privire la originea focarului, multe dintre acestea învinuind diverşi actori statali și/sau miliardari controversați. Acest lucru a dus în mod inevitabil la eforturi de combatere a „dezinformării” legate de focarul coronavirus, atât din partea principalelor instituții de presă, cât și a principalelor platforme de comunicare socială.

Cu toate acestea, deși multe dintre aceste teorii sunt în mod clar speculative, există, de asemenea, dovezi verificabile cu privire la interesul recent al unei agenții guvernamentale americane controversate pentru noile coronavirusuri, în special cele transmise de la lilieci la oameni. Agenția respectivă, Agenția pentru Proiecte de Cercetare Avansată în Domeniul Apărării de la Pentagon (DARPA), a început să cheltuiască milioane pentru o astfel de cercetare în 2018, iar unele dintre aceste studii finanțate de Pentagon au fost efectuate la laboratoare militare americane pentru arme biologice cunoscute, situate la granița cu China, și au avut ca rezultat descoperirea a zeci de noi tulpini coronavirus, chiar în luna aprilie a anului trecut. În plus, până în prezent, legăturile dintre principalul laborator de arme biologice al Pentagonului și un institut de virusologie din Wuhan, China – unde se crede că focarul actual a început – nu au fost raportate până acum în mass-media în limba engleză.

Deși rămâne complet necunoscut modul în care a apărut actuala epidemie, detaliile despre DARPA şi recentele experimente ale Pentagonului sunt în mod clar de interes public, mai ales având în vedere că nişte companii, care sunt parteneri strateghici ai DARPA, au început recent să dezvolte un vaccin pentru a combate epidemia de coronavirus. În plus, aceste societăți sprijinite de DARPA dezvoltă controversate vaccinuri ADN și mARN pentru această anume tulpină de coronavirus, o categorie de vaccin care nu a fost niciodată aprobat pentru uz uman în Statele Unite.

Cu toate acestea, pe măsură ce temerile legate de potențialul de pandemie al coronavirusului cresc, aceste vaccinuri vor fi puse rapid pe piață pentru uzul public, ceea ce face important ca publicul să fie conștient de recentele experimente ale DARPA cu privire la coronavirusuri, lilieci și tehnologii de editare genetică, precum și de implicațiile lor mai ample.

Să examinăm narațiunea recentă despre arma biologică de la  Wuhan

Întrucât focarul coronavirus a ajuns să domine titlurile în ultimele săptămâni, mai multe instituții de presă au promovat afirmații conform cărora epicentrul raportat al focarului din Wuhan, China este în laboratoarele despre care se spune că au legătură cu un program guvernamental chinez de război biologic.

Cu toate acestea, în urma examinării ulterioare a sursei care a furnizat această afirmație gravă, am constatat că aceste presupuse legături între apariția focarului și un presupus program chinez de bioweapons au provenit din două surse extrem de dubioase.

De exemplu, prima sursă de informare cu privire la această afirmație a fost Radio Asia Liberă, agenţie de presă înfiinţată de guvernul SUA, care vizează publicul asiatic şi a fost condusă direct de CIA, fiind numită de New York Times ca parte esențială a „rețelei de propagandă mondială” a CIA. Deși nu mai este condusă direct de CIA, ea este acum administrată de Consiliul Guvernatorilor Audiovizualului (BBG), finanțat de guvern, care răspunde direct secretarului de stat Mike Pompeo, fost director al CIA înainte de postul său actual de șef al Departamentului de stat.

Cu alte cuvinte, Radio Asia Liberă și alte instituții de presă gestionate de BBG sunt instituții legale pentru propaganda guvernului SUA. De amintit că interdicția de lungă durată privind utilizarea pe plan intern a propagandei guvernului SUA asupra cetățenilor americani a fost ridicată în 2013, cu justificarea oficială de a permite guvernului să „comunice eficient într-un mod credibil” și să combată mai bine „influența al-Qaeda și a altor extremiști violenți”.

Revenind la subiectul în discuție, recentul raport al Radio Free Asia cu privire la presupusa origine a focarului legată de un centru virusologic chinez de stat îl citează pentru această afirmaţie doar pe Reren Ruihong, fostul șef al departamentului de asistență medicală de la Crucea Roșie din China. Ruihong a fost citat ca expert în mai multe rapoarte ale Radio Asia Liberă privind focarele de boală din China, dar nu a fost menționat ca expert de către niciun alt outlet media în limba engleză.

Ruihong a declarat pentru Radio Free Asia că:

Este vorba despre un nou tip de coronavirus mutant. Ei nu au făcut publice secvența genetică, deoarece este foarte contagioasă… Tehnologia de inginerie genetica a ajuns într-un astfel de moment, iar Wuhan găzduiește un centru de cercetare virusologic, care este sub egida Academiei de Științe din China, şi este centrul de cercetare din China de cel mai înalt nivel.

Chiar dacă Ruihong nu a afirmat în mod direct că guvernul chinez a făcut o armă biologică la fabrica Wuhan, ea a insinuat că experimentele genetice din institu ar fi putut avea ca rezultat crearea acestui nou „coronavirus mutant” în focarul epidemiei.

Având în vedere că Radio Free Asia și singura sa sursă au speculat despre legăturile guvernului chinez cu crearea noului coronavirus, Washington Times a dus lucrurile mult mai departe într-un raport intitulat „Wuhan-ul lovit de virus are două laboratoare legate de programul chinez de război biologic”. Articolul respectiv, La fel ca raportul anterior al Radio Asia Liberă, menționează o singură sursă pentru această afirmație, specialistul israelian în domeniul războiului biologic fost membru al serviciilor de informații militare, Dany Shoham.

Dar, la citirea articolului, se poate observa că Shoham nu face afirmația menționată în titlul articolului, el declarînd doar pentru Washington Times că: „Anumite laboratoare din institut [Wuhan] au fost probabil angajate, în ceea ce privește cercetarea și dezvoltarea, în China [a armelor biologice], cel puțin în mod colateraldar nu ca principală locaţie de cercetare pentru războiul biologic a Chinei (subliniere adăugată).”

În timp ce afirmațiile lui Shoham sunt în mod clar speculative, citarea sa de către Washington Times este deosebit de grăitoare, în special având în vedere rolul important pe care l-a jucat în promovarea declarațiilor false că atacurile cu antrax din 2001 din Irak au fost opera lui Saddam Hussein. Afirmațiile lui Shoham cu privire la guvernul irakian și la antraxul folosit ca armă, care au fost utilizate pentru a susține cazul invaziei Irakului din 2003, s-au dovedit de atunci complet false, căci s-a constatat că Irakul nu avea nici “armele de distrugere în masa” chimice nici biologice susţinute de „experți” precum Shoham.

Dincolo de istoria lui Shoham, de a face afirmații suspecte, trebuie remarcat, de asemenea, că fostul angajator al lui Shoham, serviciul de informații al armatei israeliene, are un trecut tulburator în cee ace priveşte armele biologice. De exemplu, la sfârșitul anilor 1990, mai multe media au raportat că Israelul era în curs de dezvoltare a unei arme biologice genetic care ar viza arabii, în special irakienii, dar i-ar lăsa neafectați pe evreii israelieni.

Având în vedere trecutul dubios al lui Shoham și natura clar speculativă a afirmațiilor sale, precum și a celor făcute în raportul Radio Asia Liberă, un pasaj din articolul Washington Times poate fi în mod special lămuritor în cee ace priveşte motivul pentru care aceste afirmații au apărut recent:

Un semn de rău augur, a spus un oficial american, este acela al zvonurilor false, de 

după izbucnirea epidemiei, care au început în urmă cu câteva săptămâni să circule pe internetul chinez susținând că virusul face parte dintr-o conspirație a SUA de a răspândi arme bacteriologice. Aceasta ar putea indica faptul că China pregătește mijloace de propagandă pentru a contracara viitoare acuzații că noul virus a scăpat de la unul dintre laboratoarele de cercetare civilă sau de apărare din Wuhan (subliniere adăugată).”

Cu toate acestea, după cum se arată chiar în articolul menționat, acuzațiile că coronavirusul a scăpat dintr-un laborator de stat chinez nu mai puteau fi o viitoare acuzaţie, din moment ce atât Washington Times, cât și Radio Asia Liberă făcuseră deja această afirmație. În schimb, ceea ce sugerează acest pasaj este că rapoartele din Radio Asia Liberă și Washington Times au fost răspunsuri la afirmațiile care circulă în China, conform cărora focarul este legat de o „conspirație a SUA de a răspândi arme bacteriologice”.

Deși cele mai multe instituții de presă în limba engleză de până acum nu au examinat o astfel de posibilitate, există dovezi justificative considerabile care merită să fie examinate. De exemplu, nu numai că armata SUA, inclusiv controversatul său braț de cercetare – Agenția pentru Proiecte de Cercetare Avansată în Domeniul Apărării (DARPA), au finanţat recent studii în China și în apropierea Chinei, care au la descoperirea de noi coronavirusuri mutante provenite de la lilieci, dar Pentagonul a devenit de asemenea recent preocupat de utilizarea potențială a liliecilor ca arme biologice.

Institutul de virusologie din Wuhan lucrează cu Pentagonul din 1980!

Duke University + Wuhan University =Duke Kunshan University

O criză bacteriologică care apare în China, adversarul economic no. 1 al SUA, în cel mai prost moment pentru gestionarea ei şi cel mai bun pentru explozia ei – Anul Nou chinezesc, când zeci de milioane de chinezi se deplasează dintr-o regiune în alta ; cu o răspândire uluitor de rapidă în alte zone şi cu cazuri apărute în Occident imediat după declanşarea epidemiei în China, de parcă toţi cei sosiţi de acolo veneau din Wuhan, nemaifiind alte zone de interes pentru vestici; sau, dacă veneau din alte regiuni, însemnând că deja toată China e contaminată. Prea multe potriviri, prea multe întrebări, prea ca la acţiunile de destabilizare americane.

Pe de altă parte, în ultima decadă, au fost studiate şi chiar experimentate pe subiecţi voluntari vaccinurile genetice sau vaccinurile ADN, obţinute prin inginerie genetică şi nu prin germeni patogeni, care modifică ADNului celui vaccinat, cu efectul transformării în altcineva, fără un control asupra acestei transformări. Acesta este şi motivul pentru care, alături de neîncrederea generală în onestitatea producătorilor de medicamente-vaccinuri, au fost şi sunt privite cu suspiciune maximă de către populaţia de pretutindeni şi nu au fost încă folosite. Nimeni nu poate spune ce alte transformări vor face astfel de vaccinuri în fiinţa umană, şi nimeni nu poate garanta că ele nu vor fi folosite pentru controlul populaţiilor, dorinţa de secole a elitelor globaliste de transformare a maselor în nişte turme pe deplin ascultătoare. Şi ce ocazie mai bună decât o “nemiloasă” şi de “nestăpânit” altfel, pandemie! 

Aveţi mai jos un prim episod dintr-o analiză minuţioasă, extrem de solid documentată, cu un fir logic foarte clar, in care veţi afla multe detalii pe care nu le ştim pt că presa globalistă nu ni le spune, sau ne minte şi manipulează non-stop, şi care duce, vrei nu vrei, la întrebările din titlu. Probabil că nu peste mult timp vom avea şi răspunsul.

Lilieci, editarea genelor şi arme biologice: experimente recente ale DARPA provoacă îngrijorare pe fondul epidemiei de coronavirus (II)

(Episodul anterior la: https://paulghitiu2009.blogspot.com/2020/02/razboiul-bacteriologic-mondial-sau-o.html)

de Whitney WEBB

Traducere: Paul GHIŢIU

https://paulghitiu2009.blogspot.com/

 Liliecii ca arme biologice

Având în vedere că epidemia de coronavirus în curs de desfășurare, centrată în China, s-a răspândit în alte țări și a fost acuzată ca fiind cauza unui număr tot mai mare de decese, s-a ajuns la un consens cu privire la faptul că acest virus specific, în prezent clasificat drept „un nou coronavirus”, se crede că provine de la lilieci și a fost transmis oamenilor din Wuhan, China, printr-o piață a fructelor de mare care comercializa și animale exotics. Așa-numitele piețe „umede”, precum cea de la Wuhan, au fost anterior învinuite pentru alte epidemii de coronavirus mortal din trecut în China, cum ar fi epidemia de Sindrom respirator acut sever (SARS) din 2003.

În plus, un studiu preliminar privind coronavirusul responsabil pentru epidemia curentă a constatat că receptorul, enzima 2 care transformă angiotensinul (ACE2), este nu numai aceeași cu cea utilizată de coronavirusul SARS, ci şi că asiaticii prezintă un raport mult mai mare de celule pulmonare care exprimă acel receptor decât celelalte etnii (caucaziană și africano-americane) incluse în studiu. Cu toate acestea, astfel de constatări sunt preliminare, iar dimensiunea eșantionului este prea mică pentru a trage concluzii definitive din datele preliminare respective.

În urmă cu doi ani, știrile din presă au început să discute despre îngrijorarea subită a Pentagonului că liliecii ar putea fi folosiți ca arme biologice, în special în răspândirea coronaviruirii și a altor boli mortale. Washington Post a afirmat că interesul Pentagonului față de investigarea utilizării potențiale a liliecilor pentru răspândirea bolilor mortale transformate în arme s-a datorat presupuselor eforturi ale Rusiei de a face același lucru. Cu toate acestea, aceste afirmații referitoare la interesul Rusiei de a utiliza liliecii ca arme biologice datează din anii 1980, când Uniunea Sovietică s-a angajat în cercetare secretă implicând virusul Marburg, cercetare care nici măcar nu a implicat lilieci și care s-a încheiat la prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991.

La fel ca multe dintre controversatele programe de cercetare ale Pentagonului, cercetarea liliecilor ca arme biologice a fost încadrată ca fiind defensivă, în ciuda faptului că nu a fost anunţată nicio amenințare iminentă cu privire la armele biologice propagate cu ajutorul liliecilor. Totuşi, oamenii de știință independenți au acuzat recent Pentagonul, în special brațul său de cercetare DARPA, de faptul că susține că este implicat în cercetări despre care afirmă că sunt „defensive”, dar că sunt de fapt „ofensive”.

Cel mai recent exemplu în acest sens a fost programul „aliații insecte” al DARPA, care, în mod oficial, „urmărește să protejeze aprovizionarea cu alimente agricole a SUA prin transmiterea genelor de protecție plantelor prin insecte, care sunt responsabile de transmiterea majorității virusurilor plantelor” și să asigure „securitatea alimentară în cazul unei amenințări majore”, conform rapoartelor DARPA și media.

Totuşi, un grup de respectabili oameni de știință independenți au dezvăluit într-o analiză nimicitoare a programului că, departe de un proiect de cercetare „defensivă”, programul aliații insecte a avut ca scop crearea și furnizarea „unei noi clase de arme biologice”. Oamenii de știință, scriind în revista Science și conduşi de Richard Guy Reeves, de la Institutul Max Planck pentru Biologie Evolutivă din Germania, a avertizat că programul DARPA– care utilizează insectele ca vehicul pentru a deveni agenți de modificare genetică orizontală a mediului înconjurător (HEGAAS) – a dezvăluit „intenția de a dezvolta un mijloc de livrare a HEGAs în scopuri offensive”.

Indiferent de motivația reală din spatele îngrijorării bruște și recente a Pentagonului privind utilizarea liliecilor ca vehicul pentru arme biologice, armata americană a cheltuit milioane de dolari în ultimii ani finanțând cercetarea asupra liliecilor, virușilor letali pe care îi pot găzdui – inclusiv coronavirușii – și a modului cum sunt transmişi acești viruși de la lilieci la oameni.

De exemplu, DARPA a cheltuit 10 milioane de dolari pe un proiect în 2018 „pentru a clarifica cauzele complexe ale virusurilor apăruţi pe lilieci care au făcut de curând saltul la om, provocând îngrijorarea autorităţilor medicale din întreaga lume”.  Un Alt proiect de cercetare finanţat atât de DARPA cât și de NIH a implicat cercetători de la Universitatea de stat Colorado în examinarea coronavirusul care cauzează Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS) pe lilieci și cămile „pentru a înțelege rolul acestor gazde în transmiterea bolilor la om”.  Alte studii ale armatei SUA, discutate în detaliu mai târziu în acest raport, au descoperit mai multe noi tulpini de noi coronavirusuri transportate de lilieci, atât în China, cât și în țările învecinate cu China.

Multe dintre aceste proiecte recente de cercetare sunt legate de programul de Prevenire a amenințărilor patogene emergente sau programul PREEMPT al DARPA, care a fost anunțat oficial în aprilie 2018. Prevenirea se concentrează în mod specific asupra rezervoarelor de boli animale, în special lilieci, și DARPA, chiar menționate în comunicatul său de presă, în program, că „are cunoștință de sensibilitățile privind biosiguranța și biosecuritatea care ar putea apărea” datorită naturii cercetării.

Anunțul DARPA pentru PREEMPT a fost făcut la doar câteva luni după ce guvernul SUA a decis să pună capăt în mod controversat moratoriului privind așa-numitele studii de tip “amplificare de funcție” care implică agenți patogeni periculoși. ViceNews a explicat studiile “amplificare de funcţie”, după cum urmează:

Cunoscută sub numele de studii „amplificare de funcție”, acest tip de cercetare este, în aparenţă, despre încercarea de a fi cu un pas înaintea naturii. Prin crearea de superviruși mai patogeni și mai ușor transmisibili, oamenii de știință sunt capabili să studieze modul în care acești viruși pot evolua și modul în care schimbările genetice afectează modul în care un virus interacționează cu gazda sa. Utilizând aceste informații, oamenii de știință pot încerca să prevină apariția naturală a acestor trăsături prin dezvoltarea de medicamente antivirale capabile să oprească o pandemie” (subliniere adăugată).

În plus, în timp ce programul PREEMPT al DARPA și interesul deschis al Pentagonului față de lilieci au fost anunțate în 2018, Armata SUA – în special departamentul pentru Programul de reducere a amenințării pe bază de cooperare– a început finanțarea cercetării în ceea ce privește liliecii și agenții patogeni letali, inclusiv încoronavirusuri MERS și SARS, cu un an înainte în 2017Unul dintre aceste studii s-a axat pe „Apariția unei boli zoonotice purtate de lileici în regiunea Asiei de Vest”, şi a implicat Centrul Lugar din Georgia, identificat de foști funcționari guvernamentali georgieniguvernul rus și ziarista independentă  de investigație Dilyana Gaytanzhieva ca laborator secret american pentru arme biologice.

Este, de asemenea, important să se sublinieze faptul că laboratoarele cheie ale armatei SUA care implică studiul agenților patogeni letali, inclusiv coronavirusuri, Ebola și altele, au fost închise brusc în luna iulie a anului trecut, după ce Centrul de control şi prevenire a bolilor (CDC) a identificat importante „probleme de biosiguranță” în cadrul acestora.

Centrul de cercetare medicală pentru maladii infecțioase al armatei SUA (USAMRIID) de la Fort Detrick, Maryland – laboratorul principal al armatei SUA pentru cercetare „de apărare biologică” de la sfârșitul anilor 1960 – a fost forțat să oprească toate cercetările pe care le efectua cu o serie de agenți patogeni letali după ce CDC a constatat că nu dispune de „sisteme suficiente pentru decontaminarea apelor reziduale” de la laboratoarele sale de cea mai înaltă securitate și că personalul nu a urmat procedurile de siguranță, printre altele. Centrul conține atât laboratoare de biosiguranță de nivel 3, cât și laboratoare de nivel 4. Deși nu se știe dacă experimentele care implică coronavirusuri au fost în curs la acea dată, USAMRIID a fost recent implicat în cercetări care născute din preocuparea recentă de Pentagonului cu privire la utilizarea liliecilor ca arme biologice.

Decizia de a închide SAMMRIID a avut o prezentare surprinzător de redusă în mass-media, la fel ca decizia surprinzătoare a CDC de a permite centrului aflate în neregulă să reia parțial cercetările la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, chiar dacă centrul era și încă nu este în „capacitate operațională deplină”. Problematica asu’igurare a securităţii de către USAMRIID la acestfel de centre este de un interes deosebit în lumina recentei epidemii de coronavirus din China. După cum va arăta acest raport în curând, acest lucru se datorează faptului că USAMRIID are un parteneriat vechi de câteva decenii și strâns cu Institutul de virusologie medicală de la Universitatea din Wuhan, care este localizat în epicentrul epidemiei actuale.

Pentagonul în Wuhan?

Dincolo de cheltuielile recente ale armatei SUA și de interesul față de utilizarea liliecilor de arme biologice, merită, de asemenea, să se examineze studiile recente pe care armata le-a finanțat în ceea ce privește liliecii și „noile coronavirusuri”, cum ar fi cel din spatele epidemei recent, studii desfăşurate în interiorul sau în imediata apropiere a Chinei.

De exemplu, un studiu realizat în sudul Chinei în 2018 a avut ca rezultat descoperirea a 89 de noi tulpini  de„coronavirus nou de lilieci” care utilizează același receptor ca și coronavirusul cunoscut sub numele de Sindrom respirator din Orientul Mijlociu (MERS). Acest studiu a fost finanțat în comun de Ministerul Științei și tehnologiei din guvernul chinez, USAID – o organizație despre care se presupune de mult că este un front pentru serviciile de informații ale SUA și Institutul Național de sănătate din SUA – are a colaborat atât cu CIA, cât și cu Pentagonul pentru cercetarea bolilor infecțioase și a armelor biologice.

Autorii studiului au secvențiat, de asemenea, genomul complet pentru două dintre aceste tulpini și au remarcat, de asemenea, că vaccinurile MERS existente ar fi ineficiente în ceea ce privește comliliacerea acestor viruşi, sugerând că un alt vaccin ar trebui să fie dezvoltat din timp. Acest lucru nu s-a întâmplat.

Un alt studiu finanțat de guvernul SUA, care a descoperit mai multe noi tulpini de „noul coronavirus de lilieci”, a fost publicat chiar anul trecut. Intitulat „Descoperirea și caracterizarea liniilor de nou coronavirus de liliac din Kazahstan”, s-a axat pe „fauna de lilieci din Asia Centrală, care leagă China de Europa de Est” și noile coronavirusuri de liliac descoperite în cursul studiului, s-a constatat că sunt „strâns legate de coronavirusuri de liliac din China, Franța, Spania şi Africa de Sud, ceea ce sugerează că co-circulația coronavirusurilor este comună la mai multe specii de liliac cu distribuții geografice suprapuse.” Cu alte cuvinte, coronavirusuri descoperite în acest studiu au fost identificate în populațiile liliac care migrează printre altele, între China și Kazahstan, şi este strâns legată de coronavirusuri de liliac în mai multe țări, inclusiv în China.

Studiul a fost finanțat în întregime de Departamentul Apărării al SUA, în special de Agenția de reducere a amenințărilor în domeniul apărării (DTRA), în cadrul unui proiect de investigare a coronavirusuri similare cu MERS, cum ar fi studiul din 2018 menționat anterior. În plus, dincolo de finanțarea acestui studiu din 2019, instituțiile implicate în realizarea acestui studiu merită, de asemenea, să fie avute în atenţie, având în vedere propriile legături strânse cu armata și guvernul SUA.

Autorii studiului sunt afiliați atât cu Institutul de cercetare pentru robleme de siguranță biologică din Kazahstan, cât şi cu/sau cu Universitatea Duke. Institutul de cercetare pentru probleme de siguranță biologică, deși oficial face parte din Centrul național pentru biotehnologie din Kazahstan, a primit milioane de la guvernul SUA, cea mai mare parte din acesta provenind de la Programul de reducere prin cooperare a amenințării al Pentagonului. Este depozitarul oficial  al guvernului din Kazahstan de „infecții extreem de periculoase de la animale şi păsări, cu o colecție de 278 tulpini patogene a 46 de boli infecțioase.” Face parte dintr-o rețea de „laboratoare pentru arme biologice” finanțate de Pentagon în întreaga țară din Asia Centrală, care se învecinează cu cele mai importante state rivale ale ale SUA – China și Rusia.

Participarea Universității Duke la acest studiu este, de asemenea, interesantă, având în vedere că Duke este un partener cheie al programului Platformă de prevenire pandemică (P3) al DARPA, care își propune în mod oficial „să accelereze în mod dramatic descoperirea, integrarea, testele preclinice, şi producerea de contramăsuri medicale împotriva bolilor infecțioase.” Primul pas al programului Duke/DARPA presupune descoperirea unor virusuri potențial amenințătoare și „dezvoltarea unor metode de susținere a propagării virale, astfel încât virusul să poată fi utilizat pentru studii în aval.”

Universitatea Duke este de asemenea în parteneriat cu Universitatea Wuhan din China (care se află în orașul în care a început epidemia de coronavirus actual, care a dus la deschiderea Universității Duke Kunshan din China (DKU) în 2018. În special, Universitatea Wuhan din China – pe lângă parteneriatul său cu Duke – include, de asemenea, un Institut de virusologie medicală, care a colaborat îndeaproape cu Institutul de cercetare medicală bentru boli infecțioase al Armatei SUA încă din anii 1980, conform site-ului său web. După cum s-a menționat anterior, centrul de la USAMRIID din SUA a fost închis în luna iulie a anului trecut pentru nerespectarea procedurilor de biosiguranță și eliminare corespunzătoare a deșeurilor, dar a fost permisă reluarea parțială a unor experimente la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut.

Va urma.

Va urma.

Sursa: https://www.thelastamericanvagabond.com/top-news/bats-gene-editing-bioweapons-recent-darpa-experiments-raise-concerns-amid-coronavirus-outbreak/

Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Războiul bacteriologic mondial sau o operaţiune globală sub acoperire de modificare genetică a populaţiei Terrei?

 1. Sabina zice:

  Atata vorbarie menita sa camufleze adevaratul scop al isteriei create de acest virus: companiile americane trebuie sa-si repatrieze productia din China pentru indeplinirea sloganului populist din campania electorala a lui Trump: „make America great again”. Laboratoarele de arme biologice ale pentagonezilor au lucrat sustinut la atingerea targetului, obtinand un virus conceput genetic pe care l-au introdus in China prin intermediul liliecilor salbatici infectati. Suspectez, insa, ca noua lor „gaselnita” nu va functiona, deoarece guvernul chinez va reusi sa opreasca epidemia, urmand ca sarcina principala a Chinei sa fie aceea de-a eradica celalalt parazit, care este SUA. S-a trecut de la rusofobie la sinofobie, patternul e acelasi, doar denumirea tarilor aflate sub atacul furibund s-a schimbat.

  Apreciază

 2. Citadela zice:

  Nu va avea loc absolut nici o repatriere se repornire a capitalismului agresiv printr o noua revolutie industriala numita revolutie “de repatriere”
  Tot occidentul, Rusia si Europa de est nu s a deindustrializat timp de 30 de ani dupa un proiect bine stabilit mascat de tot felul de narative hilare si continua sa o faca, pentru a reveni la acest colos al distrugerii planetei si a omenirii.

  Sa zicem prin absurd ca asa ar fi. Voi chiar credeti ca Romania copiind ce se intimpla in US, va redeschide gigantii siderurgici, industria grea, usoara si agricultura ?…si va reface sistemul educational de tip industrial pentru asigurarea nevoilor interne a cadrelor specializate?

  Apreciază

  • Sabina zice:

   Citadela, m-am referit la incercarea americanilor prin toate mijloacele de-a distruge toate acele coridoare si axe ale dezvoltarii din Asia de Sud-Est, Oceanul Indian, Asia Centrala, Asia de Sud-Vest, Rusia si Europa in paralel cu Drumul Maritim al Matasii, care configureaza un sir eurasiatic de perle, din Dalian pana la Pireu, Trieste, Venetia, Genova, Hamburg si Rotterdam. Chiar n-ai inteles „istetimea” britanicilor de-a iesi din conglomeratul UE? Companiile americane din legendarul Ditroit (care-i situat la granita cu Canada) au actionariat britanic, chinez si american. Coronavirusul a fost cu scopul de-a deraia secolul chinez, eurasiatic, de dezvoltare si implementare a proiectelor mai sus mentionate, plan de intentie participativa vizat si de marile societati anglo americane. Pentru prima data in 2 milenii, China este in stare sa combine dinamismul expansiunii economice atat pe taramurile continentale cat si pe cele maritime, fapt ce deranjeaza SUA pana la onicofagie. Chinezii fac o serie de permutari complexe si in evolutie (atentie!!!!, in evolutie) conduse de Rusia-China-Iran-Turcia-India-Pakistan-Kazahstan. Acum intelegi atitudinea americanilor prin coup d’etat indreptata impotriva lui Erdogan, sau uciderea lui Soleimani? Sau atacul furibund al CIA impotriva serviciului de informatii pakistanez din vremea administratiei Obama? Cand Jeninifer Psaki numai nu se ineca in fata microfonului Casei Albe? Obsesiile liderului „sistemului” (adica Trump) sunt sa impiedice Eurasia (uniune economico-comerciala, la care vor sa adere si propriile companii americane, dar sub paravane diferite, englez, chinez si olandez) sa se reuneasca sub o singura coalitie Rusia-China, iar Europa sa ramana sub hegemonia SUA. Rolul Europei (in viziunea scrantita a americanilor) este sa previna, prin toate mijloacele, ca Rusia-China si aliatii lor europeni sa aiba acces la culoarele maritime si coridoarele comerciale.
   Cam asta am vrut sa spun, asa…pe fuga si-n viteza mare. Banul, taica banul!!!

   Apreciază

   • citadela zice:

    Fratele lui Nikita Mihalkov, Andrei Koncialovsky a regizat mai demult un film absolut fenomenal care se aplica Chinei de azi si se numeste”
    „The Runaway Train”…asta-i China, un tren fara mecanic de locomotiva si care nu poate fi oprit la comanda…

    Apreciază

 3. Sabina zice:

  Iti multumesc frumos pentru film, Citadela! Las la schimb unul dintre filmele mele preferate, tot din cinematografia rusa (adevarul este ca filmele rusesti sunt mult peste cele de la Hollywood in ceea ce priveste mesajul transmis) bineinteles: „Moscow does not believe in tears” – „Moscova nu crede in lacrimi”.
  Te-as ruga sa nu iei in consideratie recenzia romaneasca a filmului! Nu prea are de-a face cu romantismul si dragostea, decat intr-o mica masura, acestea fiind evidentiate ca fatete diferite ale aceleiasi monezi. Probabil l-ai vizionat candva, dar stiu ca merita revazut tocmai datorita sensibilitatii aparte surprinse de Vladimir Menshov in cadrul peliculei sale.
  Un altul care m-a uimit intr-un mod extrem de placut este „The Cranes are flying” „Zboara Cocorii”.
  Vizionare placuta!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.