Românii ar putea să plătească facturi triple la întreținere.


 Subvențiile pentru încălzire nu mai apar în programul de guvernare al PNL

Românii ar putea să plătească facturi triple la întreținere. Subvențiile pentru încălzire nu mai apar în programul de guvernare al PNL

Milioane de români din toate marile orașe, care încă mai sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire, ar putea să plătească prețul întreg la gigacalorie, ceea ce înseamnă facturi triple la întreținere, pentru încălzire și apă caldă, informează Antena3. 
Și asta pentru că, potrivit unor surse citate de Antena3, Ministerul Energiei lucrează la un proiect de lege prin care va fi definit consumatorul vulnerabil.
Conform surselor, doar cei care au venituri sub un prag ce va fi stabilit de Guvern vor mai primi ajutorul de la buget. Ei vor fi considerați consumatori vulnerabili și vor primi subvenție pentru încălzire, automat urmând să plătească mai puțin.
Restul vor plăti valoarea reală a gigacaloriei, ceea ce înseamnă facturi duble. Doar în București, peste 1,5 milioane de oameni ar fi afectați de această măsură. Acum, în toate orașele unde mai există sistem centralizat de încălzire, o parte din factură e achitată din bugetul local cu bani de la Guvern.
„În prezent, România risipește foarte multă resursă energetică, iar protecția socială a consumatorilor vulnerabili nu este nici eficientă, nici suficientă. Este nevoie ca aceia care nu își pot plăti facturile la energie să fie identificați și ajutați mai mult decât în prezent. Modul de lucru de până acum, prin care toată populația României primește subvenție, trebuie să înceteze”, scrie în programul de guvernare.
În municipiul București, prețul total al GIGACALORIEI cu TVA este de 495,51 lei, din care 163,03 lei este plătit populație (consumatorul casnic) și diferența de 332,48 lei subvenție este plătită de Primăria Capitalei.
Acest articol a fost publicat în POLITICA(guvernPDL), ROMANIA(politic). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Românii ar putea să plătească facturi triple la întreținere.

  1. Stiutor De Treburi zice:

    Iata ca autorul acestui articol nu a folosit barbarismul ‘pe surse’, tradus mot-a-mot din expresia americana ‘per sources’. A folosit ceea ce era de așteptat, și anume: conform surselor.

    Cat despre problema de fond șe pare ca obiceiul subvențion arii este atât de împământenit încât putini mai accepta ideea ca e normal sa plătești cât consumi!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.