Oameni buni, mergeţi drept şi faceţi crucea mare, că prin Wallachia bîntuie nu „coronavirusul”, ci Sarsailă plin de rabie!


Dacă pesede-alde şi Dăncilă ar fi dat 25 de ordonanţe noaptea, „ca hoţii”, erau scoşi haştagiştii în stradă şi se punea de-un prăpăd „colectiv”! Care haştagişti? Ăia care cîntă partitura lui Iohannis, la ordin de plată sau cambie. Javrele de curte ale sistemului tac acum, cînd un preşedinte extrem de abuziv îngroapă România puţin cîte puţin prin jocuri mizerabile. Un preşedinte care nu doreşte soluţii constituţionale, prin care ţara să fie guvernată!

Bine, bine, guvernul prostituţiei de noapte a plecat cu trotineta, dar ce se schimbă? Avem un guvern interimar cu atribuţii limitate! O ţară fără guvern e o ţară în criză politică. Moţiunea i-a confiscat mandolina lui Sică drojdierul! Dar ce rost mai au prevederile Constituţiei, dacă Iohannis a hotărît, înaintea consultărilor legale, că va merge mai departe cu, păcate amărîte, antiromânul Orban? Asta înseamnă că la C.C.R. va fi uşor de demonstrat reaua credinţă a lui Iohannis şi sfidarea în relaţia cu Parlamentul. Nu mă interesează cine va fi premier! Mă interesează ce se va întîmpla cu românii, cu Sănătatea, cu pensiile şi salariile. Nu poţi să faci un român să trăiască mai bine doar arătîndu-i stelele de pe drapelul Europei şi epavele zburătoare americane! Mai trebuie nişte mici şi o halbă de bere!  Mă interesează ca noul premier şi echipa sa să dezamorseze bombele cu ceas lăsate în şandramaua Orban.

Ştiind că nu vor mai fi la putere, în noaptea minţii lor, au adoptat, pe bandă rulantă, ordonanţe împotriva poporului român! Douăzeci şi cinci de bombe fără precedent:

– dublarea preţului la gaze, începînd cu luna Iulie 2020, deşi România deţine locul trei în Europa în ceea ce priveşte depozitul de gaze;

– dublarea preţului energiei, începînd cu decembrie 2020, poate şi pentru că la Porţile de Fier mai funcţionează doar două din şase grupuri energetice. Tăriceanu să trăiască… ştie el de ce!;

– ştergerea unei datorii uriaşe de 1,3 miliarde pentru două bănci străine şi altele, mult mai periculoase!

Nimeni pînă la Băsescu, Boc, Iohannis şi Orban nu şi-a permis o atît de flagrantă încălcare a statului de drept: abuz de putere, austeritate pentru popor, încetinirea creşterii economice, haos şi instabilitate în doar trei luni,  aducerea în ţară a F.M.I.-ului, împrumut de 40 de miliarde, blocarea pensiei minime. Jaf la scară planetară! Pe faţă!

În doar trei luni, orbanismele turcane au făcut un dezastru de proporţii! Au slugărit numai corporatiştii străini! Agresiv şi plin de ură în discurs, Orban îşi plîngea de milă în ziua moţiunii! Validaţi în Parlament cu 220 de voturi, Orban şi caricaturile guvernamentale KWI-ste au fost dărîmaţi cu 261 de voturi. Moţiunea contra nemerniciei a trecut cu 20 de voturi mai mult decît moţiunea împotriva guvernului Dăncilă.

Cum e cu penalii, Herr Klaus? Au abonament pe toate liniile de metrou? Şi pe stînga şi pe dreapta? Dacă vrea Iohannis, pentru voi, doi plus doi fac cinci sau chiar 22. Îl contrazice cineva? Nu e de ajuns să-şi care creierul cu el, trebuie să-l şi folosească! Cum a obosit să facă acest lucru, îşi dă mîna cu ticăloşii pe sub masă! S-a murdărit pe mîini cu penalii, dar a uitat să se spele cu săpun! Ce mai conta un escroc penal pentru Klaus, dacă era la cheremul lui. Orban îl are consilier pe deputatul Remus Borza, condamnat definitiv în 2016 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiție la un an închisoare cu suspendare, pentru săvîrşirea infracţiunii de conflict de interese, fiind acuzat că a direcţionat către societatea sa de avocatură contracte de asistenţă juridică, plătite de Hidroelectrica. Exclus din ALDE în 2017, pentru că a votat împotriva moţiunii de cenzură, în urma căreia a căzut Cabinetul Grindeanu, Borza este mare iubitor de centură. Fost consilier onorific al premierului Dăncilă, e acum consilier al lui Orban, demisul! În aprilie 2017, Borza, pe atunci membru A.L.D.E., susţinea necesitatea creşterii salariilor şi pensiilor demnitarilor, cu o declaraţie care a stîrnit vîlvă: „Trebuie să înţelegeţi că un demnitar nu poate să trăiască dintr-o mie de euro!”. Da’ românul care munceşte de se speteşte cum trăieşte cu 300 de euro pe lună? Încă o dovadă că P.D.L.-ul moşit de la Băsescu şi Boc rămîne acelaşi grup infracţional organizat, cu sprijinul „El lider maximo”. Băiat de treabă Sică! Are şi el comenzi securistice! La fel şi Herr Klaus, focalizat doar pe depesedizarea Parlamentului. Trebuie înţeles că P.N.L. nu mai este alcătuit şi întreţinut din şi de moştenitorii lui Brătianu, ci din trădătorii traseişti ai F.S.N., P.D.S.R., P.D.L., P.S.D., A.L.D.E., U.S.R., Pro România şi care… or mai fi. Vă amintiţi ce spunea P.D.L.-ista Anca Constantinescu: „Ciocul mic la ei, noi sîntem la putere!”. Peneliştii, gen Cîţu, Turcan, Costache, Anisie, Alexandru, cu tot pomelnicul lor, au intrat în depresie, dacă au dat vrabia din mînă pe ciorile de pe gard”,

Analfabeţii stăteau cu ochii căscaţi pe Dăncilă, ca să-i vîneze greşelile. Iohannis, însă, e lăsat în plata Domnului să analfabetizeze spaţiul public, să tolocănească verzi, uscate şi netoate. Un incult grav, care s-a andocat pe orbita coeliptică  a preşedinţiei. „Va apare”, în loc de „va apărea” e tot una la el! Iată de ce se crede inamovibil! Guvernul demis al lui Sică, tot o apă şi-un pămînt! Cîţu, un bîlbîit cronic. Făcut grămadă,  ministrul „Grindă Ştefan”, Costache, Alexandru şi Anisie, mari pandalii! La U.S.R. a căzut din pom o Prună, care mă duce cu gîndul că ar putea fi ruda fostei ministrese din „justiţia” lui Ciloş! Îşi mai aduce cineva aminte că în 2008 P.D.L., actualul P.N.L. a schimbat sistemul alegerilor întru-un singur tur ca să-şi păstreze primarii? Acum, ţine morţiş la revenirea în două tururi, ca să-şi pună primarii în locul celor de la pesede.

Scena politică românească e dominată de ipocrizie, mediocritate şi neputinţă. Presa se ţine numai de scandaluri, cazul Dincă a pus stăpînire pe televizoare, poate în mod voit, iar filmul marii marii prăbuşiri a României se desfăşoară în tăcere, dar sigur. Sub ochii noştri adormiţi au trecut la regionalizarea ţării. Deliberat, în organigrama unor ministere, judeţele au fost înlocuite cu regiuni. Guvernul Orban, un guvern calp, de simulanţi şi incompetenţi a dat startul reformei în administraţie, fără să-i îngăduie Constituţia.  Ministerul de Interne, Ministerul Muncii şi Ministerul Fondurilor Europene au pus la cale modificări radicale ale organizării în teritoriu, prin eliminarea structurilor judeţene şi înlocuirea cu structuri regionale. Avem primii paşi în direcţia unei reforme administrative de anvergură, pe care au tot punctat-o, în ultima vreme, Orban şi superiorul său! Superior la sforării, nu la altceva. Pe motivul eficientizării activităţii, două instituţii,  respectiv, A.N.A.F., în 2013 şi  S.R.I., în 2019, au fost reorganizate pe baze regionale. În acest început de an, Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a demarat o reformă internă, afirmînd că e adeptul regionalizării, exemplificînd, în speţă, Inspectoratul General al Jandarmeriei, care a propus o structură regională în locul celei judeţene, similară cu organizarea Poliţiei de Frontieră. Şi Ministerul Muncii a făcut primii paşi spre reorganizarea Inspecţiei Muncii, Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţiei Sociale (A.N.P.I.S.) şi Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (A.N.O.F.M.), bazată pe structuri regionale. Alt domeniu în care guvernul Orban a demarat astfel de acţiuni este Programul Operaţional Regional (P.O.R.), de gestionare a fondurilor europene. Sănătatea e şi ea în pericol de privatizare! Deşi preşedintele trebuie să intervină doar în mod formal în activitatea Guvernului, Iohannis şi guvernul lui au întors ţara cu fundul în sus, iar unii abia aşteaptă să se alegă praful de ea şi de noi! Vicepeședintele Comisiei S.R.I. îl avertiza pe Klaus Iohannis înainte de consultările de la Cotroceni cu partidele politice: „Iohannis, nu-ţi bate joc de Constituţie!” Există şi varianta suspendării!”. Oameni buni, mergeţi drept şi faceţi crucea mare, că prin Wallachia bîntuie nu „coronavirusul”, ci Sarsailă plin de rabie!

Autor: Maria Diana Popescu

Revista Art-Emis

 

Acest articol a fost publicat în POLITICA(Maria Diana Popescu). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Oameni buni, mergeţi drept şi faceţi crucea mare, că prin Wallachia bîntuie nu „coronavirusul”, ci Sarsailă plin de rabie!

 1. Sabina zice:

  Spre adormirea constiintei romanilor de rand, politicienii se vor intrece in perioada anilor urmatori (probabil pana la sfarsitul mandatului de presedinte al uber-alles-ului) in explicatii care mai de care mai „docte” si mai „ingenioase”, cum ca regionalizarea e necesara pentru micsorarea cheltuielilor aparatului administrativ (ca sa vezi unde statea cumpatarea/chibzuiala rationala, tocmai la Guvern si la Administratia Prezidentiala!!!!), ca judetele au fost o solutie de efect comunist, ca doleantele cetatenilor nu-s satisfacute indestulator printr-o organizare teritoriala macro, ca bantuie cu frenezie exhaustiva multiculturalismul care nu mai functioneaza, ca multietnicitatea s-a dovedit a fi fara perspectiva sub o solidaritate „artificiala” intre romani, maghiari, sasi, tatari, lipoveni, etc. precum si alte asemenea gogorite menite sa „cumpere” credibilitatea celor care (inca) au mai ramas sa populeze arealul asta geografic si nu si-au luat lumea in cap la indemnurile „ilustre” ale unor presedinti. De fapt, fondurile necesare configuratiei regiunilor si administratiei proprii vor ajunge in buzunarele „baronilor” locali: prefecti, primari, etc. Ma intreb, cum ar putea prelua o regiune, la nivel administrativ, functiile a 6 foste judete, chiar si cu o primarie si o prefectura supradimensionate? Dar cand vine vremea alegerilor, cum se vor comasa pe buletinele de vot primarii (care deservesc o regiune) cu deputatii si senatorii veniti de nicaieri, dar sprijiniti de catre administratia centrala? Cand au timp alesii neamului sa schimbe Constitutia Romaniei, care prevede Romania ca stat national, suveran, independent UNITAR SI INDIVIZIBIL?
  Diktatul de la Viena a fost ingeras diafan, pe langa ce ni se pregateste!

  Apreciază

  • Citadela zice:

   Uber vine de la serviciile de taxiuri cumva si alles de la altceva?

   Deoarece daca le combini ajungi la un fragment ale unei expresii care nu are absolut, dar absolut nici o legatura cu Deutschland ul de astazi sau cu Presedintele, in conditiile in care toti sunt slugile derularii eco marxismului climateric.
   Daca tot vrei sa l asociezi nemtilor spune i mai bine Presedintele guten morgen.

   Apreciază

   • Sabina zice:

    Inseamna deasupra tuturor, Citadela! Vine de la cantecul Deutschland, Deutschland uber alles in der Welt, cantat de Hitlerjugned in WWII.

    Apreciază

   • Citadela zice:

    Era o gluma, pentru a ti comunica ca nu se potriveste cu exemplul dat. Politicienii, Germania de azi sunt …foarte departe de sloganurile patriotice nemtesti ale wwll

    Apreciază

 2. Sabina zice:

  Tocmai in sensul ironic am scris-o si eu! Nu se considera Santa Klaus (corect este cu „C”, asta ca sa nu mai sari in sus:))))))) vataful pe plantatia Romania? Adica deasupra tuturor? Ba mai mult, cred ca-i atat de plin de sine, incat are impresia („artistica”, desigur!!!) ca-i si vataful divanului, al agiei, cred c-ar merge si…vataful de hotar, ca tot vrea regionalizare…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.