Spania: Ministrul Educației spune că părinții „homofobi” nu au dreptul să-și educe copiii pentru a fi tot „homofobi”


Spania: Ministrul Educației spune că părinții „homofobi” nu au dreptul să-și educe copiii pentru a fi tot „homofobi”

Ministrul Educației din Spania, Isabel Celaa (membră a Partidului Socialist Basc), a stârnit o furtună în țara sa după ce a declarat că dreptul părinților de a-și educa copiii în conformitate cu propriile credințe este limitat, iar „drepturile parentale nu se pot confunda cu proprietatea”, informează ABC.es.
Într-un interviu acordat jurnalului El Correo, ministrul afirmă că părinții au dreptul de a alege educația copiilor lor în funcție de propriile convingeri morale și religioase, „în limitele stabilite de lege”.
Ea a mai adăugat că „pretențiile anumitor familii de a permite sau nu copiilor lor să participe la anumite activități obligatorii este un veto parental inacceptabil, care vulnerabilizează capacitatea centrelor educaționale de a-și exercita autonomia în parcurgerea curiculei”.
Socialista bască a mai spus că legile stabilesc dreptul fiecăruia de a fi educat în așa fel în cât să se poată coexista cu ceilalți, iar cetățeanul este obligat să respecte aceste prevederi.
Ministra a declarat, în acest sens, că „interesul superior al copilului” cere ca o „o familie homofobă să nu aibă dreptul să crească copii homofobi”.
Declarațiile ei vin în contextul în care guvernul regional Murcia a permis părinților să decidă dacă copiii lor vor putea să participe la discuțiile și alte activități speciale care ar putea intra în coliziune cu părerile lor morale și etice. Aceste clase includ educație sexuală și ateliere pe probleme LGBT, susținute de vorbitori străini. Poziția autorităților locale a fost susținută de Partidul Vox și Partidul Popular, care au cerut guvernului de la Madrid „să ia mâinile de pe familii”.
În discuție a intrat și Ministrul Egalității de Șanse, , Irene Montero, din partidul de stânga Podemos, care a adăugat că măsura adoptată în Murcia este o formă de „cenzură și sexism.” A mai adăugat: „copiii părinților homofobi au același drept ca toți ceilalți copii să fie educați în cultura iubirii față de oricine”.
Acest articol a fost publicat în EUROPA(Spania), HOMOSEXUALI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.