Istoricul italian Nicolo Zeno: GEȚII au distrus Imperiul Roman


Nicolo Zeno (1515-1565) a fost un istoric, cosmograf și patriciu venețian, descendent al familiei care a fondat cetatea Veneția, în secolul IV d. Chr., deci un om cu o genealogie cunoscută de peste 1.000 de ani.

Cercetând biblioteca propriei familii, în care se găseau documente extrem de vechi, a descoperit într-o zi scrierile anticului Berosos Caldeul (istoric, teolog și astronom din secolul IV î. Chr.), scrieri care erau considerate pierdute

Pe baza acestor scrieri, dar și a altora, Nicolo Zeno a scris o istorie universală concentrată pe istoria și faptele popoarelor „barbare” care au distrus Imperiul Roman: geto-goții.

Lucrarea sa, publicată în România sub numele CĂRȚILE GEȚILOR (poate fi comandată aici: https://dacia-art.ro/index.php/catalogsearch/result/?q=uranus), ne prezintă, astfel, o altă prespectivă asupra istoriei geților, pe care niciun istoric serios nu ar trebui să o rateze!

Fără a da sentințe cu privire la ce se spune în această carte, în emisiunea pe care o puteți vedea mai jos, realizată împreună cu directorul editurii Uranus, Dumitru Ioncică, ne-am propus să vă prezentăm informații esențiale despre viziunea lui Nicolo Zeno asupra istoriei geților, unele fiind, fără îndoială, inedite și surprinzătoare, cu privire la cucerirea Italiei de către geto-goți sau la răspândirea zalmoxianismului în nordul Europei.

Daniel Roxin

http://www.cunoastelumea.ro/

Acest articol a fost publicat în URMASII DACILOR. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.