Ungaria pune bocancul pe grumazul FMI


Mai ceva ca Donald Trump după victoria în fața democraților! Într-un extaz desăvârșit, Viktor Orban a lăudat cei 10 ani de guvernare a Ungariei, apreciind că modelul implementat de el reprezintă un succes de care Budapesta nu s-a mai bucurat de pe vremea când era imperiu. Discursul despre Starea națiunii i-a permis premierului maghiar să trimită săgeți către toți dușmanii, și inventați, și reali. N-a scăpat nici George Soros, lovit cu manta printr-un atac declanșat împotriva FMI. A fost delir total în „spiciul” liderului Ungariei!

orban viktor 720x419 Ungaria pune bocancul pe grumazul FMISunt 10 ani de când Orban controlează țara și rezultatele se văd. Oricât ar nega unii, sub „domnia” lui Ungaria a scăpat cu bine din ghilotina finanțelor mondiale – împrumuturile băgate pe gât de FMI au fost rambursare anticipat, planurile de austeritate impuse de instituțiile financiare internaționale s-au respins unul câte unul, maghiarii redobândindu-și independența economică, pierdută în primii ani de democrație.

Ungaria a avut investiții și exporturi record în 2019, a arătat Viktor Orban, subliniind creșterea de la an la an, evidentă în statisticile Eurostat. „Istoria a oferit o nouă șansă popoarelor din Europa Centrală pentru a construi – pe baza intereselor naționale ale fiecăruia – un nou sistem de alianțe, astfel încât să putem să ne apărăm împotriva amenințărilor venite din Est, cât și din Vest. În ultimii zece ani, am învățat că Europa nu se află la Bruxelles. Europa suntem noi și nu trebuie să ne conformăm elitelor epuizate de la Bruxelles. Mai înainte credeam că Europa este viitorul nostru, astăzi știm deja că noi suntem viitorul Europei”, a tunat Viktor Orban, într-un discurs de tip suveranist tot mai des întâlnit la unii lideri politici. Pe scurt, zice premierul ungar, „am considerat că ori vom găsi o cale, ori o vom crea noi. Dar pentru că drumurile desemnate de Bruxelles și Washington nu erau viabile pentru Ungaria, am fost nevoiți să facem o cale nouă. După 10 ani, se poate spune cu suficientă modestie: am inventat-o și am creat-o!”.

George Soros și „Deep state”

Printre realizări, Viktor Orban pune împrumuturile externe rambursate înainte de termen și crearea a 850.000 de locuri de muncă, plus apropierea de comunitățile maghiare de peste granițe, care au fost conectate cu patria mamă.

Discursul primului-ministru de la Budapesta amintește de situația României, țară guvernată în prezent de interesele finanței mondiale. „Dacă le-am fi acceptat sfatul, acum Ungaria ar fi într-o secție de spital, iar perfuziile împrumuturilor de la FMI și de la Bruxelles ar atârna din membrele ei, cu robinetele împrumuturilor dirijate de George Soros”, a mai declarat Orban.

Cam cum se prezintă România azi, controlată total de multinaționale și instituții financiare străine. Ne-am amanetat și viitorul copiilor copiilor noștri, dar ne declarăm fericiți că putem contribui la bunăstarea UE. Suntem pro-europeni înainte de a fi români, cum le place parlamentarilor să spună!

Acest articol a fost publicat în EUROPA DE EST. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.