Bankwatch România este una dintre cele organizații pentru „protecția mediului”


care, în 2018, au blocat în instanță proiectul celor două hidrocentrale de pe Jiu, care erau finalizate în proporție de 98% și în care se investiseră 155 de milioane de euro! Dar cum erau banii noștri, pe nemți nu i-a interesat. Motivele pentru care au zis Nein la hidrocentralele noastre sunt ridicole. Printre altele s-a invocat problema viperei care o să moară de sete, cam la fel cu gândacul din pricina căruia s-a blocat și autostrada Sibiu-Pitești. Un alt motiv pentru care nu e bine să facem să facem hidrocentrale pe Jiu este că nu se va mai putea face rafting pe Jiu. După ce li s-au închis minele și locuitorii din Valea Jiului au rămas muritori de foame, numai de rafting nu le mai arde!

Toți nemții de la Bankwatch sunt responsabili și de îngroparea Complexului Energetic Oltenia. Tot printr-o acțiune în instanță, ca și în cazul hidrocentralelor. În mod ciudat, CE Oltenia câștigase toate procesele până au ajuns la Curtea de Apel București, unde judecătorii par să fie toți ecologiști. Așa se face că în 2019, cariera de cărbune de la Roșia care alimentează CE Oletenia a rămas fără acord de mediu.

Cei de la Greenpeace au pus gând rău centralei de la Rovinari, și aia poluează!
De atâtea ONG-uri care ne poartă de grijă, minerii au rămas pe drumuri și România, altădată un mare producător de energie, a ajuns să importe acum energie din Ungaria!
La fel ca și Germania, alte țări mari – SUA, Franța, Japonia – exploatează bine mersi cărbune și construiesc termocentrale, în timp ce fraierilor li se flutură pe la nas acordul verde, încălzirea globală, reducerea emisiilor de carbon.

Crimele Mafiei Globaliste

––––––––––-

Nemtii isi fac centrala pe carbune, dar ne pun pe noi sa le inchidem pe ale noastre!

Bankwatch România, ONG finantat de Ministerul Mediului din Germania, ne inchide centralele una dupa alta

Nemții își fac centrală pe cărbune, dar ne pun pe noi să le închidem pe ale noastre!

Spre surprinderea tuturor, guvernul de la Berlin a decis să deschidă o nouă centrală pe cărbune, în ciuda faptul că s-a angajat să închidă termocentralele pe cărbune până în 2038 și face presiuni asupra României să închidă centralele sale, pentru că poluează și nu e bine pentru planetă.
Centrala Datteln 4 ce urmează a fi dată în exploatare la mijlocul acestui an va fi cea mai mare din Germania și va funcționa zeci de ani de acum încolo!
Ce e voie la nemți, la noi nu se permite. În fruntea celor ce ne spun că gata cu cărbunele se găsește o organizație non-guvernamentală, Bankwatch România, finanțată de Ministerul Mediului din Germania. „Fără cărbune” este motto-ul care te întâmpină pe pagina de Internet a organizației.
Un ONG care ne asigură că ne vrea doar binele si este, vezi Doamne, non-profit! Profit fac cei de la care România este obligată să importe energie!
Bankwatch România este una dintre cele organizații pentru „protecția mediului” care, în 2018,  au blocat în instanță proiectul celor două hidrocentrale de pe Jiu,  care erau finalizate în proporție de 98% și în care se investiseră 155 de milioane de euro! Dar cum erau banii noștri, pe nemți nu i-a interesat. Motivele pentru care au zis Nein la hidrocentralele noastre sunt ridicole. Printre altele s-a invocat problema viperei care o să moară de sete, cam la fel cu gândacul din pricina căruia s-a blocat și autostrada Sibiu-Pitești. Un alt motiv pentru care nu e bine să facem să facem hidrocentrale pe Jiu este că nu se va mai putea face rafting pe Jiu. După ce li s-au închis minele și locuitorii din Valea Jiului au rămas muritori de foame, numai de rafting nu le mai arde!

Toți nemții de la Bankwatch sunt responsabili și de îngroparea Complexului Energetic Oltenia.  Tot printr-o acțiune în instanță, ca și în cazul hidrocentralelor. În mod ciudat, CE Oltenia câștigase toate procesele până au ajuns la Curtea de Apel București, unde judecătorii par să fie toți ecologiști. Așa se face că în 2019, cariera de cărbune de la Roșia care alimentează CE Oletenia a rămas fără acord de mediu.

Cei de la Greenpeace au pus gând rău centralei de la Rovinari, și aia poluează!
De atâtea ONG-uri care ne poartă de grijă, minerii au rămas pe drumuri și România, altădată un mare producător de energie, a ajuns să importe acum energie din Ungaria!
La fel ca și Germania, alte țări mari – SUA, Franța, Japonia – exploatează bine mersi cărbune și construiesc termocentrale, în timp ce fraierilor li se flutură pe la nas acordul verde, încălzirea globală, reducerea emisiilor de carbon.

Toate aceste lucruri sunt binecunoscute actualei puteri, dar neamțul Iohannis este un „promotor activ al Acordului de la Paris”, el e cu energia verde și în general mai bine să moară minerul de foame decât să se îmbolnăvească de poluare. Spre deosebire, de guvernatorul de colonie Iohannis, președintele polonez s-a opus atunci când i s-a cerut să semneze acordul privind reducerea emisiilor de carbon, pentru că nu vrea nici să-și vadă minerii pe drumuri, nici să ajungă să importe energie.

Când o să-l mai auziți pe președintele nostru cu încălzirea globală și ecologia, să vă gândiți că cei de Bankwatch și Angela Merkel își freacă mâinile de bucurie!

Home

Acest articol a fost publicat în ROMANIA-RESURSE NAT.. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

23 de răspunsuri la Bankwatch România este una dintre cele organizații pentru „protecția mediului”

 1. Black Sirius zice:

  A republicat asta pe mondomistere.

  Apreciază

 2. citadela zice:

  DIn nefericire industria energetica din Germania, pentru cine cunoaste situatia… se afla pozitionata intr-o adevarata coada de peste. Pe de o parte este prinsa din plin in procesul de decomisionare a centralelor nucleare pe care le va inchide COMPLET in 2022 in timp ce procesul de obtinere a energiei electrice din carbuni va continua pina in 2026.

  Ca urmare nu prea se justifica aprobarea( care inca nu s-a acordat, ATENTIE!) – Centrala Datteln 4 – in care s-au varsat 1.6 miliarde de Euro!!! …pentru ridicarea ei – DOAR pentru a fi folosita pe un timp limitat de 6 ani

  Astfel nu trebuie sa ne pripim in a gindi ca Germania baga bete in roate Romaniei si o face sa piarda citeva sute de milioane de Euro…toate deciziile se iau din alte puncte de vedere… iar NEMTII, deocamdata din ce se vede… sunt CEI MAI MARI PIERZATORI.

  De asemenea se pot trage concluzii si din disperarea cu care Merkel doreste cooperarea energetica cu rusii prin intermediul Nordstream-ului, o ramura de baza in plus celor care trec pe la ucrainieni, insa pe care nu se poate baza din motive pe care ie le stiu…

  Sa nu judecam fara sa ne informam

  Apreciază

  • Zana Apelor zice:

   Cea mai mare prostie a nemtilor este ca au dezvolat isteria cu Fukushima, de parca in Germania ar bate tsunami. Energia atomica este cea mai moderna, o singura centrala produce cat 100 de hidrocentrale, si nu are deloc amprenta de carbon. Dar neamtul de rand e pra ignorant ca sa inteleaga, iar isteria a ajuns atat de departe incat nu prea se intrevede cale de intoarcere. Sa speram ca macar Franta isi pastreaza pozitia rationala.

   Apreciază

   • Lupul Dacic zice:

    E buna energia atomica pentru aia care nu locuiesc acolo. Neamtul a inteles pericolul dar statul globalist nu-l intereseaza.
    Fukushima a distrus si distruge in continuare,nici pe departe nu e terminat ce e acolo.
    Cernobilul si el a distrus milioane de vieti.
    Omul distruge planeta, pe el si tot ce e viu in disperarea lui de a o duce bine fara sa-l intereseze consecintele.
    Apropo de Cernavoda…..poate ar trebui sa stii ca oamenii de acolo au o rata a cancerului mai mare decit restul, de cind e ea. Toti locuitorii pina in 89 erau testati periodic pentru radioactivitate. In capitalism totul e bine si frumos….omul da-l dracu, afacerea e buna.

    Apreciază

 3. Zana Apelor zice:

  Lupul dacic militeaza pentru secarea baranului Rhabon, pentru mutilarea Carpatilor??! Ce farmec mai au Carpatii daca nici macar ultimul rau mare de munte nu scapa, daca securistii de la Romelectro au castig de cauza?
  https://www.g4media.ro/de-ce-vrea-hidroelectrica-sa-continue-lucrarile-la-barajul-si-hidrocentralele-din-defileul-jiului-desi-instanta-le-a-declarat-ilegale-iar-zona-este-arie-naturala-protejata.html
  Chiar ca s-a intors lumea pe dos!

  Apreciază

  • Lupul Dacic zice:

   Ceausescu a defrisat acolo unde trebuia pentru a face loc omului sa-i fie bine dar nu jaful care e azi in capitalism. Toate barajele au fost facute cu cap.
   Am avut minele care extrageau pentru necesar, azi e istorie iar noi importam ce aven nevoie si minerii au murit.
   Arie protejata zici? E protejata pentru noi dar stai sa vina austriecii sa taie ca s-a terminat cu protejatul.
   Tot ce vrem noi sa facem nu avem voie, ce vor straini e liber.
   Au taiat austriecii sute de mii de paduri in toate zonele protejate si Romania nu s-a ales cu nimc!
   Instanta este platita de straini, este a lui Iohannis, nu a noastra!

   Apreciază

   • Zana Apelor zice:

    Inainte de-a lauda barajele, m-as uita la acest documentar, despre tragediile provocate de baraje. Atat natura, cat si oamenii, au doar de suferit din partea acestui mod primitiv de a produce energie, cu o productie insignifianta, raportat de daunele produse.

    Apreciază

   • Lupul Dacic zice:

    La orice constructie exista un risc dar oamenii risca de mii de ani, altfel am trai si acum in pesteri.
    Ciudat ca nu vezi diferenta dintre constructie si ce ai construit care poate fi o bomba cu ceas cum e cazul centralelor atomice.

    Apreciază

 4. Sabina zice:

  Regret ca ma bag ca musca-n lapte, dar nu pot sa tac! Domnisoara Zana Apelor, observ ca intrati in calcule de constructii hidrotehnice + Geologie Inginereasca+ Geotehnica in cazul construirii unui baraj. Iar aici lucrurile stau cu totul altfel. In constructiile hidrotehnice, barajele pot fi de mai multe tipuri. Riscul asociat se apreciaza printr-un indice numit indicele de risc asociat barajului. Daca in urma unor calcule (indice de cedare x consecinta) valoarea acestuia este mai mare decat 1, riscul este inacceptabil iar barajul NU poate fi exploatat. Exista, de asemenea, alti indici determinati de caracteristicile unui baraj (dimensiuni, tip, clasa de importanta) ale amplasamentului acestuia (zona seismica si natura terenului de fundare), conditiile lacului de acumulare, etc. Toate sunt cuprinse in normative metodologice, stasuri si alte legislatii. Plus buchea cartii invatata prin facultati si experienta unor ingineri care nu-s facuti la apelul de seara. Prin urmare, departe de mine sa va tin aici un curs despre calculul unui centru de greutate in cazul unui baraj, spre exemplu dar, zic eu, inainte sa veniti cu scanarii apocaliptice cercetati cauzele producerii lor. Studiati daca nu cumva au fost experimentale.

  Apreciază

  • Zana Apelor zice:

   Eu nu vorbesc de riscuri, ci de certitudini. Nu vorbesc de riscul ruperii unui baraj, ci de certitudinea ca barajele distrug raurile, iar raurile sunt ”vasele de sange” ale Pamantului. Orice rau este ca un organism viu, si are nevoie de continuitatea cursului pentru a fi sanatos ecologic. De aceea barajele sunt atat de blamate de specialisti, nu pentru ca se pot rupe!
   https://www.nationalgeographic.com/environment/2019/05/worlds-free-flowing-rivers-mapped-hydropower/

   Apreciază

   • Lupul Dacic zice:

    Barajele sunt o consecinta a vietii omului care vrea o viata mai sigura si mai usoara.
    Daca vrem o viata ca acum 1000 de ani, tihnita si fara a interveni in natura ar trebui sa fim citi eram atunci. Azi omenirea e furnicar si are nevoi multe.
    Nu barajele sunt o problema ci otrava cu care am distrus solul, aerul si natura.
    Multe riuri au disparut natural si nu mai e nici o problema.
    Adevarata problema e omul care pune in pericol tot ce este viu prin nepasare si goana dupa profit.

    Apreciază

   • Sabina zice:

    Barajele NU distrug raurile stimata domnisoara, ci le amenajeaza atat pe ele in sine, cat si pe afluentii lor. Tocmai in ideea de-a nu se intampla ceea ce a spus Lupul Dacic putin mai jos! Apoi apele regularizate prin aceasta acumulare sunt conduse printr-o galerie de aductiune si un put in centrala subterana care pune in miscare niste hidroagregate. Munca e sisifica, iar frumusetea obtinuta e absolut surprinzatoare!

    Apreciază

   • Zana Apelor zice:

    Doamna Sabina, de aceea se chinuie europenii sa darame barajele, pentru ca sunt benefice pentru rauri??
    https://damremoval.eu/
    Dumneavoastra cum v-ati simti daca cineva v-ar bloca o vena?

    Apreciază

  • Lupul Dacic zice:

   Orice comentariu cu informatii bune este bine venite.
   Apropo de baraj. In judetul Suceava acum 50 ani erau inundatii dese si mari. Bunica mea intr-un an, parca 1970 era sa se incece in casa. Dormea si s-a trezit cu patul plutind. Noroc cu unchiul meu care a venit acasa. Stiu ca atunci a fost jale in toata zona. Nu mai stiu ce baraj a construit Ceausescu dar de atunci viata oamenilor a devenit sigura.
   Barajele sunt construite pentru a salva vieti de multe ori.
   In Romania toate barajele au fost construite cu specialisti pe care azi tara nu-i mai are. Normal ca sunt si accidente de munca dar stiti ca cele mai multe accidente sunt cele casnice? La o construitie de o mare anvergura riscul e pe masura.

   Apreciază

 5. Sabina zice:

  Chipurile, pentru refacerea si protejarea biodiversitatii, domnisoara! Adevaratul motiv este ca organizatiile de mediu sunt finantate puternic pentru distrugerea constructiilor hidrotehnice din anumite zone pentru a creea dependenta acelor tari de altele cotate ca fiind potente financiar. De fapt, nu-i altceva decat furt de resurse cosmetizat in protectii ale mediului. Totul este politic si-n scopul colonizarii prin metode asa-zis moderne.
  Ca sa va raspund la intrebare, probabil m-as adapta tinand cont ca venele (vasele de sange) nu-s atat de importante ca arterele, iar circulatia sangelui prin ele se efectueaza mult mai lent. Natura are capacitatea de refacere si acomodare pentru a rezista conditiilor de mediu. Iar omul face parte din acelasi univers. In plus, ablatia unui segment vascular trombozat nu se produce in vene, asadar as supravietui fara probleme.

  Apreciază

  • Zana Apelor zice:

   Spuneti ca supravietuiti daca vi se blocheaza o vena, dar ce se intampla cu raurile noastre echivaleaza cu blocarea tuturor venelor. Au incercat sa faca o harta, dar este foarte incompleta. Ajuta totusi la formarea unei imagini:
   https://riverwatch.eu/en/general/news/europe%E2%80%99s-rivers-are-damned-dams-plans-more-8700-new-hydropower-plants
   Se credea ca natura se poate adapta agresiunii umane pana in secolul 19. Acum, cand e clar ca natura este pe moarte, ar trebui sa ne oprim. Dar se pare ca nu vom intelege decat cand va fi prea tarziu, si pentru natura, si pentru specia noastra nesabuita.

   Apreciază

   • Sabina zice:

    Atenuarea impactului asupra naturii se face prin foarte multe metode, domnisoara! Problema este ca nu se doreste aplicarea acestor procedee din motivele expuse mai sus. La sfarsitul sec. XVIII a debutat revolutia industriala, cand noxele din aer ca si deversarile substantelor chimice si ale apelor reziduale, rezultate in urma proceselor tehnologice, se faceau in raurile planisferei intr-o mare veselie. Atunci natura avea capacitatea de regenerare, dar prin construirea barajelor, brusc isi pierde aceasta insusire, fir-ar mama ei sa fie, si nu mai vrea nici in ruptul capului sa-si pastreze pestii, gandacii, rozatoarele si mustele?!? Mai sa fie! Dumneavoastra sunteti convinsa ca barajele si indiguirile si stabilitatea taluzelor sunt problema? Sigur, sigur? Factorul antropic prin experimentele nucleare, biologice, chimice, deloc, deloc? De ce nu le tineti astfel de teorii si marilor corporatii de armament, ori laboratoarelor de profil? Aia fac cercetari si le aplica direct pe om, pe care au grija sa nu-l informeze asupra pericolelor care-l pasc dupa incercarile ‘mnealor, ori distrug specii de animale pe cale de disparitie, dar nu va aud lamentandu-va! In schimb, constructiile hidrotehnice au ajuns sperietoarea si bau-baul lui Greenpeace!
    Concluzia? Prefer sa fiu nesabuita, sa ma opun progresului ihtiologiei planetare, decat sa sustin ca apele lumii s-au poluat sau au fost blocate prin existenta unor baraje!
    De ce nu omoram si castorii, spre exemplu, care formeaza bararea naturala a cursului unui rau? De ce sa nu ne apucam sa dinamitam flancurile Ghilcos din Muntii Harghitei care s-au surpat si-au creat Lacul Rosu? Este ultima mea interventie pe tema! Nu de alta, dar m-am plictisit!

    Apreciază

 6. Sabina zice:

  rectific, scuze: a crea

  Apreciază

 7. Sabina zice:

  Atenuarea impactului asupra naturii se face prin foarte multe metode, domnisoara! Problema este ca nu se doreste aplicarea acestor procedee din motivele expuse mai sus. La sfarsitul sec. XVIII a debutat revolutia industriala, cand noxele din aer ca si deversarile substantelor chimice si ale apelor reziduale, rezultate in urma proceselor tehnologice, se faceau in raurile planisferei intr-o mare veselie. Atunci natura avea capacitatea de regenerare, dar prin construirea barajelor, brusc isi pierde aceasta insusire, fir-ar mama ei sa fie, si nu mai vrea nici in ruptul capului sa-si pastreze pestii, gandacii, rozatoarele si mustele?!? Mai sa fie! Dumneavoastra sunteti convinsa ca barajele si indiguirile si stabilitatea taluzelor sunt problema? Sigur, sigur? Factorul antropic prin experimentele nucleare, biologice, chimice, deloc, deloc? De ce nu le tineti astfel de teorii si marilor corporatii de armament, ori laboratoarelor de profil? Aia fac cercetari si le aplica direct pe om, pe care au grija sa nu-l informeze asupra pericolelor care-l pasc dupa incercarile ‘mnealor, ori distrug specii de animale pe cale de disparitie, dar nu va aud lamentandu-va! In schimb, constructiile hidrotehnice au ajuns sperietoarea si bau-baul lui Greenpeace!

  Apreciază

 8. Sabina zice:

  Concluzia? Prefer sa fiu nesabuita, sa ma opun progresului ihtiologiei planetare, decat sa sustin ca apele lumii s-au poluat sau au fost blocate prin existenta unor baraje!
  De ce nu omoram si castorii, spre exemplu, care formeaza bararea naturala a cursului unui rau? De ce sa nu ne apucam sa dinamitam flancurile Ghilcos din Muntii Harghitei care s-au surpat si-au creat Lacul Rosu? Este ultima mea interventie pe tema! Nu de alta, dar m-am plictisit!

  Apreciază

 9. Sabina zice:

  Atenuarea impactului asupra naturii se face prin foarte multe metode, domnisoara! Problema este ca nu se doreste aplicarea acestor procedee din motivele expuse mai sus. La sfarsitul sec. XVIII a debutat revolutia industriala, cand noxele din aer ca si deversarile substantelor chimice si ale apelor reziduale, rezultate in urma proceselor tehnologice, se faceau in raurile planisferei intr-o mare veselie. Atunci natura avea capacitatea de regenerare, dar prin construirea barajelor, brusc isi pierde aceasta insusire, fir-ar mama ei sa fie, si nu mai vrea nici in ruptul capului sa-si pastreze pestii, gandacii, rozatoarele si mustele?!? Mai sa fie! Dumneavoastra sunteti convinsa ca barajele si indiguirile si stabilitatea taluzelor sunt problema? Sigur, sigur?

  Apreciază

 10. Sabina zice:

  Factorul antropic prin experimentele nucleare, biologice, chimice, deloc, deloc? De ce nu le tineti astfel de teorii si marilor corporatii de armament, ori laboratoarelor de profil? Aia fac cercetari si le aplica direct pe om, pe care au grija sa nu-l informeze asupra pericolelor care-l pasc dupa incercarile ‘mnealor, ori distrug specii de animale pe cale de disparitie, dar nu va aud lamentandu-va! In schimb, constructiile hidrotehnice au ajuns sperietoarea si bau-baul lui Greenpeace!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.