Scrisoare deschisă către Ambasadorul SUA în România:


”Nu vă mai jucați cu vorbele, vă rog din suflet, oricât de tare v-ați dori ca Iohannis și PNL să aibă puterea totală. Că nu o vor avea niciodată!”

Excelență, suntem țara în care te trezești dimineața proamerican sănătos și te culci cu privirea la poza lui Volodea proaspăt lipită pe perete. Nu e nevoie să faceți foarte multe. E suficient să deschideți gura.

Deci așa, de aia PNL nu poate performa că a umplut PSD ministerele cu oameni incapabili și că a ținut sârbul de Teodorovici contabilitate dublă. Acu’ nu știu ce să zic de Blond, că tare cică i-ar place discotecile și tare îl plac femeile pe el, dar succesul la dame și shot-ul de tequila nu au nici o legătură cu registrele de tip mafiot. Apoi, Excelență, la cât ne iubește pe noi DNA-ul și alte “organe”, fiți sigur că era demult juma’ de minister la “beciu’ Domnesc” dacă se întâmpla așa grozăvie. Dar să zicem că aveți dreptate. Mâine înțeleg că începe prigoana prin instituții pe bază de carnet de membru sau simpatii, nu?

Excelență, ne repetați că habar nu avem ce să facem cu resursele noastre naturale. Îndrăznesc să vă contrazic. Am avut o excelentă școală de petrol și gaze și ingineri mineri. Utilajele noastre extractive se exportau cu succes în toată lumea. A venit Revoluția peste noi (zguduială aia unde au murit aiurea oameni) și am pierdut tot. Tradiții, oameni, pământ, resurse. Ne-ați explicat de mână cu FMI și alți providențiali că nu avem ce face cu aurul și petrolul nostru. Cu lignitul și huila. Cu siderurgia. Cu industria grea. Cu industria ușoară.Știți că stăm de fapt pe munți de cărbune și minerii mor de foame? Că suntem “verzi” azi. Și importăm energie din Ungaria. Care probabil o produce din palinkă. A, și vă reamintesc respectuos că energia electrică a SUA e produsă majoritar pe cărbune.

Excelență, în afară de atacul suburban la adresa partidului al cărui cu onoare sunt membru, ați mai spus și alte lucruri. Că dl. Iohannis și dl. Orban sunt oameni onorabili și să avem încredere în ei. Cu respect am să-mi permit să refuz invitația dvs. As putea chiar spune că domnii menționați de dvs. ar face oricând cu succes parte din distribuția unor romane ca “Ciocoii vechi și noi”, “Nașul” sau chiar ar putea face față cu onoare unor fraze gen: “…ăștia sunt mai răi ca Ciuma lui Caragea”.

Stați liniștit, nimeni din PSD nu va replica la atacurile dvs. Că acum e cu “ghiocei” și “pupat Timermans și Stanișev”. Suntem proeuropeni, proamericani și în general suntem atât de “pro” că mă duc seară de seară să vomit liniștit într-un colț. Și apoi, nu vrem să creadă românii că PSD e antiamerican, nuuuu… Adorăm bocancii în gură, Excelență.

Excelență, ieri ne-ați subliniat importanța investițiilor americane de la Turda. 14 milioane de dolari! Nu e de joacă. O grămadă de bani. Îmi permit la fel de respectuos să vă reamintesc că am plătit până acum niște miliarde de dolari pe armament american, armament care va veni el odată și odată. Am renunțat la reactoarele chineze și am renunțat la tehnologia 5G din China. Deja văd înghesuindu-se la graniță miriade de firme americane hotărâte să investească în asemenea tehnologii. Gurile rele zic că sunt doar niște fonduri de investiții hotărâte să pună mâna pe banii din sănătate (de aia deranjul din ultimile zile). Eu nu cred așa ceva.

Excelență, această mică epistolă e scrisă de mine în nume personal. Repet încă o dată. Mămăligile care îmi sunt șefi la București probabil o să vă trimită doar cântec de greier și praf de stele însă cred că e important să înțelegeți că în România e democrație totuși și pot povesti și eu public că nu sunt încântat de afirmațiile dvs. Eu, un român etnic rus (Dumnezeule, ce oroare!). Că sunt poate singur sau poate suntem mai mulți. Că ne iubim țara și ne doare când își bate cineva joc de ea sau de partidul care a dus țară asta spre Vest. Dacă nu înțelegeți referințele, cereți sfatul consilierilor. O ști careva ce e cu “Caragea” ăla.

Excelență, pot doar să vă spun că dacă veți continua așa veți întoarce o țară pro-americană în Dumnezeu știe ce. Și ar fi păcat. Nu vă mai jucați cu vorbele, vă rog din suflet oricât de tare v-ați dori ca Iohannis și PNL să aibă puterea totală. Că nu o vor avea niciodată.

Și oricât stau unii azi liniștiți pe la 40%, asta nu va dura.

Autor: Vasile Suhov

 Vasile Suhov Facebook

Acest articol a fost publicat în POLITICA(straini). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Scrisoare deschisă către Ambasadorul SUA în România:

 1. Sabina zice:

  Cel putin in minerit si industrie extractiva, omul stie ce vorbeste! La o companie cu pretentii in Noua Zeelanda romanii au lucrat cu utilaje din 1953. Cand li s-a spus ca in Romania au fost inlocuite de multa vreme cu unele ale caror caracteristici tehnice usurau exploatarea, iar parametrii obtinuti in urma activitatii de laborator + rezultatele brute din amplasament care intrau in calculele ingineresti erau net superioare, si-au manifestat dorinta sa-si imbunatateasca aparatura+programele de lucru. Dar abia dupa ce s-au convins. Pana atunci nici nu voiau sa asculte si se uitau cu un dispret total la delegatia romana. Indiferent cat de inapoiati ne considera occidentalii, diferentele de profesionalism si de mentalitate se vad din avion! Ca ne place sa ne lasam calcati in picioare si condusi de cei din anturajul lui neica nimeni, aici presupun ca-i chestiune de ADN modificat de-a lungul veacurilor.

  Apreciază

 2. traian21 zice:

  Păreri și păreri ! Evident că liderii marilor puteri se cred reprezentanții popoarelor (națiunilor) în numele căror decid. La fel de evident e însă că „prietenia cu poporul rus” nu se uită prea ușor. Deocamdată lumea actuală nu a înțeles că rasa, etnia, sexul, religia, limba vorbită nu determină caracterul, bunul-simț, experiența, inteligența, respectul față de reguli, sau față de drepturile celor din jur. Încă ne certăm ca proștii pentru că unii țin cu MAO, alții cu TAO (era pe vremuri un banc politic despre adaptarea la schimbarea liderului, tradus oltenește prin „cin-se ia cu mine bine, îi dau haina de pe mine, ….). Americanii sunt încă departe, iar pericolul real vine tot de la răsărit. De acolo vine frigul.

  Apreciază

  • Sabina zice:

   Daaaa, domnule Traian! Aveti dreptate! Cu siguranta, sunteti genul care iubeste cutitul de la carambul cizmei-cucului si doarme cu Kalasnikovul sub perna de frica alora de la rasarit! Vodka va incalzeste, iar icrele negre de Caspica va potolesc foamea de-a-i rastigni pe rusi! Daca nu stiati, d’aia nu pot ei sa doarma linistiti, pentru ca lumea ii priveste ca pe un pericol! N-au puterea sa gaseasca solutii la toate angoasele planetare care put de la o posta a parfum ieftin de curva! Au si ei limitele lor, ce sa le facem? Nu-s PERFECTI precum ambasadorul SUA la Bucuresti!!!!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.