Vietăți (și mai) dezgustătoare: astăzi, Cristian Tudor Popescu


  Motto: „Nu-mi face plăcere să-mi reamintesc aceste lucruri dar nici nu voi permite ca un gest de revoltă al […]

 

Motto: „Nu-mi face plăcere să-mi reamintesc aceste lucruri dar nici nu voi permite ca un gest de revoltă al meu, motivat sau nu, justificat sau nu, să rămână în amintirea familiei sau a prietenilor mei ca un gest dezonorant, de lașitate. De aceea, dacă acest drept la replică nu va fi prezentat în totalitate, în proxima emisiune a lui C.T. Popescu, voi acționa în justiție, în solidar, postul și pe autorul emisiunii, în baza prevederilor legii.” (Adrian Năstase, pe blogul personal, ca reacție la emisiunea CAP LIMPEDE, cu Cristian Tudor Popescu, din 16 februarie 2020)

Știu, se întâmplă… unii, deși par oameni și au cărți de identitate, treninguri, bașcheți, vorbesc chiar la televizor și cred despre ei înșiși că ar fi geniali, sunt totuși, niște nematode; ghinion! Dar e un ghinion posibil…

Eu cred că dintre toate nematodele, cei mai nefericiți sunt oxiurii pentru că, la aceștia, „a mușca pe cineva de fund” nu e o metaforă ci e chiar o realitate. Bine, nu m-aș mira ca un oxiur mai înzestrat să ajungă inginer, scriitor SF, analist politic, jurnalist, critic de film și tenismen amator. Dar cum năravul din fire n-are lecuire, tot la mușcătura de fund recurge. Nu poate mai mult…

Ceea ce am scris eu mai sus nu are, bineînțeles, nici o legătură cu Cristian Tudor Popescu, ci e doar o reflecție, așa… generală.

Să vedem, așadar, ce îl tulbură pe „crucișătorul presei” cel cam decrepit în ultima vreme… Păi, îl tulbură cazul Beuran… iar stând el așa și gândindu-se la doctorul Beuran, și-a adus aminte și de tentativa de suicid a lui Adrian Năstase. Pe care a descris-o cam așa: ”Năstase și-a băgat unghia în gât ca pițigoiul, în acea mascaradă de sinucidere”

Aha… mascaradă, nu-i așa?

În Ordonanța procurorului șef de secție din cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ, Valentin Horia Șelaru, din 24 august 2012, din Dosarul 560/P/2012 scrie așa: „La Spitalul Clinic de Urgență București, Unitatea de primiri-urgențe a evaluat pacientul care era conștient, cooperant, prezenta PATRU PLĂGI prin împușcare penetrante, deltoidian drept subclavicular drept și în regiunea cervicală anterolaterală care era și deformată.”… Curat mascaradă!

Pe 27 iunie, ZIARE.com a publicat articolul „Cazul Năstase: Expertiza medico-legală nu se va mai face”, din care citez: „Poliția a RENUNȚAT la solicitarea privind expertiza medico-legală a lui Adrian Năstase, întrucât mandatul de executare a pedepsei a fost pus în aplicare, fostul premier fiind dus în unitatea de detenție, au declarat, miercuri, surse din rândul anchetatorilor. În cazul în care instanța va dori o expertiză medico-legală în cazul lui Năstase, trebuie să formuleze o solicitare către Institutul Național de Medicină Legală, au precizat sursele citate.

Pe 13 iulie însă, apare un Raport în care, după aceleași surse, adică ZIARE.com: „…Legiștii susțin că rănile lui Adrian Năstase au fost superficiale. Raportul Institutului Medico-Legal confirmă însă faptul că fostul premier s-a împușcat, dar, după ce rănile i-au fost curățate, putea fi externat.”

Patru plăgi de glonț. N-am mai auzit vreodată ca unul cu PATRU PLĂGI PENETRANTE, PRIN ÎMPUȘCARE, să ajungă la spital, să i se curețe rănile și să fie trimis acasă. Unul dintre gloanțe a trecut la un milimetru de carotidă. Raportul medico-legal, din care nu am găsit nici un fel de extrase, în presă fiind numai comentarii pe marginea lui, a fost făcut mult după tentativa de suicid, pentru că, după cum vedem mai sus, pe 27 iunie, la 15 zile după incidentul dramatic, Poliția nu a considerat necesară o astfel de expertiză.

Nu cred că eu am aceste informații dar „crucișătorul”, nu. Ba, chiar cred că știe foarte bine… dar, cum spuneam, năravul din fire… De aceea, CTP-ul continuă mușcătura jurnalistică
de fund, fără opritor. Iată: „După aceea, a fost purtat cu un fular Burberry la gât – ca să acopere rănile groaznice produse de glonț -la Spitalul Floreasca, la dl. Beuran, care a fost în clipe grele alături de el. Ce avea dl. Năstase? Avea fix o zgârietură de pițigoi, aici, pe undeva (arată, în înregistrarea video, zona laterală a gâtului). Asta era tot ce avea și probabil că în situația asta, dl. Beuran, în clipe grele, l-a gâdilat sub bărbie, sub gușuliță, pe dl. Năstase, că altceva ce să-i facă?” (Cristian Tudor Popescu, în emisiunea „Cap limpede”, DIGI 24, 16 februarie 2020).

Nematodele, și nu e nimic nefiresc în asta, urăsc medicii. Mai ales pe cei care fac performanță… căci existența mizeră a viermilor cilindrici-paraziți e tot timpul amenințată de nesuferitele halate albe. De aceea iată ce cred nematodele: „Și dl. Năstase a ocupat un pat, atunci, la Spitalul Floreasca (…) A stat atunci într-un pat în care putea să fie internat un bolnav grav cu adevărat, dl. Năstase neavând nimic. Decât rău de pârnaie. În formă agravată, e adevărat. Avea rău de pârnaie și l-a tratat dl. Beuran împreună cu un alt chirurg de atunci, Brădișteanu.” (Cristian Tudor Popescu, în emisiunea „Cap limpede”, DIGI 24, 16 februarie 2020).

Potrivit ZIARE.com, pe 22 iunie 2020, la două zile după dramaticul incident, profesorul doctor Ioan Lascăr a afirmat următoarele: „S-a spus că Adrian Năstase a avut simple zgârieturi la gât, ceea ce este departe de realitate. Rănile lui au cerut toată seriozitatea în intervențiile pe care le-am făcut. Faptul că ambulanța a fost foarte aproape de casă a fost un avantaj pentru pacient, pentru că a putut fi transportat în condiții de maximă urgență la o unitate specializată. Cât despre fularul pe care îl avea înfășurat la gât, țin să precizez că a fost un prim gest de protejare întreprins de familie și de medici. Sub el erau mai multe pansamente.

Doar că nematodele știu mai bine…

Monica Macovei a afirmat pe 23 iunie 2012: „Am dubii serioase cu privire la faptul că Adrian Năstase este tratat și primește diagnostic de la doctorul Brădișteanu (…) Faptul că diagnosticul îl pune doctorul Brădișteanu, care a fost senator PSD și cercetat pentru corupție, nu-mi dă o stare de liniște cu privire la faptul că diagnosticul este unul corect” iar Kovesi Codruța a considerat că „…există suspiciuni legate de diagnosticul pus de medici lui Adrian Năstase. Cu privire la audierea medicului Șerban Brădișteanu… există suspiciuni cu privire la diagnosticul pus fostului premier și urmează să fie verificate toate actele medicale.

Deci, așa cum vă spuneam, ele știu mai bine.

Serban Brădișteanu, Ioan Lascăr, Mircea Beuran… toți au avut sau au de suferit. Coafura lui Cristian Tudor Popescu, în schimb, rezistă! Și rezistă, deoarece contemplativul cetățean român crede că CTP-ul e un mare ziarist, un RĂCNETUL CARPAȚILOR cu țurloaiele înfipte-n teniși și un crucișător cu trening second-hand pe care nimic nu-l poate doborî! Și de ce crede cetățeanul asta? Pentru că, deși CTP-ul e de o răutate patologică, neavând nimic de a face cu jurnalismul și comițând „urechisme” cu grămada, dânsul satisface pofta de sânge a poporului, care ar vrea să-l opereze Beuran și să scape de cancer, dar în același timp îl detestă pe salvatorul lui pentru că are o casă de peste 300 mp arie desfășurată, și-atunci mai bine să crape capra lui Beuran, chit că nu va mai avea cine să-l opereze!

Ei, și tocmai acest oribil paradox ține în activitate fel de fel de oxiuri, care de care mai grețoși și mai voraci! Căci „jurnalistul” CTP există pentru că publicul însetat de sânge pe pereți îl hrănește cu ignoranța lui, cu frustrarea lui enormă și cu sentimentele lui vindicative, de multe ori inexplicabile. Publicul ia gâtul găinii cu ouă de aur, fără să respire și mângâie în schimb, pe cap, cu tandrețe, oxiurul până ce acesta se face mare, voinic, tenismen și, mai ales, „crucișător” !

                                                                                                                Luminița ARHIRE

http://www.justitiarul.ro/

Acest articol a fost publicat în POLITICA(Luminita Arhire). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Vietăți (și mai) dezgustătoare: astăzi, Cristian Tudor Popescu

 1. traian21 zice:

  Înțeleg că domnul Năstase e revoltat deoarece unii nu cred că s-a împușcat ”pe bune”. Pentru că eu îl consider o persoană inteligentă care chiar a vrut să se împuște, aș fi mai interesat să aflu de ce a făcut-o. Chiar dacă eu știam ce fel de „justiție” are România și mă consideram nevinovat, nu aș fi făcut-o. Cred că reacțiile depind și de caracterul omului, ca și de informațiile neoficiale. Poporul român a constatat că: „cine sapă groapa altuia, cade singur în ea !” că: „răzbunarea e arma prostului !”; că: „să-mi spui cu cine te-nsoțești ca să,ți spun cine ești!”. Într-un fel e bine că membrii bandei de „reformatori” ai statului român se mai ceartă între ei pe averi și drepturi și se dau în gât unii pe alții, cu Portocali, Dumbrăvi, sau Koveși. Așa mai aflăm și noi, despre una, despre alta. Dacă aveam justiție credibilă întemeiată pe lege, poate credeam că domnul Năstase chiar se va adresa justiției. Ca asociat al doamnei Stănoiu, al doamnei Bărbulescu, ai multor corifei ai justiției independente de lege și iresponsabile în fața ei, nu cred că va risca!

  Apreciază

 2. Hritac Mircea zice:

  Dl CTP nu se dezminte. Nu credeam ca acest subiect sa mai fie scos pe tapetul media. Disputa pare a fi intre CTP si Adrian Nastase , pe tema ranilor de la momentul arestarii dansului. Nu ! CTP vrea cu orice pret sa – l termine ca imagine publica pe medicul Beuran bagatelizandu- l simultan cu Adrian Nastase pe tema ranilor provocate in tentativa de sinucidere. CTP analizeaza doua situatii diferite care au ca suport niste informatii foarte controversate si labile : ranile provocate ale lui Nastase si tratate de medicul Beuran ( era si Bradisteanu, dar acum trebuie terminat Beuran ) si acuzatia de luare de mita de catre Beuran sustinuta de o necunoscuta cataveica. El profita, in primul caz, de faptul ca putinii care au avut acces sa-l vada pe Nastase pot fi contrazisi pe motive legate de aparteneta de clan , de lipsa de caracter, pentru a bagateliza gravitatea cazului, desi situatia n-avea miza; Nastase nu putea evita pedeapsa pe care a si efectuat-o. In cazul presupusei mitei luate de Beuran , perdeaua de fum este cu mult mai groasa , totul bazandu-se pe semintele sparte’n dinti pe la cateva televiziuni de cartier de o cataveica si nimic mai mult, dar fapta este prezentata ca fiind certa si deci de mare gravitate. Deci in primul caz , 2 gloante trase-n gat sunt o unghie care i-au gadilat gusa lui Nastase si Beuran s-a facut ca trateaza un caz grav desi nu era nici o miza in cazul al doilea mita este certa , Beuran poate fi acuzat de orice in ceata de la malul Dambovitei. Lipsa de informatii certe ale celor doua cazuri sunt exact materialul din care CTP creeaza fantasme validate de masca cu privirea vultureasca care pare a fi in cautarea adevarului absolut si livrate publicului pe post de certitudini incontestabile. Sau , cu alte cuvinte , in timp ce marele public mai crede in cuirasatul presei romanesti care lanseaza canonade impotriva imposturii si minciunii , de fapt acesta zace intr-o rana esuat pe un banc de nisip de unde mai lanseaza cate o salva lesinata de ghiulele care fac praf si fum tocmai pentru a escamota putinele dovezi vizibile. Luati aminte ,cica : „Nastase, prin gestul sau, a ocupat doua zile un pat la spitalul Floreasca al unor oameni care poate aveau nevoie sa fie spitalizati „ galgaie in cascada nevoia de dreptate a cuirasatului. Astazi se implineste 1 saptamana de cand chirurgul Beuran este in arest la domiciliu si bolnavi cu afectiuni grave sunt amanati cu zilele pentru ca nu are cine sa ii opereze dar CTP tace fiind ocupat cu demascarea „imposturilor”. Sa recunoastem lucratura de Specialist formata la festivalul „Cantarea Romaniei ”sectiunea „Sa ţesem frumos”. Formidabil ! National Treasure

  Apreciază

 3. A.D. zice:

  Eu aș fi preferat să evidențiați imensa contribuție a lui CTPopescu la … ridicarea învățământului în România!

  De la celebrul: „și eu pot scoate un 5 la Bac fără mare efort” de la „Gândul” și până la remarcabila activitate a „Republicii” în slujba „modernizării” învățământului românesc actual.

  Și, de ce nu, o investigație asupra motivelor pentru care nu pare să își folosească deloc în viață calificarea obținută în universitate (cea de după liceu).

  Apreciază

 4. traian21 zice:

  Am putea discuta despre arestul la domiciliu dispus domnului doctor Beuran. Pentru mine nu e un secret faptul că „organili” au măsuri diferite, sau au tupeu nemăsurat. În cazul Țăndărei s-a procedat cum se știe, deși faptele prezentau și prezintă în continuare un pericol datorită (mai corect, din cauza) așa-zisei justiții de la noi. Indiferent dacă dosarul a fost întocmit cu hibe, cu rea credință sau cu gravă neglijență, merita să aflăm cine e vinovat. În cazul Beuran s-a admis arestul, chiar dacă numai la domiciliu, pentru că domnul doctor „prezintă pericolul de a mai lua șpagă” de la un grav bolnav, pe care poate chiar l-ar fi putut salva. În acel caz eu i-aș da „premiu” nu șpagă.
  Cu așa justiție ar trebui să ne facem harachiri cu toții, pentru că „nici nu știm ce pierdem”. Poate domnul Năstase a ratat pentru că era emoționat sau poate nici măcar nu e un bun vânător cum se crede. Mulți ar face, cu plăcere, câteva luni de pușcărie pentru a rămâne cu ce au strâns prin sudoarea „obrazului”. Oricum a fost, a fost.
  Acum asistăm neputincioși la evenimente cel puțin ciudate, comentate cu patimă nejustificată. Orice „priceput în drept” știe că în cazul medicului Beuran, există doar o suspiciune, fiind presupus absolut nevinovat în lipsa flagrantului. Poate e cu adevărat vinovat, dar putea fi arestat când asta se va dovedi mai presus de orice îndoială. În „buna tradiție a justiției” române asta s-ar putea cam după 10 ani, iar domnul doctor mai putea opera.
  Până una alta și noi și CTP ne dăm cu părerea în baza unor informații publice. Nu văd unde ar fi noutatea pentru familia domnului Năstase?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.