Scandal în Ungaria după ce vameșii au purtat măști anti-coronavirus cu tricolorul românesc în aeroportul din Budapesta!


vamesi budapesta2

Un scandal de proporții ia amploare în aceste zile în Capitala Ungariei, după ce vameșii maghiari au fost fotografiați purtând măști anti-coronavirus imprimate cu tricolorul românesc în aeroportul din Budapesta!

Incidentul s-a produs ieri dimineață, când întreg personalul a fost mobilizat de urgență pentru gestionarea unei situații de criză, apărută ca urmare a aterizării pe Aeroportul Ferenc Liszt a două aeronave ce aduceau în Budapesta turiști de naționalitate maghiară  din Roma și Milano.

Luați prin surprindere, vameșii au fost nevoiți să se afișeze preț de câteva ore cu măști anti-coronavirus imprimate cu tricolorul românesc, păstrate nefolosite în magaziile cu efecte ale aeroportului, după ultima achiziție nereușită a Budapest Airport, operatorul aeroportului Ferenc Lisz.

În urmă cu doar două săptămâni, după o alarmă falsă de coronavirus, în timpul căreia s-a descoperit că paza aeroportului nu este pregătită cu efecte medicale specifice, Budapest Airport a cumpărat de urgență din Rusia câteva sute de baxuri cu măști medicale pe care nu le-a putut însă folosi. Operatorul aeroportului din Capitala Ungariei a descoperit faptul că SRL-ul rus care furnizase marfa era doar un intermediar de vânzări, iar măștile fuseseră tranzacționate din România, acolo unde producătorul, o firmă din Câmpia Turzii, avizat în privința destinației, avusese grijă să le imprima mai întâi cu propriile culori naționale.

Purtarea măștilor a fost considerată umilitoare și jenantă pentru orice funcționar maghiar, avându-se în vedere relațiile destul de rezervate dintre România și Ungaria și dezacordurile istorice dintre cele două state, fapt pentru care baxurile cu efecte au fost aruncate într-o magazie, nebănuindu-se faptul că personalul aeroportului Ferenc Lisz va trece, într-un timp atât de scurt, printr-o situație de criză reală, care să îi determine reprezentanții să lase la o parte orice fel de orgoliu pentru a nu-și periclita sănătatea.

https://barikada.ro/

Acest articol a fost publicat în UNGURI(Ungaria). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Scandal în Ungaria după ce vameșii au purtat măști anti-coronavirus cu tricolorul românesc în aeroportul din Budapesta!

  1. Taz zice:

    Eu nu înțeleg de ce atâta suparare, pentru ca Budapesta avea steagul la un moment dat , (nu știu daca mai e de actualitate) in culorile drapelului României, poziționate orizontal și în aceaeși ordine…;) …se’nvârte roata…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.