Speculă: afacerea cu măștile medicinale – creștere halucinantă a prețurilor


Imagine simbol

Situație interesantă în România și Italia, acolo unde prețul măștilor medicinale și al altor echipamente de protecție a crescut peste noapte din cauza isteriei legate de coronavirus.

Prețul unei măști medicinale a ajuns să cote 10 lei, de la 10 bani cât era inițial prețul său. Pe un site de vânzări, un set de 50 de asemenea măști costă nici mai mult, nici mai puțin de 500 de lei.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat că sunt în lucru ofertele pe care le au și nu sunt așa de multe oferte pentru măști.

”Noi am recomandat ONAC-ului (Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate – nota Georgiana Arsene) să caute furnizori, nu numai în Europa, chiar și în America Latină”, a declarat Tătaru.

Pe de altă parte, autoritățile italiene au deschis o anchetă privind specula cu măști sanitare, în condițiile în care prețurile au scăzut de la un cent la 10 euro, informează profit.ro.

Procurorul-șef al Parchetului din Milano, Tiziana Siciliano, a declarat că s-a decis deschiderea anchetei după ce presa a relatat o creștere halucinantă a prețurilor pentru măști și dezinfectanți în vânzările online, în ultimele două zile.

Mai mulți farmaciști au spus că au rămas fără măști și dezinfectanți pentru mâini, astfel încât oamenii au recurs la achiziționarea acestor produse de pe diverse site-uri, ceea ce a dus la o creștere spectaculoasă a prețurilor.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a făcut apel la calm și i-a îndemnat pe români să se informeze corect, să respecte normele de igienă și sfaturile pe care le oferă medicii pentru a se proteja.

Mâine, președintele va convoca CSAT – Consiliul Suprem de Apărare a Țării – pentru a discuta măsurile concrete și strategia de combatere a unei potențiale epidemii de coronavirus în România.

Georgiana Arsene.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în ROMANIA(actual). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.