Iohannis, mai jumulit ca altădată


  Noua apariție a lui Klaus Iohannis ne-a arătat un președinte cu mai multe bile de rulmenți jucînd între fălcile […] 

Noua apariție a lui Klaus Iohannis ne-a arătat un președinte cu mai multe bile de rulmenți jucînd între fălcile sale mai umflate și cu privirea mai jumulită decît la aparițiile precedente. Marele său proiect de stăpînire a jocului politic s-a umplut de sînge. Şi, pentru a nu se observa cît de prost și de abuziv a conceput scenariul pentru declanșarea anticipatelor, a deschis conferința de presă cu „de vină este PSD-ul”, o lozincă săsească asemănătoare cu „Învățați, învățați, învățați!” a lui V.I.Lenin.

După mintea sa bazată pe roți dințate și mai puțin pe sinapse și judecăți logice, PSD-ul este de vină că nu s-a supus unui scenariu cam cretin de execuție politică și și-a apărat pielea, făcînd apel la Constituție, la dreptul de a vota și de a nu vota, de a participa sau de a refuza să participe la montaje născute din ambiții dominatorii, dacă nu chiar totalitare.

De mirare că președintele n-a sărit cu picioarele și pe Curtea Constituțională! Tot felul de trupeți și lătrăi pun vina pe CCR pentru a salva imaginea președintelui de consecințele unui eșec politic.

Toate dorințele sale s-au dus pe copcă. Nici alegeri în două tururi, nici anticipate, nici PSD scos de pe scena politică, nici Orban rămas la cîrma guvernului. Nu i-a ieșit decît marea jonglerie cu statul de drept. A blocat, a compromis orice tentativă a PSD-ALDE de a numi procurori șefi la toate etajele Parchetelor și a tîrît operațiunea cu tot felul de interimari, pînă cînd a izbutit să îi numească pe ai săi. Asta în ciuda unor avize negative de la CSM, tranformat din organism reprezentativ în comisie de băgători de seamă.

Klaus Iohannis a rămas cu Binomul în forma sa completă, dar mai puțin eficientă. Zic mai puțin eficientă pentru că dirijorul și creatorul inițial al Binomului, adică Traian Băsescu, joacă și spune prostii pe cont propriu, iar Florian Coldea, omul cu softul jocului politic, are de plătit polițe și încearcă un program separat.

Cred că ne putem declara cîștigători ai Campionatului European de Ghinionism. Nici că puteam să pierdem trofeul cu un așa președinte încrîncenat și limitat la propriile păreri despre sine. Cum să pierdem trofeul cînd o criză economică se apropie de România condusă de un guvern aiuritor, provizoriu și cu un finanțist de nivelul blogului personal la Mininsterul Finanțelor.

Şi cum să protestăm că nu merităm titlul de campionii Europei la ghinion și dat cu stîngul în dreptul cînd ne prinde spaima de coronavirus cu un primar șmecher din provincie la Ministerul Afacerilor Interne și cu un doctor șmecheraș, speriat de bombe, privind la camere ca iepurele la tractor, mințind cu dezinvoltură și care, de cînd a devenit ministru, în afara contractelor cu dedicație, n-a reușit nici măcar să rezolve problema banalelor măști de 4-5 lei! În schimb și-a tras un contract de 20.000 pe lună, pentru ce? Cum să nu fim campionii ghinionului, cînd noi avem un ministru secretar de stat care ne anunță că „Sanador se luptă cu orice cancer”, dar el nu înțelege ce ar trebui să organizeze la minister!

Nu rîdeți, căci acest trofeu al ghinionismului european nu putea fi pierdut cu așa jurnaliști și moderatori de marcă, gata să preia și conducerea României și numai buni să indice direcțiile mari pe care să se îndrepte Romania și Europa!

E de mirare că, după emisiunea lui Mihai Gâdea de duminică seara, după muzica de spaima-spaimelor cu care a ilustrat imaginile din Italia de nord, cu magazine goale și cu italieni așteptând să intre în supermarketuri, în marile magazine din București încă se mai găsește apă, cafea și hârtie igienică!

În aceste zile, statul român dă un examen de organizare. Şi politicienii (unii împiniși la tv de SRI sau de Comisia de supraveghere a acestuia să liniștească populația), dar și presa română dau un test de comportament civic și profesional într-o stare de necesitate.

Mă tem că goana după audiență poate produce monștri mai periculoși decât cei ieșiți din mîna și din gura politicienilor!

                                                                           Cornel NISTORESCU, „Cotidianul

http://www.justitiarul.ro/

Acest articol a fost publicat în POLITICA(Nistorescu). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.