Marea Britanie: Personalul medical din unitățile de stat poate refuza tratamentul pentru pacienții pe care-i consideră rasiști, homofobi sau sexiști


Marea Britanie: Personalul medical din unitățile de stat poate refuza tratamentul pentru pacienții pe care-i consideră rasiști, homofobi sau sexiști

Personalul din sistemul național de sănătate (National Healtcare System – NHS) va avea posibilitatea de a refuza tratarea persoanelor care se vor face vinovate de remarci rasiste, discriminatorii, sexiste sau homofobice, informează Sky News.
Până acum, reglementările legale permiteau staff-ului medical să refuze tratarea persoanelor care s-ar fi comportat agresiv, verbal sau violent. Aceste reglementări se aplică tuturor tratamentelor, în afara urgențelor, precizează sursa citată.
Secretarul de Stat pentru Sănătate și Protecție Socială, Matt Hancock, a scris personalului NHS anunțând măsuri mai dure față de cei care abuzează staff-ul, spunând că „niciun act de violență sau abuz nu este minor”.
„A fi atacat sau abuzat nu face parte din job”, a continuat el. Hancock a mai afirmat că este „oripilat de faptul că existe persoane care ar abuza sau ataca fizic un membru al NHS dar se întâmplă prea des”.
Aceste noi reguli au fost anunțate odată cu rezultatele unui sondaj realizat în 2019 în rândul personalului din sistemul medical, care a arătat că mai mult de un sfert dintre aceștia s-au simțit agresați, hărțuiți sau abuzați într-un an.
Patru din 10 lucrători în NHS nu s-au simțit bine din cauza stresului legat de locul de muncă.
Nu este clar cum vor determina angajații NHS care dintre pacienți sunt rasiști, sexiști sau „homofobi”. Aceste noi măsuri au fost anunțate de către Guvernul Johnson, un executiv condus de către conservatorii care s-au impus clar la alegerile din decembrie 2019.
Acest articol a fost publicat în EUROPA(Anglia). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.