Florin Cîţu, veste periculoasă, se deschide o capcană pentru toți românii!


Declarații de presă susținute de premierul desemnat, Florin Cîțu, și de premierul interimar, Ludovic Orban, la Palatul Victoria

Un pas care mizează pe tentarea românilor cu bunuri de consum, concedii, tot ce intră în alcătuirea capcanei occidentale consumiste, sub dictonul fals ”trăiește-și clipa”!

Acum puțin timp, ministrul interimar de finanțe și premier desemnat Florin Cîțu a dat românilor o veste excelentă, dintr-un punct de vedere, dar periculoasă din altul.

Concret, Cîțu anunță că se introduce adeverința de venit în format electronic, iar aceasta va fi transmisă instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii, astfel că românii ”nu trebuie să facă servicii de curierat între instituțiile statului”.

Ce înseamnă asta? Că românii vor putea obține mai ușor adeverința de venit… Dar la ce folosește aceasta? Să citim ce scrie chiar Florin Cîțu.

”V-am promis și ne ținem de cuvânt. Astăzi încă o veste bună pentru TOȚI românii. Fără curierat între instituții!”, scrie Cîțu – deci o veste excelentă!

Apoi, ”adeverința de venit va fi transmisă în format electronic instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii”.

”Românii nu trebuie sa facă servicii de curierat între instituțiile statului, sistemul informatic este dezvoltat și administrat de Ministerul Finanțelor Publice si pregătit să trimită adeverința de venit în format electronic”, scrie Florin Cîțu, ceea ce este chiar o veste minunată.

Dar, iată că ajungem la ultima parte – și ne dăm seama unde bate ministrul – bancher.

”În același timp, ne împrumutăm mai IEFTIN în lei în fiecare zi și la dobânzi NEGATIVE în euro”, scrie Cîțu, completând ”ECONOMISIM bani și CREȘTEM puterea de cumpărare a generațiilor viitoare”.

Deci, la ce ne folosește adeverința devenit? În primul rând, la împrumuturi! La credite! Cu alte cuvinte, Cîțu ușurează calea românilor pentru a se împrumuta! El urmează calea deschisă de liberali în 2005-2008, când românilor li s-a oferit ”șansa” împrumutului doar cu buletinul, fapt care a dus la o explozie a îndatorării cetățenilor!

Desigur, în folosul băncilor și a rețelelor comerciale, cele mai multe străine. Adică, încă o cale de transforma România într-o țară de consum, nu de producție!

Încă un pas către pierderea independenței – și un pas care mizează pe tentarea românilor cu bunuri de consum, concedii, tot ce intră în alcătuirea capcanei occidentale consumiste, sub dictonul fals ”trăiește-și clipa”!

Dragoș Dumitriu.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în POLITICA(guvernPDL). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Florin Cîţu, veste periculoasă, se deschide o capcană pentru toți românii!

  1. Baciu zice:

    Cu exceptia i. f.n.-urilor nu cunosc vreo banca care sa mai solicite adeverinta de venituri. Celor care solicita un imprumut li se cere acordul scris de a li se verifica veniturile la ANAF. Raspunsul dureaza in jurul a 10 minute, cel mult o jumatate de ora. Din perpectiva aceasta domnul Catu este ramas ceva timp in urma, vreo cativa ani.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.