Gabriela Firea cere CSAT după recordul de poluare înregistrat în București: „Nici după trei zile nu știm cine este poluatorul!”


Gabriela Firea cere CSAT după recordul de poluare înregistrat în București: „Nici după trei zile nu știm cine este poluatorul!”

Pai vreti sa va spuna ca Soros a fost in spate??

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, cere organizarea unei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) în cazul poluării record care a fost înregistrat în weekend, în București.Gabriela Firea a subliniat că nu consideră că ceea ce s-a întâmplat a fost o întâmplare și nici doar un incident.
”Am transmis deja o adresă către președintele României și către CSAT în care am descris și în termeni tehnici și în termeni administrativi ceea ce s-a întâmplat în București în 1 și 2 martie, în seara de duminică spre luni, și am transmis solicitarea de a se analiza situația gravă din Muniicipiul București în cadrul unei ședințe a CSAT.
Populația trebuie să fie protejată și nu ajută la nimic dacă responsabilii și decidenții de la Guvern aruncă responsabilitatea dintr-o parte în acealaltă. Sunt convinsă că președintele se va implica, cu prerogativele constituționale pe care le are și, cu siguranță, vom afla care este poluatorul”, a declarat Gabriela Firea.
Ea a precizat că i-a scris și președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, pentru ca poluarea din noaptea de duminică spre luni să fie analizată și de Comisia pentru mediu din Parlament sau, dacă este cazul, să se constituie o comisie specială de anchetă.
„Nu poate să existe un poluator care ori este ținut la secret, ori să nu-l idenficăm, ambele variante fiind la fel de grave”, a spus Firea.
Edilul mai spune că cele 6 stații de monitorizare a aerului din București, pe care le are Agenția pentru mediu, nu mai sunt suficiente și că a cerut un punct de vedere de la Curtea de Conturi, pentru a vedea dacă Primăria Capitalei poate cumpăra stații de monitorizare a aerului, în regim de urgență, pentru a avea informații în timp real.

 

Acest articol a fost publicat în ROMANIA(Bucuresti-politic). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.