Pute la greu!


În loc de speranță, ne copleșește altceva. O duhoare se scurge din toate crăpăturile instituțiilor românești. Pute de-a dreptul și când te apropii de Cotroceni. Dar duhoarea nu vine dintr-un bălegar sau dintr-o hazna! Scârba aceasta de miros adie dinspre politică. S-au stricat politicienii. Le pute mintea. Nu și-au mai spălat creierii cu o carte de când au câștigat carnavalul alegerilor. Pute prostia lor. Pute lipsa lor de caracter. Pute nesimțirea lor față de lumea săracă!

Oamenii adunați în haite emană ceva mai scârbos ca dihorii. La politicenii noștri put și gândurile, chiar și proiectele. Pute prostia lor. Le pute și nehaleala, și disperarea cu care joacă piesa aceasta de servitori europeni, și tupeul lor de crai sfertodocți și moacele lor de eroi ratați care joacă fără talent secvențe gongorice dintr-un patriotism de paradă.

Put și subiectele de pe micul ecran pentru că pute toată agenda noastră publică. Pute toată discuția asta nesfârșită, ilogică și falsă despre anticipate. De fapt, pute gândirea simplistă, de profesor suplinitor de la Agnita, promovat inspector școlar și ajuns prin carambol președintele României. Visul său cu România normală mă îngrozește. Îi zice normală ca să mascheze o operațiune de mutilare. Şi dacă țara noastră este normală așa cum este ea, iar calapodul anormalității este cel care se ascunde în disprețul și resentimentele președintelui? Cu cine se verifică dânsul? Cu nevasta? Cu șoferul? Cu somitățile intelectuale angajate la Cotroceni? Nu put și ele a cumplită mediocritate? Cu Raluca Turcan și Alina Gorghiu? Nu cumva Academia gânditorilor din jurul președintelui este cea din mintea lui Rareș Bogdan, cel care latră și când șoptește? Nu pute anticorupția președintelui câtă vreme afacerile mari se fac sub acoperirea SRI? Nu pute a complicitate libertatea în care se scaldă Adriean Videanu, Vasile Blaga și Lucian Duță și toată echipa care a lucrat la finanțarea primei alegeri a lui Klaus Iohannis?

Dar guvernarea nu pute? Să aduci proști mai mari decât cei inventați de PSD nu-i tot semnul unei ticăloșii care miroase? Câte din grijile guvernanților și ale președintelui au parfum? Toate put a dispreț de țară, a mediocritate, a îngustime de minte, a interes personal, a calcul meschin, a socoteală de minte mică. România a devenit o țară paralizată pentru că mintea președintelui și a câtorva ciraci s-a blocat în anticipate. Nu pute a lucrătură ordinară dărâmarea guvernului, ceva în felul în care a puțit arestarea și dărâmarea procurorului general Tiberiu Nițu? Cu găinării la limita legii, organizate în văzul lumii, a fost dărâmat un procuror general, un guvern, cu alte găinării orchestrate cu duritate, cu amenințări și amăgiri a fost instalată o adunătură de ghiolbani obraznici care se crede a fi vocea poporului român.

Nu pute guvernul României a mediocritate și a gașcă de hoți? A adunătură de profitori și devalizatori de bani și materii prime? A interpreți de democrație cumpărată? Le pute mintea a gândire totalitară, exact ca porcilor din capodoperele lui George Orwell! Ai zice că toți membrii guvernului, inclusiv președintele dorm cu capul pe Ferma animalelor și pe «1984» și dimineața când se ridică din paiele suficienței descoperă ideile pe piele și pe bot și se simt animați de idealuri. Cum să își chinuie adversarii, cum să-i elimine și să le preia bogățiile? Subconștientul lor urlă monocord. Cum să facem bani? Cum să stăpânim România înainte ca americanii să dea în vileag afacerile gen anticorupția din Ucraina, derulate de democrați și în România? Nu put la greu banii fostului ambasador Gitenstein aciuat la Fondul Proprietatea? Nici rablele cumpărate cu miliarde de dolari?

Anticipate și iar anticipate, strigă nemernicii înfometați de putere! Altfel se trezește țara și înțelege că a încăput pe mâinile unora care nu sunt în stare să treacă dincolo de două interjecții și de trei minciuni, dar joacă rolul de manometre ale normalității! Vor toată puterea în două luni, dacă nu se poate în noaptea asta! Vor să modifice Constituția, vor parlament sub control SRI, vor guvern de ospătari la Cotroceni și procurori la ordin, cu drepturi de juma-juma, vor garanții externe și control FMI, vor clienți la resurse și șoferi la amante, plus imunitate până la împlinirea vârstei de 120 de ani.

Pute la greu toată această alcătuire politică de strâmbi ai gândirii și de manglitori ai normalității României. Îți vine să-i strângi într-un insectar sau într-un bestiariu politic. Dar nu să-i judeci cu voturi sau condamnări, ci prin scuipați de la un metru și jumătate!

România, ce țară frumoasă și bogată condusă de politicieni care duhnesc a proști și a ticăloși!

Preluare: amosnews.ro / Autor: Cornel Nistorescu

Prima Pagină

Acest articol a fost publicat în POLITICA(Nistorescu). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Pute la greu!

 1. traian21 zice:

  Cine se crede fără păcat să arunce primul cu piatra ! Politica românească pute încă din 1990. Că între timp serviciile și justiția au fost mituite ca să poată fi controlate e „meritul clasei politice, în frunte cu (mai bine zis alături de) tătucul Iliescu, reformatorul politicii post-decembriste. Nu era greu de prevăzut unde va duce disciplina de partid, nepotismul, oportunismul și slugărnicia fără de care ești singur (independent de drepturi și dependent de obligații).

  Apreciază

 2. A.D. zice:

  „De fapt, pute gândirea simplistă, de profesor suplinitor de la Agnita, promovat inspector școlar și ajuns prin carambol președintele României. Visul său cu România normală mă îngrozește.”

  Insinuează Nistorescu ceva serios, anume că KWJ a fost un student atât de tare încât și-a început cariera la Agnita, ca suplinitor, la repartiția guvernamentală ? Ori a ales el locația, ca să fie mai aproape de casă, și a trebuit să fie suplinitor, astfel ?

  Nu vi se pare ciudată disciplina extrem de severă chiar și pentru un german, de a nu-și trăda în funcție profesiunea ? Ați putea, cu alte cuvinte, ghici că este profesor de meserie (dacă acest lucru nu ar fi cunoscut), din tot ce (și cum) spune el ?

  Apreciază

 3. traian21 zice:

  Despre repartizarea la Agnita, n-avem de discutat ! Atunci erai repartizat unde avea nevoie „țara”, adică la țară. Cu intervenții puteai să ocupi un post de suplinitor la Agnita ! Dacă ar fi să discutăm despre trădarea profesiei, m-aș referi mai întâi la matrițerii deveniți judecători sau la șoferii deveniți parlamentari și miniștri. Deocamdată nu avem facultăți de „președinți” așa că se admite trădarea funcției de profesor suplinitor pentru o scurtă perioadă (probabil 10 ani). Despre reprezentarea țării, nu știu cum ar fi bine. După unii Iliescu a fost cel mai de dorit, după alții Băsescu era mai bun de lider. Probabil după Johannis va urma un fost „suplinitor de judecător” la CCR. Toți CCR-iștii sunt pregătiți să decidă în numele țării fără să răspundă de consecințe ! Pentru mine mai proști ca cei care susțin că judecătorul, nu legea, „e suveran”; nu pot fi decât cei care consideră că democrația înseamnă că toți vorbesc și decid, dar nimeni nu muncește și nu răspunde. Dacă ascunzi gunoiul sub preș, evident că pute după 30 de ani de anarhie. Poate statul mafiot nu e chiar anarhie, dar nici dictatură a legii nu e !

  Apreciază

  • A.D. zice:

   🙂 Dacă spuneți dvs. … nu avem de discutat: mergeai unde „voia țara”! La țară!

   Eu bănuiesc că nu-i chiar așa. Dintre noi doi, cine credeți că a luat repartiție și știe că era și o mână de licee pe listă, chiar și prin orașe (nu mari), pe lângă ploaia de școli de țară ? Și cine știe, dintre noi doi, că se numea „repartiție guvernamentală” – adică erai titular pe post, nu suplinitor ? Eu nu zic că nu aveți dreptate, statistic vorbind, ci că un student bun avea șanse să evite soarta majorității. Iar KWJ nu-i un om de rând, ne zice Democrația.

   (Că putea ajunge suplinitor, refuzând postul ales, pentru a deveni suplinitor într-o localitate mai răsărită, asta-i altceva. Deci, cum a fost suplinitor ? De ce s-a lăsat ? „Ca să se dedice vieții publice” ?!)

   Dar poate e mai bine să vă las să decretați că „n-avem de discutat”!

   Apreciat de 1 persoană

   • gigirupicreta zice:

    Ca cam badia Traian are dreptate(decebal find plecat din zona ) am auzit si io de ficior de prof universitar cu nota mica in buricul orasului si cel cu nota mare pe granita judetului!Altfel adunat poate ambii aveti dreptate! Acu va judec io ….ce drak n ati intrat in oarece partid si ai salvatI pe cei nevinovati si fara pile !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.