O patrulă daneză a misiunii europene Frontex a refuzat ordinele comandamentului general din Marea Egee


de a nu primi în portul grecesc Kios 33 de migranți de pe o ambarcațiune improvizată. Danezii consideră ordinul „nejustificabil”

O patrulă daneză a misiunii europene Frontex a refuzat ordinele comandamentului general din Marea Egee de a nu primi în portul grecesc Kios 33 de migranți de pe o ambarcațiune improvizată. Danezii consideră ordinul „nejustificabil”

O patrulă daneză din cadrul misiunii agenției europene de control a frontierelor (Frontex) desfășurată în Marea Egee a refuzat ordinele comandamentului grec de a returna către Turcia un grup de 33 de migranți, a anunțat vineri televiziunea publică daneză DR, citată de agențiile EFE și Agerpres.
Potrivit unor oficiali danezi care au dezvăluit acest episod, petrecut la o dată neprecizată, comandantul ambarcațiunii daneze a refuzat să îndeplinească ordinul comandamentului general al operațiunii Poseidon, spunând că ar fi fost puse în pericol vieți omenești, întrucât ambarcațiunea în care se aflau migranții nu era navigabilă și, în plus, ar fi trebuit să se recurgă la forța fizică împotriva acestora pentru a-i putea returna.
„Căpitanul (danez) a considerat că (ordinul) nu era justificabil, așadar a fost anulat și (migranții) au fost transportați în portul din insula Kos” din Grecia, a declarat Jens Muller, șeful misiunii daneze în zonă, alcătuită din două ambarcațiuni și 17 ofițeri. El a adăugat că autoritățile elene au început să trateze chestiunea migrației diferit față de instrucțiunile în conformitate cu care operează danezii, după ce Turcia și-a deschis granițele spre UE pentru refugiații sirieni și de alte naționalități, găzduiți pe teritoriul turc în urma unui acord de întrajutorare convenit cu Bruxelles-ul.
„Misiunea noastră nu include acțiuni ori manevre care pun în pericol sănătatea și viețile”, a adăugat șeful misiunii daneze a Frontex, Jens Muller, referindu-se la relatările din ultimele zile despre acțiunile agresive ale gărzilor de coastă elene împotriva migranților. Cu toate acestea, migranții au avut la rândul lor comportamente violente pe teritoriul Greciei, unde au aruncat cu bolovani în forțele de ordine și au devastat biserici. Autoritățile elene sunt circumspecte și din cauză că acordul U.E. – Turcia privind migranții este încă în vigoare, în ciuda deschiderii granițelor de către Ankara.
Ministrul danez al Apărării, Trine Bramsen, a luat apărarea comandantului patrulei daneze a Frontex din Marea Egee, declarând că aceasta a procedat „conform mandatului primit”, chiar dacă a refuzat să îndeplinească ordinul dat de comandantul grec al operațiunii de control al frontierelor de a-i respinge pe migranți.
În contextul crizei create de noul val migrator generat de refuzul Turciei de a continua să îi rețină pe refugiații din zonele de conflict, Agenția Europeană de control a Frontierelor (Frontex) a anunțat miercuri suplimentarea efectivelor și echipamentelor desfășurate în Marea Egee și la frontiera greco-turcă.
Acest articol a fost publicat în EUROPA(imigranti). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la O patrulă daneză a misiunii europene Frontex a refuzat ordinele comandamentului general din Marea Egee

  1. Ene Constanta zice:

    BRAVO DANEZILOR ! ar trebui ca mai multe tari sa va urmeze !

    Apreciază

  2. traian21 zice:

    Și eu cred că danezii au procedat corect. Problema nu e oricum a danezilor, pentru că deși nu ne jucăm cu viețile oamenilor, trebuie să-i înțelegem și pe greci. Poate, după repararea ambarcațiunilor, migranții ar trebui trimiși direct în Germania (unde au ei chemare) sau înapoi acasă după o triere rapidă. Trebuie totuși să ne gândim și la locuitorii țărilor vandalizate ! În fond e vorba de trecerea frauduloasă a frontierei. Ori desființăm granițele ori le păzim „cu arma în mână”!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.