SATELE DIN ROMANIA COLCAIE DE ROMANI INTORSI DIN ITALIA, DIN ZONELE PERICULOASE, AUTORITATILE HABAR NU AU


În Italia, numai în ultimele ore au fost înregistrate zeci de decese si peste o mie de îmbolnaviri cu coronavirus. Situația din peninsulă este una dezastruasă. În acest context, mii de români revin speriați acasă și iau contact cu alți oameni, fără să respecte carantina. Mulți dintre ei nici măcar nu declară că au revenit din  Italia! Ori mint că s-au întors din alte țări, ori își văd pur și simplu de treburile lor. Culmea, autoritățile de la noi nu au niciun control asupra situației.

Direcția de Sănătate Publică Vaslui este mai mult decât relaxată, parcă ar aștepta declanșarea unei epidemii. Potrivit surselor noastre, în satele  din jurul Vasluiului s-au întors în ultimele săptămâni cetățeni din Italia. Comunele Munteni de Jos și Ștefan cel Mare, sunt doar două dintre exemple. Au revenit din Italia persoane care munceau acolo de mai multă vreme. România, nu este deloc pregătită să facă față unei epidemii de acest tip, contrar asigurărilor lui Raed Arafat. Același Arafat dădea asigurări că totul este sub control și în cazul Colectiv, dar  lucrurile scăpaseră de sub control. Mai multe țări au oprit zborurile cu Italia sau au instituit controale medicale foarte amănunțite. În țara noastră, cei veniți acasă pleacă liberi cu microbuzele și îi infestează și pe alții. Foarte puțini respectă carantina, iar 6 zboruri aterizează zilnic din Italia, inclusiv din zonele afectate. Țara noastră este foarte expusă pentru că sunt mulți români care se întorc acasă din zonele afectate. Autoritățile sunt însă mult mai interesate de jocurile politice și nu de siguranța populației.

Femeie întoarsă din Lombardia. DSP nu știe nimic

Potrivit jurnaliștilor de la Libertatea, o femeie care îngrijea bătrâni în Soresina, provincia Lombardia, o localitate cu doar 8.000 de locuitori, dar care a înregistrat 23 de infectați și 4 morți, s-a întors pe 2 martie acasă, în comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui. A reușit asta după ce a plecat în Germania, iar de acolo a luat avionul spre România. Deși ar trebui să fie în autoizolare, primarul comunei spune că nu a fost anunțat de nicio persoană venită recent din Italia. “Nu avem pe nimeni în evidență”, a confirmat Mihai Moraru pentru Libertatea, lucru susținut și de DSP Vaslui.

Nu avem pe nimeni sub observație de acolo. Vom face investigații. Persoanele care se întorc din Italia, în special din zonele afectate, trebuie să anunțe DSP. Numai că cei mai mulți nu fac asta, iar autoritățile nu au niciun control asupra situației. Femeia din comuna Ștefan cel Mare a reușit să scape din carantină după ce a mers până în Germania, de unde, după o săptămână petrecută alături de familie, a zburat în România. “Nu doresc să comentez asta”, a conchis femeia, care n-a fost testată pentru infecția COVID-19, susțin cei de la Libertatea.

Peste 100 de izolați la domiciliu

Un număr de 113 persoane din judeţul Vaslui se află în izolare la domiciliu, pe fondul măsurilor de prevenire a apariţiei virusului COVID-19, au informat, luni, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui. Reprezentanţii instituţiei au declarat că la nivelul judeţului au fost identificate spaţiile necesare în vederea izolării pacienţilor în cazul cărora s-ar putea impune carantina. Autorităţile sanitare au precizat, totodată, că persoanele care se întorc din zonele de risc sunt monitorizate permanent, pentru a se vedea dacă survin modificări în starea lor de sănătate, până acum nefiind înregistrate cazuri de persoane care să fi refuzat să intre în izolare la domiciliu.

În cursul săptămânii trecute, directorul executiv al DSP Vaslui, Mihaela Vlada, a cerut cetăţenilor să se informeze cu privire la situaţia generată de răspândirea coronavirusului prin canalele oficiale şi să respecte toate recomandările venite de la Ministerul Sănătăţii şi de la Direcţia de Sănătate Publică. Conducerea DSP a cerut cetăţenilor să anunţe autorităţile doar dacă ştiu cu siguranţă că vecinii, rudele sau prietenii sunt veniţi din zone nominalizate de Ministerul Sănătăţii ca zone de risc, deoarece instituţia s-a confruntat cu mai multe apeluri care nu s-au confirmat.

https://adevaruldeazi.ro/

Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS(Romania). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.