Cunoscută avocată: ”Voi utilizați școala pe post de dădacă?”


Ingrid Mocanu

Ingrid Mocanu a reacționat, pe pagina sa de Facebook, după ce autoritățile au anunțat că toți elevii și preșcolarii intră într-o minivacanță, iar părinții au început să se întrebe cu cine vor lăsa copiii.

 Premierul Ludovic Orban a anunțat, aseară, că suspendarea cursurilor în învățământul preuniversitar pe o perioadă limitată, cu posibilitate de prelungire a fost decisă de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Evident că reacțiile nu au întârziat să apară, unii români fiind de părere că măsura este una corectă, în timp ce alții se întreabă cu cine vor lăsa copiii timp de o săptămână cât timp sunt suspendate cursurile.

Cunoscuta avocată Ingrid Mocanu, care nu se ferește să spună lucrurilor pe nume, în special atunci când vine vorba de probleme delicate, că mulți români nu văd în școală decât un loc unde își pot lăsa copiii, nicidecum un loc unde aceștia să mai și învețe câte ceva.

”Păpușei, voi utilizați școala pe post de dădacă? La cât de ”educată” este România, sunt aproape sigură că da. Ce faceți dacă vă crapă copiii? Dacă vă mor semenii? (…) Io să pot să duc copilul undeva, că n-am cu cin’ să-l las. Până nu e în pericol de a crăpa copilul lui, îl doare în paișpe! După aia urlă că de ce nu i l-a păzit Arafat”, a scris Ingrid Mocanu.

Aceasta a asemănat situația cu cea a corupților care vor să intre alții la pușcărie, iar situația e rea doar când este vorba despre ei, chiar dacă ei au comis fapta.

”Fix la fel și acum: de ce să n-am eu cu cine să las copilul, că doar n-oi crăpa eu și familia mea?”, a scris Mocanu.

Postarea avocatei nu a rămas fără reacții, unele dintre ele de-a dreptul halucinante și disprețuitoare la adresa cadrelor didactice. Un internaut a scris că micuții stau la bunici sau cu bonele.

”Că profesoarele tot bone sunt, însă de școală și au avantajul de a avea și școală, să fie pe mâini sigure”, a scris un comentator.

Replica sa nu a rămas netaxată de Ingrid Mocanu.

”Sper că este o glumă, pentru că altfel sunteți cu risc ridicat de contactare coronavirus”, a punctat avocata, făcând referire la ultima parte a postării sale în care scria, ironic, că a aflat pe surse că acest virus îi omoară mai ales pe… ”idioți”.

 Georgiana Arsene.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în INVATAMANT-EDUCATIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Cunoscută avocată: ”Voi utilizați școala pe post de dădacă?”

 1. A.D. zice:

  Exact: nu este o glumă! Există români care consideră școala în Democrație drept loc de ținut copiii „pe mâini sigure”, până revin părinții acasă. Și o spun batjocoritor, dar neindignat.

  Pentru cine nu înțelege (e vina mea, am ceva lipici la fraze cu multiplu înțeles!): Există români care consideră sincer că, într-adevăr, școala în Democrație nu își propune (în practică, nu în declarații teoretice) decât să fie un loc de ținut copiii „pe mâini sigure”, până revin părinții acasă. Și o spun batjocoritor, dar neindignat.

  Articolul s-a terminat abrupt, înainte să aflăm „cum comentează” IM astfel de vederi. „Nu era în chestie”, cum ne-a amintit CTP că avea obiceiul să spună (și) Titu Maiorescu.

  Apreciază

  • citadela zice:

   Păpușei, voi utilizați școala pe post de dădacă?
   Efectul spectaculos pe care domna avocat spera sa-l obtina in audienta ei FB se bazeaza pe faptul ca auditoriul ei nu cunoaste realitatea din teren si sunt un gen de Haplea!..care inghit orice si rid ca nerozii, considerind-o pe autoare foarte inteligenta

   Modelul romanesc de invatamint care mai nou include SI o componenta considerabila de – DADACA- a fost impreuna cu modelul actual economic importat din occident.
   Nu o lungesc, ca nu merita,…
   Dar tin sa va aduc la cunostinta( in caz ca nu stiti, AD, stie foarte bine!!) ca DAYCARE-ul in majoritatea tarilor avansate este extrem de scump. In Canada si State ajunge in jur de 2000-2500$ PE LUNA( precum un mortgage de casa maricica!!!, atentie!)…Cu alte cuvinte trebuie ca cuplul respectiv sa cistige CUMULAT in jur de 200 000 de $ pe luna pentru a-si permite sa tina copilul la daycare in primii 12 ani. Este ilegal ca copilul sa ramina nesupravegheat pina la aceasta virsta. Ea nu este extrem de ENFORCED-(aplicata) insa la fel ca si cu tinerea ciinilor in zgarda….daca totul este dandy si NU SE INTIMPLA NIMIC, este OK,… pina cind catelul musca pe altul…atunci vine prapadul legii!( de care Ingrid stie la perfectie)

   Chiar sa-i transmite-ti duduiei acest mesaj din partea mea daca aveti legaturi cu ea
   multumesc

   Apreciază

   • A.D. zice:

    200,000 pe an, presupun.

    Da, am uitat să le spun: în lumea bună este ilegal să îți lași copilul singur acasă, până la 12 ani. Dacă mai ai și vreun copil isteț, care să te reclame el/ea ….

    Dar nu-i de mirare că am uitat; am uitat să precizez chiar și pentru d-na S. „amănuntul” cel mai important: ironiile mele sunt adresate publicului, nu unui cititor anume.

    Scuze și dvs., că vă împing să spuneți astfel de lucruri atât de explicit, deși nu fac bine sănătății. Poate veți găsi și dvs. cu cale că-i mai bine să le spuneți mai voalat (adică „la mișto”).

    Apreciază

   • citadela zice:

    da 200,000 pe an…da, scuze pentru felul explicit…ne mai ia apa citeodata…defect profesional :))))
    Imi amintesc cum in timpul lui NC, parintii erau responsabili daca copilul ajungea la scoala sau nu, in caz ca era istet :)). In caz ca podoaba nu raspundea la apel, proful trecea absenta in catalog, absenta care urma sa fie motivata sau sa ramina nemotivata.
    Acum in schimb, imediat pina in ora 10 trebuiesc alertati parintii. In cazul in care scoala nu stabileste o comunicare cu parintele, chiar si printr un mesaj automat, poate fi trasa la raspundere pentru neglijenta. In caz ca copilul pateste ceva( rapit, de exemplu cum a fost un caz recent) in drum spre scoala, si scoala nu s-a autosesizat, neglijenta poate capata caracter criminal iar profesorul care nu a anuntat la timp sercretariatul de absenta elevului poate fi eliberat din post!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.