Se schimbă legea. Câinii fără stăpân, uciși în masă


Din banii aia cu care va imbuibati ati fi putut de ani de zile sa-i sterilizati, sa-i tineti in locuri decente sa-si traiasca viata. Voi nu stiti decit sa fiti criminali! Tot Parlamentul ala e plin de criminali in masa…votati vaccinuri contra poporului, omoriti animalele nevinovate, toate legile sunt impotriva celor care au dreptul sa traiasca si sa fie sanatosi. Sunteti criminali pentru bani! 

Parlamentarii au pus din nou gând maidanezilor. Astfel, potrivit unui proiect de lege, autoritățile locale vor fi obligate să înființeze adăposturi de câini, iar ulterior să îi eutanasieze pe toți cei care nu vor fi adoptați.

cutu Se schimbă legea. Câinii fără stăpân, uciși în masă

Viața animalelor va depinde de banii alocați de autoritățile județene pentru adăposturi

Consiliile locale și județene vor avea obligația de a înființa, în funcție de necesități, servicii specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpâni, se arată într-un proiect de modificare a Legii 227/2002, depus la Camera Deputaților. Totodată, acestea vor fi nevoite să amenajeze și să suplimenteze, din fonduri proprii, în funcție de necesități, adăposturile publice pentru câinii fără stăpân. Consiliile locale și județene, respectiv Consiliul General al Municipiului București trebuie să încadreze în serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân cel puțin un tehnician veterinar pentru evidență și supraveghere. În obligația administrațiilor locale va intra și efectuarea unor acțiuni sanitar-veterinare prevăzute de legislația sanitar-veterinară, precum și înregistrarea câinilor fără stăpâni exclusiv cu medicii veterinari de liberă practică, organizați în condițiile legii. Potrivit modificărilor legislative propuse, câinii nerevendicați sau neadoptați vor fi eutanasiați, în baza unei decizii emise de către o persoană împuternicită în acest sens de către primar, respectiv președintele consiliului județean, după caz, în termenul stabilit prin această decizie. Termenul urmează să fie stabilit în funcție de capacitățile de cazare și disponibilitățile bugetare. La acțiunile de capturare, adăpostire, vaccinare, deparazitare, sterilizare, adopție și eutanasie vor putea participa și reprezentanții asociațiilor și fundațiilor pentru protecția animalelor, atât în cadrul adăposturilor publice din cadrul serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân, cât și în cadrul adăposturilor private care sunt în parteneriat cu consiliile locale și județene.

Problema maidanezilor, în responsabilitatea consiliilor județene

La elaborarea normelor metodologice privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân au fost avute în vedere atât recomandările formulate de Organizația Mondială a pentru Sănătatea Animală privind controlul populației canine, cât și prevederile referitoare la reducerea populației de câini fără stăpân, susțin inițiatorii proiecvtului de act normativ. Totodată, modificările ulterioare ale legislației privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân au extins competențele și asupra pisicilor și a altor animale confiscate din cauza relelor tratamente, instituind obligația consiliilor locale a amenaja, în funcție de necesități, servicii specializate pentru gestionarea câinilor, pisicilor și a altor animale, arată deputații. Parlamentarii consideră că acest lucru se poate realiza doar prin transformarea ”centrelor de exterminare a câinilor  în centre de protecție a animalelor”. De asemenea, pe lângă adăposturile pentru câini și pisici se vor amenaja și adăposturi pentru animale de talie mare, la nivelul fiecărui județ. Realitatea din teren este însă cu totul alta. Numărul adăposturilor de câini din țară este extrem de mic, iar cele înființate sunt oricum neîncăpătoare. Finanțările pentru acestea, în special pentru vaccinări, sterilizări și hrană, sunt asigurate prin finanțări ale ONG-urilor din afara țării. Și, chiar dacă a fost legiferată înființarea acestora, adăposturile de pisici și de animale de talie mare lispesc cu desăvârșire. Una dintre modificările importante aduse prin proiectul de act normativ este, de fapt, implicarea, mai ales din punct de vedere financiar, a consiliilor județene, respectiv a Consiliului General al municipiului București, care vor fi obligate să înființeze astfel de adăposturi și să susțină cheltuielile acestora.

https://www.national.ro/

Acest articol a fost publicat în MINUNATELE NECUVANTATOARE, POLITICA(parlament). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Se schimbă legea. Câinii fără stăpân, uciși în masă

  1. xaeus zice:

    Mda…ONG-urile finanteaza sustenabilitatea cainilor. De copii ii doare-n p***. Mai bine cu banii aia reamenajau casele de copii care in mare parte arata mai rau ca garile abandonate. Intre timp, au latrat multi ca vor autostrazi, doar ca sa schimbe guvernul, in timp ce cladirile din tara cad pe noi si fara cutremur !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.