Izoletă românească, realizată în timp record de cercetătorii militari


Deci se poate! Daca toate tarile se inchid, toti sunt pe productia proprie, avem sansa sa incepem si noi. Exact ce va spun de ceva ani. Da, stiu, reconstructie, munca grea, renuntari la fite. Multinationalele sunt pe duca, in curind vom avea tineri someri cu duiumul. Ce ne trebuie? Nationalistii! 

E mult de spus dar poate fi un inceput de dorinta si gindire strategica. Eram colonie, azi stapanii  nostrii nu mai au timp de noi, nu le mai pasa, fiecare tara are propriile probleme. De noi depinde, clasa politica e disparuta, daca armata se intoarce cu fara spre popor avem sansa!

Izoletă românească, realizată în timp record de cercetătorii militari

Cercetătorii militari din cadrul Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare (ACTTM) au realizat, într-un timp record, un Sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici, tip izoletă, a anunțat, vineri, Ministerul Apărării Naționale (MApN).
Astfel, prototipul a fost finalizat în data de 16 martie, fiind realizat în colaborare cu operatorul economic STIMPEX SA, care a pus la dispoziția echipei de cercetare, cu titlu gratuit, materiale, materii prime și manopera, având la bază proiectul de cercetare realizat în cadrul MApN.
Produsul a fost testat și omologat, în perioada 18 – 19 martie, de specialiști din cadrul Departamentului pentru armamente și cercetători științifici din cadrul Centrului de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN si Ecologie și ACTTM.
„Echipamentul asigură izolarea temporară și transportul în siguranță al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenți biologici, inclusiv SARS-CoV-2, și este dotat cu un sistem de filtro-ventilație cu presiune negativă. Produsul dezvoltat de cercetătorii militari îndeplinește standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare și pe traseul de transport al persoanei infestate”, se precizează în comunicat.
Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS(Romania), Romania ( Lupul Dacic). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.