Calin Georgescu – Criza majora in jurul anilor 2020-2025


Calin Georgescu este liderul Clubului de la Roma.

Va rog ascultati la minutul 23 – criza majora. Tot interviul este foarte interesant despre Romania, economie si actual. Interviul este din februarie 2019.

Undeva sus se stie ce urmeaza si e normal. Romania va avea un rol important daca este sa ne luam dupa cele spuse de el. Am avea un viitor altul decit ne-a adus clasa politica azi. Dar depinde de noi sa numai asteptam ajutor de la straini. Am fost slugi din cauza politicienilor 30 de ani. Ar fi timpul sa ne TREZIM! 

Acest articol a fost publicat în VIDEO DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Calin Georgescu – Criza majora in jurul anilor 2020-2025

 1. Ciobanu Traian zice:

  E ok ! Ciobanut@yaho.com

  Apreciază

 2. Ionel Mihai zice:

  A-ti trezit romanul care este in mine. Multumesc.

  Apreciază

  • A.D. zice:

   Domnule I.M.,

   „A-ți trezit” înseamnă „a îți trezit”, deci nu este permis (trebuia „ați trezit”, întotdeauna când este vorba de perfectul compus – este vorba de forma auxiliară/redusă „ați” a verbului „a avea”).

   „A-ți face rău cu propria mână” (cum fac eu acum) este un exemplu de folosire corectă – acel „-ți”/„îți” este un pronume personal reflexiv, iar „a„ este prepoziția ce face parte din infinitivul verbelor.

   În nemernicia lor, comuniștii predau așa ceva în clasa a 7-a (ultima oară în școala celor mai mulți dintre noi).

   Cu scuzele de rigoare!

   P.S.

   Ești mare, Lupule!

   Fără tine nu m-aș fi învrednicit să aflu ce valori are România! Sunt prea multe chestii (și dacă le-aș fi notat pe toate …), mă voi referi pe scurt la câteva.

   Tipul zice mai la început că niște cozi de topor au vândut țara pe nimic (în loc să refuze!), de parcă te poți trage de șireturi cu marile corporații ale Democrației, de parcă România ar fi caz singular. Mai târziu se trezește să zică „dacă votul nostru ar conta, nu ne-ar lăsa să votăm”, cu absolută seninătate! (Cine sunt cei criticați aici ? Pauză!)

   Dar toarnă foarte multe. La un moment dat zice că Polonia este practic restabilită, că se trăiește bine în Polonia, drept care polonezii se întorc acasă în număr mare, iar niște minute mai târziu spune că … „România are „cel mai mare potențial de restabilire”! Adică dintre țările încă nenorocite, unde Polonia nu se numără ?! Și-atunci or mai fi multe țări care „nu se numără” ?

   Spune că „învățământul este/a fost distrus” (de cine ?! nu vrea să zică!), apoi vine cu textele pedagogiei moderne, despre „fericirea copilului în clasă/școală”, „98% din copiii sunt genii” (!) etc. Vine cu „hrană, apă, energie” (și tot ce-o mai crește pe lângă dânsele, ca să le susțină) – restul importăm!

   De 1:26:00, unde frazele i se destramă, nu mai zic – poate obosise.

   Tipul e prea ascuțit la minte (de arătat, arată bine!), nici nu rabdă să-i audă pe cei doi modești interlocutori (din care unul are scuza că este tânăr). Cetățeanul austriac Jorj (!) Colesnicov (!!) (cu durere, că așa-i legea la austrieci!) zice „Gemeinde”, că el îi anticomunist și „comunitate” nu-i sună bine. Zice și „Nachhaltigkeit” („ținere după”, adică „sustenabilitate”, că în 25 de ani și-a uitat limba maternă francofonă de Galați!

   Iar guvernul român spune că … opiniile din înregistrare nu îl reprezintă.

   P.P.S.

   Diasporezii ar fi trebuit să învețe („cu durere, cu sacrificii, printre străini”!) că toți sunt oameni (românii au doar particularitățile lor, nu au stea în frunte!), și că peste toți domnește Democrația! Despre care nu se vorbește decât eufemistic: „corporațiile”!

   Apreciază

 3. citadela zice:

  Asta ti-a scapat , AD?
  La minutul 30:16
  „Stiu ca daca va fi nevoie, pot sa administrez destul de bine o situatie care duce la disparitia neamului romanesc in foarte scurt timp”
  CEE????
  :)))) asta ne mai lipsea, alt „neamt”….impresia care o lasa este ca astia stau cu totii aliniati si isi asteapta rindul.

  Apreciază

  • citadela zice:

   ne doare capul de atitia salvatori…

   Apreciază

   • gigirupicreta zice:

    io nu stiu decat „eine kleine em foraibar”…sau „popartainen” regele „hopIntol”..”izbitanzit” si „berlin kaput” (vizavii de sabinul) asta e intreaha germana ))) dar AD care are nerv..adica are „zvak” numai prost nu e!

    Apreciază

  • A.D. zice:

   Cred că mi-o amintesc. Nu știu cu cine mai vorbește omul românește (acasă ?), dar unele fraze nu îi ies bine.

   Acest interviu i-a ieșit mai bine.

   Apreciază

   • A.D. zice:

    Poate mi s-a părut doar că i-a ieșit mai bine … adică a fost mai puțin „mistic” în interviul de mai sus.

    Chiar în deschidere, spune „nu iese foc fără fum”

    Undeva mai tărziu vorbește senin de 8 miliarde de oameni (nașteri în România), pentru a se corecta căteva secunde mai târziu (abia) că intenționase să spună „milioane”.

    La min. 21:30 începe să vorbească despre roșii venite din Turcia, crescute în eprubetă, după care spune „are repercusiuni în timp pe termen lung” – nu cred că a vrut să spună că repercusiunile sunt de durată, dar nu apar imediat …

    Imediat după aceea (min 22:00 aprox.) ne lovește cu un scurt citat în germană („de pe frontispiciul grădinițelor din Austria”!), anume:

    „Alles ICH nicht alles!” – „Totul nu este totul!”

    Evident că voise să spună:

    „Alles IST nicht alles!” Mă îndoiesc că germana austriacă spune „ich” („eu”) în loc de „ist” („este”).

    (Cred că austriecii îi dau gata pe șoimii patriei locali cu asemenea citate, dacă ele există mai mult decât accidental), deci vă dați seama câtă germană știe d-l Călin Georgescu. Nu îmi dau seama ce-i cu el, fusese întervievat la un român austriac (Jorj C.) în grădină, poate are o casă în Austria, dar germana lui de mai sus nu i s-ar întâmpla nici unui elev (bun) în anul I de germană!.

    În fine, privind câteva interviuri cu d-l Georgescu se mai observă și repetiții de exemple, deși sunt luni și ani distanță între ele, de parcă și le-ar învăța pe dinafară! (Accidentul de pe trecerea de pietoni și decizia justiției, dar și altele.)

    P.S.

    Nici Radu Moraru nu scapă: pe la 1:08:14, vorbind de papa Joseph Ratzinger (citit „Rațingăr”), îl numește „Raițigăr” (redau transcrierea românească a pronunției lui). Primul „i” din pronunția lui nu există – în realitate. apoi „n”-ul pare să lipsească (eu nu-l aud). Nu spun că românii neapărat trebuie să știe limbi străine (măcar la nivel de pronunție!), dar un jurnalist ar trebui (din nou: măcar la nivel de pronunție).

    De altfel, cu greu văd beneficiul dialogului (INEXISTENT) într-o societate deschisă/liberă: este apăsătoare impresia că mai nimeni nu știe mai nimic, iar cei ce știu căte ceva țin strict pentru ei – mărețul popor român (și, foarte probabil, omenirea întreagă).

    Apreciază

 4. Pit-Rada Ionel-Vasile zice:

  Mi-a plăcut interviul!
  Nu aveam neaparat nevoie de un plus, dar plusul este binevenit!
  Numai bine!

  Apreciază

 5. I. G zice:

  A.D esti un PROST care cauta nod in papura. Omul este cu mult, enorm de mult peste tot ce inseamna clasa politica in Romania.!
  ESTI UN LACHIOS!!

  Apreciază

 6. Citadela zice:

  Asta i altul care asteapta la rind de ani de zile.
  Putin de exemplu nu a trebuit sa ast pte prea mult pentru ca Eltzin era un betivan ordinar si mafiot, si ca urmare s a curatat rapid eliberindu si postul.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.