Complicitatea Macron – Big Pharma:


 De ce ascunde Franța un medicament ieftin și testat pentru epidemia de COVID-19

Complicitatea Macron – Big Pharma: De ce ascunde Franța un medicament ieftin și testat pentru epidemia de COVID-19

Scandalul clorochinei ia amploare. El ajunge până la cele mai înalte niveluri, lovindu-l direct pe președintele Emmanuel Macron.

Franța, a cincea economie ca mărime a lumii, este în mod evident scena unui scandal uriaș: regimul Macron ajută Big Pharma să profite de pe urma expansiunii coronavirusului. Aceasta este concluzia șocantă a unei analize realizate de Asia Times, în legătură cu disputa despre clorochin.

Autorul articolului, faimosul ziarist brazilian Pepe Escobar, face o cronologie lămuritoare a evenimentelor.

Yves Levy, a condus INSERM (Institutul Francez pentru Sănătate și Cercetare Medicală) din 2014 până în 2018, când a fost numit consilier de stat extraordinar al administrației Macron. Doar 12 persoane dețin în Franța acest titlu.

Levy este căsătorit cu Agnes Buzyn, care a fost ministru al Sănătății până în data de 16 februarie, când a demisionat la cererea lui Macron pentru a candida din partea partidului său, En Marche, la Primăria Parisului. Ea a fost zdrobită în primul tur, care a avut loc pe 16 martie.

Levy a avut o dispută aprigă cu profesorul Didier Raoult, din Marsilia, considerat epidemiologul numărul 1 în lume. Levy a refuzat centrului de cercetări de renume mondial condus de Raoult să folosească eticheta INSERM

Raoul a realizat o serie de experimente în care hidroxiclorochina și azitromicina au vindecat 90% dintre cazurile de COVID-19, dacă acestea sunt depistate timpuriu.

(Testarea masivă și depistarea timpurie au fost cheia succesului stăvilirii epidemiei în Coreea de Sud, Singapore, Taiwan, Vietnam.)

Raoult se opune izolării totale a persoanelor sănătoase sau a celor ce sunt potențial purtătoare, pe care o consideră anacronică, „medievală”. Doar cei infectați ar trebui izolați.

El se pronunță pentru testarea masivă și tratamentul rapid cu clorochină.

Clorochina este foarte ieftină: 10 pastile – 1 euro. Aici este buba, scrie Escobar: Big Pharma (din care face și colosul francez Sanofi), care finanțează masiv INSERM, și-ar dori o soluție mai profitabilă.

Sanofi afirmă că se „pregătește activ” să producă clorochina, dar aceasta ar putea dura „săptămâni” și nu dă nici un detaliu despre prețul viitor.

Iată o cronologie a evenimentelor:

13 ianuarie – Agnes Buzyn, încă ministru al Sănătății, clasifică clorochina ca „substanță toxică”, care se poate elibera doar cu rețetă. Până acum, de 50 de ani, clorochina se putea cumpăra la liber din farmaciile franceze.

16 martie – regimul Macron ordonă izolarea totală. Nici o vorbă despre clorochină. Polițiștilor și jandarmilor nu li se cere să poarte măști. Oricum, măștile au fost furate masiv și nu ajung nici pentru lucrătorii din sănătate.

(În 2011, Franța avea 1,4 miliarde de măști. Dar, de-a lungul anilor, stocurile nu au fost reînnoite, pentru a face pe placul UE și a respecta criteriile Maastricht, care limtează deficitul la 3%)

Unul dintre responsabilii din această perioadă a fost Jerome Salomon, acum consilier științific al lui Macron.

17 martie – Agnes Buzyn afirmă că a demisionat de la Ministerul Sănătății pentru a candida pentru Primăria Parisului în alegerile locale, știind că epidemia de COVID-19 va fi un tsunami, iar sistemul de sănătate francez nu avea soluție.

Ea spune că știa că turul doi al alegerilor „nu va avea loc” și că acestea au fost o „mascaradă”.

Ceea ce nu spune este de ce nu vorbit din timp despre aceste lucruri pe care le cunoștea.

Mai departe:

Regimul Macron refuză testările masive, după modelul din Coreea de Sud sau din Germania.

Le Monde și Agenția de Sănătate Publică cataloghează cercetările lui Raoult drept „fake news”, dar retractează ulterior.

Profesorul Christian Perrone dezvăluie la canalul de știri LCI 24/7 că stocul de clorochină de la Farmacia Centrală a Franței a fost furat.

Președintele Donald Trump declară că clorochina ar trebui să fie disponibilă pentru toți americanii.

Persoanele afectate de lupus sau de poliartrită reumatoidă, pentru care clorochina este singurul medicament care le ușurează suferința, au inflamat rețelele sociale, temându-se că nu vor mai găsi pastilele.

Medicii și alți profesioniști din sistemul de sănătate american au golit rezervele de clorochină, pentru ei și apropiații lor, emițând o sumedenie de rețele false, afirmând că ele sunt destinate unor pacienți cu lupus și poliartrită.

Marocul achiziționează toate stocurile de clorochină ale Sanofi din Casablanca.

Pakistanul decide să-și mărească producția de clorochină care este exportată în China.

Elveția respinge izolarea totală a populației și impune testările masive și tratarea rapidă, acuzând Franța că practică o „politică a spectacolului” prin izolarea totală.

Christian Estrosi, primarul Nisei, după ce s-a tratat cu clorochină, fără intervenția guvernului, a făcut apel la Sanofi să livreze acest medicament pentru spiralele din orașul său.

Grație cercetărilor profesorului Raoult, începe o testare a clorochinei la scară largă, sub conducerea – previzibil – a INSERM, care dorește „refacerea experiențelor în alte centre medicale independente”.

Acestea vor dura cel puțin șase săptămâni în plus – exact perioada pe care o estimează consilierul lui Macron pentru extinderea izolării totale.

Singura companie franceză care încă produce clorochina, Famar, este pe punctul de a inta în insolvență.

Acest lucru demonstrează dimensiunile furtului clorochinei, scrie Escobar, care observă că va dura multă vreme când stocurle vor fi refăcute. Timp suficient, spune el, pentru ca Big Pharma să vină cu o soluție ma scumpă.

Marți, 24 martie, profesorul Raoult a declarat că refuză să mai participe la consiliul științific al lui Macron. El a insistat încă o dată să se facă teste masive la scară națională.

(Ministrul român al Sănătății a fost forțat să-și dea demisia la câteva ore după ce a promis testarea tuturor bucureștenilor.)

https://evz.ro/

Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Complicitatea Macron – Big Pharma:

  1. Doru Vancea zice:

    e firesc! asta inteleg ei prin globalizare!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: