Incredibil! Doar în România este posibil așa ceva: producem combinezoane și le exportăm


Incredibil! Doar în România este posibil așa ceva: producem combinezoane și le exportăm

În România cel mai mare producător de echipamente medicale, măști de protecție și combinezoane medicale își exportă producția în Italia.

Guvernul României nici măcar nu a contactat fabricile de la Trotuș, dar cu toate astea se dă ceasul morții să importe materiale de protecție medicală din China sau din țări din Asia.

La Trotuș, județul Bacău, există o imensă fabrică de confecții, uniforme militare și combinezoane de protecție, care de câteva zile produce la capacitate maximă, echipamente medicale, dar nu pentru România, ci pentru Italia.

TrotușTex are trei fabrici în componență, la Comănești și Bogdănești, unde lucră peste 800 de oameni. În aceste zile produce doar combinezoane medicale de protecție, la capacitate maximă. Dacă ar mai avea cinci fabrici, toate ar lucra la capacitate maximă.

Managerul fabricilor de la Trotuș, Adrian Stoian spune că nu a fost contactat de nimeni din partea Statului Român. „Răspunsul este nu. Noi de altfel nu lucrăm deloc pentru România. Am participat în trecut la licitații publice, dar statul a preferat să lucreze cu China, pentru 1 leu în minus față de oferta noastră. De atunci, nu am mai participat la vreo licitație. Drept urmare, noi lucrăm doar pentru Europa, în special pentru Italia. Noi producem combinezoane, care, spre deosebire de ceea ce am văzut pe la televizor, chiar oferă protecție, sunt certificate, respectând anumite cerințe tehnice, cu filtre antibacteriene, adică chiar protejează. Ceea ce am văzut că poartă medicii, de tipul costumelor de vopsitor, oferă zero protecție. Este ca și cum nu le-ar purta”, a spus Stoian, pentru zdbc.ro.

https://evz.ro/

Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS(Romania). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Incredibil! Doar în România este posibil așa ceva: producem combinezoane și le exportăm

 1. A.D. zice:

  Ar trebui să fie o fabrică de confecții și la Brăila (ori ce-a mai rămas din ea). Aceea ce produce ?

  Apreciază

  • citadela zice:

   Vezi AD, ca poti afla daca te duci pe situl lor.

   Apreciază

   • gigirupicreta zice:

    Si revista aia Pif sau Rahan tot la noi se tiparea! ))

    Apreciază

   • A.D. zice:

    Așa este.

    În ciuda blocajului lor semitransparent (solicitând permisiune pentru „cookies”), se poate citi că acordă un set de măști de 10 bucăți în mod gratuit pentru fiecare trei seturi cumpărate.

    Eu, leneș, prefer să întreb pe alții (mie îmi fac dialog, lor publicitate).

    Dar, peste tot și toate, semnificativ este de văzut care din toate întrebările mele s-a ales cu un răspuns. Celelalte erau sub orice critică.

    Apreciază

   • citadela zice:

    Hai sa-ti mai dau un amanunt mai putin cunoscut poate chiar si de atotstiutoarea si analista in mega-paragrafe de exceptie SABINA.
    Deci:
    Istoricii de regula pun in contextul istoric SI socio-economic evenimentele care le dau de furca, precum sunt exemplele tale cu Neagu Djuvara si ce facea el si dregea cum la fel si altii faceau tot felul de actiuni neintelese de tine. Ca urmare istoricii precum Nicoale Starikov, amintit de SABINA, fac acest lucru pentru a depista asa zisele „coincidente”…care de fapt nu-s deloc COINCIDENTE.

    Siacum o sa-ti dau un exemplu de coincidenta, care sper ca-ti va lamuri prin analogie si paralele care era treaba si cu dizidentii… si alte personaje istorice

    Nu stiu daca stii dar ceva absolut paradoxal a avut loc la scurt timp dupa punerea in functie a lui NC. si initierea procesului de IMPRUMUTURI din VEST( nu conteaza de la care institutie financiara) pentru industrializarea tarii, sume la ora respectiva absolut uriase.
    BRUSC, NC, a devenit SINGURUL rusofob (PE FATA) din toate tarile socialiste de pe GLOB! si in dezacord cu modelul sovietic de socialism
    Mai mult, a intrerupt prin trepadusii lui ( un fel de nkvd)carierele militate si civile a tuturor cetatenilor romani care aveau sotii rusoaice, casatoriti in urma studiilor care erau la moda, sa zicem asa, imediat dupa 1945. Acesti oameni au fost trimisi de NC pe drumuri, lucru absolut de neinteles pentru un guvern adus la putere de „intoarcerea armelor” din 44′

    SUnt curios ce vei intelege tu din toate astea si ce spui de coincidentele stranii, de represaliile si harasamentul( absolut brutal, magaresc, ca stiu cazuri!!)la care au fost supusi foarte multi comuniti, lideri de sindicat, multi dintre ei, directori de fabrici si uzine care peste noapte si-au pierdut slujbele in RO SOCIALISTA????…numai pentru faptul ca erau casatoriti cu rusoaice?( mai ziceam daca erau americance sau RFGISTE dar sa dai tu afara IN STRADA PCERISTI DEVOTATI ideii socialismului….in timp ce , ATENTIE!, veneau lunar transele de imprumuturi si comisioane!!! de la banca mondiala!

    Apreciază

   • citadela zice:

    clopotelul????

    Apreciază

   • citadela zice:

    …asta asa ca sa vezi ce fac comisioanele din om!!!

    Apreciază

   • A.D. zice:

    Îmi imaginez că era deja criticat „pe sub masă” de URSS pentru contractarea împrumuturilor din Vest, pentru industrializare, pentru respingerea planului Valev etc.

    Nu îmi imaginez că o făcea fiindcă fusese (doar) rugat de creditori să se pună rău cu URSS-ul.

    De PCR-iștii maziliți nu știu ce să vă spun, n-am date. În familie știu două cazuri – unul fusese prins că (zicea familia!) avea un frate, care avea o soție (FOSTĂ), care avea copii emigrați în Canada (posibil și cu mama lor), iar celălalt era (profesional) un fel de Cioloș din vechea burghezie, dar care nu știu exact cu ce călcase pe bec (familia mea nu era pe științele exacte nici măcar în relatări de cazuri).

    P.S.

    Aveți un stil remarcabil: „vezi ce înțelegi de-aici”, „hai să-ți spun” etc.

    Nu voi înțelege că rezistența din munți era dusă de comuniști maziliți, cu atât mai puțin că Djuvara selecta comuniști maziliți pentru desant.

    Dar înțeleg că trebuie să ne oprim aici. Mulțumesc.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: