Oficial francez: UE va avea probleme ”existenţiale” dacă nu dă dovadă de solidaritate


UE, tensiuni. Poză simbol

Tot mai multe voci oficiale arată că UE e într-un punct de cotitură și că lipsa de solidaritate arătată în această criză pun Uniunea sub semnul întrebării.

 După criticile dure venite din Italia atât de la putere, cât și din opoziție, de la Matteo Salvini, este rândul Franței să arate că Uniunea Europeană va întâmpina probleme ”existenţiale” în cazul în care nu dă dovadă de solidaritate în criza privind epidemia COVID-19. Afirmația îi aparține secretarul de stat francez pentru afaceri europene Amélie de Montchalin.

”Trebuie să pregătim împreună ieşirea din criză, relansarea, şi să arătăm că suntem eficienţi pentru că suntem împreună”, a spus Amélie de Montchalin într-o emisiune a postului de radio France Inter, atrăgând atenția asupra efectelor lipsei de solidaritate europeană.

Și fostul preşedinte al Comisiei Europene Jacques Delors a avertizat la sfârșitul săptămânii că lipsa solidarităţii ar putea duce la ”un pericol mortal pentru Uniunea Europeană”.

Uniunea Europeană a fost criticată dur după ce a amânat săptămâna trecută cu 15 zile să ia o decizie privind măsurile economice necesare pentru a face faţă recesiunii anunţate.  Cele mai dure critici au venit din Italia, țara cea mai afectată de pandemie, iar indecizia UE a fost taxată de Matteo Salvini chiar cu promisiunea că Italia va ieși din Uniunea.

 Daniela Porovăț.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS, EUROPA ( U.E). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.