STRÂNGEȚI BRÂNZĂ, LEGUME, CARNE DE LA ȚĂRANI ȘI APROVIZIONAȚI MAGAZINELE!


SUS ȚĂRANII! AGROINFO lansează MIȘCAREA DE SUSȚINERE A ȚĂRANULUI ROMÂN.  Este timpul să ne luăm hrana de la țăranii noștri! Trebuie să ne trezim că nu mai putem aștepta tirurile cu mâncare din import. Țăranii produc și nu au unde să-și vândă marfa. În condiții de criză, de izolare, cu țări care-și închid granițele trebuie să  învățăm să ne gospodărim SINGURI, cum spune țăranul nostru.

Țăranii noștri, și când spun asta includ fermierii mici și chiar pe cei mari, au fost sufocați de bișnițarii de prin piețe, au fost ocoliți de cumpărătorii români, iar produsele lor nu au ajuns pe rafturile magazinelor. Multe dintre piețe sunt închise acum și e o măsură justă a autorităților! Dar tot autoritățile trebuia să ia o măsură încât SĂ NU SE RISIPEASCĂ hrana produsă de țărani și de care avem mare nevoie în această criză.

Fabricile de procesare lapte au importat mereu lapte din Ungaria, Polonia. Fabricile de procesare carne au importat carne. Nu s-au  creat lanțuri de magazine cu produse țărănești, prea puțin i-au ajutat autoritățile pe țărani să-și promoveze și să-și vândă produsele. În alte țări, țăranul, fermierul este respectat și protejat în situația de criză pe care o traversăm. De ce? Pentru că alții realizează că FĂRĂ HRANĂ oamenii nu pot supraviețui! Mai ales în condiții de izolare. Trebuie să ne învățăm și noi LECȚIA! Să învățăm de la ei să ne respectăm fermierii.

Fabricile noastre de brânzeturi lucrează cu lapte din Slovacia sau Polonia. Când nu va mai veni laptele, se vor opri. Momentan sunt stocuri, dar se epuizează și când e gol prin magazine vor merge românii la cei batjocoriți să cumpere de acasă, ne-a scris Gheorghe Teleaga.

Sunt prea puține fabrici românești, integral românești, care procesează lapte din fermele proprii. Sunt prea puține produse românești pe rafturile magazinelor.

Acum, în al doisprezecelea ceas, când suntem la necaz, sunt mulți care-i disprețuiesc pe țărani. Nu faceți asta! Pentru că noi toți ne vom sprijini pe țăranii, fermierii noștri. Ce ne facem, fraților, dacă nu ne mai vine brânza aia din import?! Aia pe care o cumpărați mulți dintre voi, că e ieftină, și nu vă gândiți la trasabilitatea ei, din ce e făcută, totuși. Și laptele ăla din import, golit de orice grăsime. Ce o să mâncați, atunci, fraților?! Brânza românească adevărată are prețul corect, așa să știți! Cumpăr produsele fabricii noastre integral românești, Lapte cu caimac, cu un gust desăvârșit. Creată de fermierul român Nicușor Șerban, crescător de vaci Holstein din Ialomița, pentru că vrea ca românii să nu mai mânănce la mâna a doua. Dragi români, câți dintre voi căutați produsul românesc pe rafturi? Cumpăr brânză de la stâne. Da, fac asta! Și nu am pățit nimic! Știu trasabilitatea produsului, știu cum e făcută brânza.

foto-miscare-taran_b

Foto AGROINFO. Autor Andrei Daniel Mihalca

Sunt țăran, nu vreau să jignesc pe nimeni, dar țăranul strânge fânul când e mai cald, țăranul stă noaptea să aibă grijă să fete o oaie sau o vacă, spune Mariana Dumitrița.

Când o să stați degeaba două săptămâni în casă, o să mâncați pietre, atunci o să-l căutați toți pe țăran și nu o să-i mai vedeți mâinile murdare pentru că foamea e mai puternică decât Covid 19, ne-a scris Anghel Ștefan.

Adunați brânză de la țărani și băgați-o în magazine!! Ne-a scris Mihaela Maria Burcă

Cât a răcnit AGROINFO și alte publicații să cumpărați produse românești de am răgușit cu toții. Nu, nu merge cu asta, nu are niciun efect. Românul nu mai știe gustul adevărat atât de mult a mâncat tot felul de făcături. Prea puțini români au înțeles de unde să-și cumpere un produs românesc, făcut în fermele noastre.  De asta ESTE NECESAR să găsim pe rafturile magazinelor produse românești, să le învățăm din nou gustul.

În situația în care ne aflăm, un rol mare îl au autoritățile centrale și locale care trebuie să intervină până nu e prea târziu.

Depozitele, angrouri de legume și fructe, știți ce comercializează de ani buni? Cartofi din Polonia, usturoi din China, varză din Macedonia, ceapă din Ungaria, mere din Polonia și așa mai departe. Dar ce?! În România, nu se mai face ceapa, usturoiul și cartofii?! Lucrurile au fost lăsate așa și s-au cronicizat. Țăranul, fermierul nostru, nu are de acum necazul ăsta că produce și nu poate vinde ce a produs. E o boală cronicizată!

Acum, suntem în criză, izolați, ATENȚIE, izolați, poate unii nu au înțeles încă acest cuvânt. Trebuie să ne izolăm unii de alții în interiorul țării, dar și de cetățenii străini. A fost dată aseară o Ordonanță militară. Deci, cetățenii străini au interdicție de a veni în România, sunt doar câteva mici excepții. Nu știm cum vor veni tirurile cu mâncare. De ce să le așteptăm când noi avem mâncare acasă?!

V-ați întrebat ce vom face când stocurile din magazine sunt epuizate?

Autoritățile centrale, locale trebuie să intervină și să strângă în depozitele în care găsim doar usturoi China și cartofi Polonia produse din fermele românești, de la țăranii noștri.  Să colecteze din fermele de animale brânză, lapte, smântână, carne. Sigur, cu verificarea produselor, cu testarea produselor. Cu măsurile de siguranță care trebuie luate!

MIȘCAREA DE SUSȚINERE  A ȚĂRANULUI ROMÂN va promova, în fiecare zi, cu fotografiile pe care ni le trimiteți din ferme și gospodării, din toate zonele, tot ceea ce produceți, propunerile pe care le faceți. Haideți să ne mobilizăm!

Haideți să-l punem pe ȚĂRANUL ROMÂN din nou pe HARTA ROMÂNIEI!

https://www.agroinfo.ro/

Acest articol a fost publicat în ALIMENTATIE, PRODUSE ROMANESTI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la STRÂNGEȚI BRÂNZĂ, LEGUME, CARNE DE LA ȚĂRANI ȘI APROVIZIONAȚI MAGAZINELE!

 1. citadela zice:

  MIȘCAREA DE SUSȚINERE A ȚĂRANULUI ROMÂN incepe cu oprirea facturilor de APA.

  APA LA LIBER IN MEDIUL RURAL!…asa cum era pe vremuri
  Altfel nu poti sa cultivi nimic!
  FInete?
  Totul este blocat in propietati private unde nu ai voie sa calci sau sa-ti aduci animalele sa pasca desi sute de mii de hectare sunt lasate pirloaga!
  DECI DE UNDE BRINZA de TARAN?

  CARE SUSTINERE?…cu poze trimise pentru promovarea cui, a citorva smecheri?

  Apreciază

  • gigirupicreta zice:

   Daca candidezi primar pe la mine te votez ! si la faneta e alta belea .. avem multa faneata dar vin strainasii(din alte comuni)e un gol de 200 vaci cam doua stani bune (500-600 oi)cat avea satul meu. nu m ai spun de bucati ramase de la asti barani…vin din alte sate ara cultiva(nu as de la noi)….intr un an doi tre sa ma bat cu astia ca sa sa mi cosesc faneta sau sa mi pasc caprele.

   Apreciază

   • citadela zice:

    Corect,
    Asa fu si la mine! Eu m-am trezit cu doua vacile unei minastiri care au venit prin gradina din spate pina aproape de casa. Mai era un pic si se invitau in camera ca sa urmarim Viata Satului impreuna.
    Ma gindeam sa le leg si sa-l astept pe arhimandrit sa vina dupa ele, ca sa ne intelegem la plata daunelor.
    Monahii sunt hoti, nu vor sa-si iroseasca fineata lor, fac capite pentru la iarna, sau le vind si in schimb ne baga vacile lor pe git sa pasca in vale, fara sa se simta si ei cu un ban , o brinzica ceva, sau un vin, ca au ditamai fabrica de vin minastiresc!

    La indemnurile de mai sus NU AJUTA ca esti PRIMAR. astea se rezolva numai la HAGA, la nivel de transnationale adica ZERO SANSE!. Asta-i ordin UE general pentru a ne paraliza pe noi financiar, sa stai sa stringi din buci cind dai drumul la apa. Si stai ca iar se scumpeste, sare de 1 Euro/m3

    La mine in oras la bloc, pe coloana de la VCu babutele de deasupra nu mai trag apa dupa ce-si fac nevoile ci o folosesc pe aia din cada sau masina de spalat de care o scurg in cada, sau dupa ce se scalda o data pe saptamina. Deci nu o scurg ci o folosesc cu galeata la tras apa. Din cauza asta este o putoare de nedescris in subsol, la scurgere de la infundarile de teala cu material intarit.

    Apreciază

   • citadela zice:

    Si culmea este ca unii mai amintesc de Polonia, ca acolo ar curge lapte si miere. Motivul pentru care lacheii europei, descrisi astfel de Dostoievski, au salariul minim pe economie dublu cit al nostru este pentru ca sunt CATOLICI, pentru care a intervenit papa polonez Ioan al coishpelea pe linga stapinii banilor, iar aia normal ca le-au aprobat, considerindu-i dintr-o categorie mai apropiata vestului.
    Ortodocsii in schimb, noi, bulgarii, sirbii, rusii, Dumnezeu cu mila lui ! …la lada de gunoi, precum este casta aia cea mai de jos din India, care se ocupa de desfundarea canalelor din bangladej si India, numiti – the UNTOUCHABLES! –

    Apreciază

   • gigirupicreta zice:

    ))) trebuia sa te muti la etajul 4 ca sa faci tu ceva in capul lor ! ei la noi taranii as caposi tare iasa scandal pan la mitroparlit ..dac nu le place ce spune popa( cu semnaturi..plangeri)..vine nust ce impaca satul cu popa…apoi iara…si suntem fix vreo 150 de suflete plus vreo 15-20 moace straine pe care nu i am vazut pana acum( de unde au aparut nust)!

    Apreciază

 2. traian21 zice:

  Heirupismul de fațadă se practică de multă vreme! Nu ne întrebăm de ce produsele românești sunt mai scumpe și aparent mai slabe calitativ. În realitate, acordăm subvenții în agricultură nu pentru producție ci pentru suprafața declarată de teren. Asta permite să îngropăm banii în pământ, fără să răsară nimic. Cu centre de vânzare de stat, prețuri reglementate, interdicții sau subvenții am tot încercat. Dar dacă am anula impozitele aferente investițiilor (în agricultură și nu numai), am anula TVA și alte taxe pentru produse autohtone, n-ar fi mai bine?!

  Apreciază

  • gigirupicreta zice:

   Asta pentru ca vine unui cu ceva bani da pesches la apia si isi mareste bugetul necultivand nimica pe vreo 5ha! vecinul lui are pamant da nu are bani sa dea la apia(euroii) pt ceva proiect.Ai cu proiectele „vamuiesc” mai mult de jumate din banii pt agricultura!

   Apreciază

   • citadela zice:

    Corect,
    Ii vad si in interviurile de la VSatului cit de veselosi sunt toti tinerii astia cu sere smechere care stau pe fonduri europene de ani de zile, se gudura si se bucura ca copiii mici ca EI SUNT ALESII dintre cei multi care se chinuie sa aplice dar li se da cu flit de mai marii ieuropei!

    Iti dai seama in Romania mai poti face agricultura numai din POMANA VESTULUI, in rest totul ii paralizat, sapa de lemn!

    Apreciază

   • gigirupicreta zice:

    Nu te contrazic Citadela nici macar cu o virgula! subvetii ajutoare as dupa „ADN”..”sange catai de albastru” adicalea ajung tot la cei care sunt plini de bani…dau pe afara…da mai vor o scutire…o reduceree..la impozit fiinca as prea acupati de ei … si prea ingrijorati ca oamenii de rand traiesc prea mult…grijania mamii lor!

    Apreciază

 3. gigirupicreta zice:

  Mi a zburat raspunsul vizavi de veselosi( cred ca i ai incadrat ..prefect intr un cuvant da pun pariu ca sabinul sughite pt ca am ras de radu toma …ha ha ha)) ai de Vituiesc la Sat-tv . Daca ai ocazia sa te uiti pe..”peretii” unei scoli ori liceu o sa vezi propaganga ieuropena….! pe astia mici de ai intrebi …in ce tara traiesti…tresar…apoi spun ieuropa…da intai se uita speriati sa nu ai perciunesca careva….! profi din scoala romanesca as obligati sa faca propaganda europeana alfel canci marire de salariu sau mai rau isi schimba serviciul!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.