Eficiența UE: materiale medicale licitate în comun vor întârzia câteva săptămâni


Comisia Europeană

Materiale medicale licitate în comun de statele UE nu vor sosi la începutul lunii aprilie, cum promisese preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ci vor întârzia câteva săptămâni, a anunțat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene

 Anunțul întârzierii materialeor medicale a fost făcut astăzi de Stefan de Keersmaecker, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

”Unele dintre echipamente, în funcţie de specificaţiile contractelor, vor putea fi disponibile în câteva săptămâni din momentul în care statele membre semnează contractele cu furnizorii”, a precizat purtătorul de cuvânt al CE la conferinţa zilnică de presă.

Oficialul european nu a spus despre ce echipamente este vorba şi nici cât de mult va întârzia sosirea celorlalte materiale licitate la nivel european.

”Odată ce procedurile vor fi finalizate şi vor fi semnate contractele cadru, statele membre vor trebui să semneze contractele cu companiile individuale pentru furnizarea bunurilor. Paşii următori depind de cât de repede vor fi semnate contractele, de cât de repede statele membre fac comenzile după ce le-au semnat şi de cât de repede industria poate furniza materialele la nivel naţional””, a explicat mai departe purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Purtătorul de cuvânt comunitar a asigurat că Bruxelles-ul înţelege deplin urgenţa situaţiei şi necesitatea de a obţine echipamente cât mai repede posibil pentru oamenii care au nevoie de ele, respectiv populaţia şi lucrătorii sanitari.

”Comisia lucrează 24 de ore pe zi şapte zile pe săptămână pentru a accelera şi a reduce procesul administrativ cât mai mult posibil”, a mai spus el.

Pe 25 martie, într-o înregistrare video difuzată de Comisia Europeană în care Ursula von der Leyen se adresa cetăţenilor spanioli, aceasta spunea că licitaţia pentru achiziţia de echipamente sanitare este aproape finalizată şi mai este nevoie doar de semnarea contractelor, astfel că materialele urmau să ajungă în Spania în două săptămâni.

”În două săptămâni, măştile, mănuşile, combinezoanele şi ochelarii de protecţie vor fi în spitalele” spaniole, afirma Ursula von der Leyen în înregistrarea difuzată miercurea trecută.

Acum, se dovedește că eficiența europeană nu funcționează chiar așa bine. De altfel, și decizia privind sprijinul european comun pentru combaterea crizei economice a fost amânată pentru 15 zile, ceea ce a trezit critici virulente din partea Italiei.

 Daniela Porovăț.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS, EUROPA ( U.E). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.