Cu ce se mai ocupă rețeaua Soros: abolirea familiei


Un articol publicat săptămâna trecută de site-ul openDemocracy susține ăa strategia de a limita epidemia stând acasă este, de fapt, una periculoasă și că acum este momentul nu să acordăm atenție familiei, ci să ”abolim familia” și chiar proprietatea privată.

OpenDemocracy este un site nu de puține ori citat de presa mainstream și mai ales de o mulțime de ONG-uri progresiste. OpenDemocracy este sponsorizat de Fundația pentru o Societate Deschisă a lui George Soros, de National Endowment for Democracy din SUA sau de Fundadtia Ford.

”Criza coronavirusului arată că e momentul să abolim familia” – acesta este titul articolului publicat de Sophie Lewis, pe 24 martie.

Pe scurt, în timpul pandemiei nu trebuie să uităm despre abolirea familiei. Așa cum spunea feminista și mama Madeline Lane-McKinley, «gospodăriile sunt oalele sub presiune ale capitalismului. Criza va aduce mai multe activități domestice – curățenie, gătit, îngrijire, însă va aduce și abuzuri asupra copiilor, violență, violuri, tortură psihologică și multe altele». Pandemia este un moment important în care să ne îngrijim, să-i evacuăm și să-i emancipăm pe supraviețuitorii și refugiații care pleacă din familia nucleară”, scrie autoarea, care este prezentată ca o militantă pentru comunism în randul minorităților sexuale.

Și nu se termină aici. Articolul spune că familia tradiționala este ”familie nucleară”, iar caminul acestor familii este ”un spațiu nesigur”.

Casele nucleare, se pare, sunt cele în care se așteaptă să ne retragem pentru a nu răspândi boala. Se consideră că ”a sta acasă” ne va face bine tuturor. Însă sunt câteva probleme aici, ce pot fi remarcate de oricine este înclinat să judece critic – mistificarea ideii de cuplu, o viziune romantică a relațiilor de rudenie, prezentarea într-o lumina bună a spațiului nesigur prin definiție care este proprietatea privată”, mai scrie autoarea.

Și acum țineți-vă bine. ”Minoritățile sexuale și oamenii feminizați, în  special cei bătrâni și cei foarte tineri nu sunt siguri în asemenea case: dezvoltarea lor armonioasă în casele capitaliste este mai degraba excepția decât regula”. ”Chiar și când familia nucleara nu presupune un risc direct – violență împotriva femeii, abuzarea sexuala a copiilor, discreditarea minorităților sexuale – modul de reproducere socială în familia privată este prost (…) Nu știm dacă vom putea inventa ceva mai bun decât capitalismul după această molimă și criza ce va urma. Spun doar că, în 2020, dialectica ”familiilor împotriva familiei” se va intensifica”.

Numele lui George Soros nu a apărut în prim-plan în ultimele săptămâni, însă asta nu înseamnă că rețeaua sa nu funcționeaza. Cu asta se ocupă openDemocracy în timp ce lumea e cuprinsă de pandemie: serveste progresism pe pâine pentru noua ordine ce va urma.

Cotidianul RO

Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS, INTERNATIONAL. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Cu ce se mai ocupă rețeaua Soros: abolirea familiei

 1. neicaion zice:

  Broscoiul ăsta închipuit, dacă strănută și băse în același timp, s-a curățat de zile, cu toată casa lui nucleară, roboți, butelii, filtre și senzorii de 10 pe mm/2, nici nu gândește că șerpii pe care îi slujește îl privesc deja ca pe o cină, nu-i el chiar o trufanda, dar are sângele schimbat periodic și e comestibil pentru spurcăciunile alea din umbră.

  Apreciază

  • Citadela zice:

   Nu prea e clar de ce daca se curata el se curata impreuna cu toata casa lui?
   Asta i la fel ca si rusii carora li s au furat 5 ani de pensie de catre regimul cleptocrat a lui Putin cred ca daca il dau jos pe el gata vine la putere un mare salvator al Rusiei, a celor 40% din popualtie sub limita de saracie precum in Bangladej.
   Gindeste te ca sistemul si organizatia ramine bine merci

   Apreciază

   • Citadela zice:

    Si deasemenea oare de ce il vezi tu ca pe o cina acelor pe care i a servit? Aici chiar m ai pierdut…poate doar pe mine in timp ce toata lumea i lamurita, caz in care imi cer scuze ca eu credeam ca cel care ti rezolva sarcini statale deosebit de spinoase este cineva de pus in rama nu de consumat la cina.

    Apreciază

   • gigirupicreta zice:

    No sa crezi dar asti barani deja aduna vreascuri surcele le pun deoparte..pentru ca nu se stie ce vremuri mai vin! ))) io ma gandesc ca pan si cacareza de capra uscata o sa fie buna o faci un tipar si vand (ceva genul brichetelor de rumegus)

    Apreciază

   • Citadela zice:

    E buna o presa din aia de brichetat.TOTUL este sa ai ce sa brichetezi, ca la noi se arde totul. Io am nevoie de tone de rumegus…da ia l de unde nu i. Am vrut sa pun cartofi in fin si nici fin nu am gasit. La noi este putin si se duce numai la cunostinte cu animale..
    Ma gindeam ca daca iuroa nu ne lasa sa vinam mistretii, macar sa i hranesc decent cu munca mea, sa i culeaga cu ritul ca la restaurant direct din fin, fara sa mai rame degeaba

    Apreciază

   • neicaion zice:

    Cred că purtăm discuții paralele față de subiect, eu mă angrenasem pe titlu, tu, exceptând întrebarea, ai sărit pe ruși, neprivind la cleptocrații, din propria ogradă care fac ravagii economice mai ceva ca gangsterii, chiar în aceste zile de cumpănă, deși închipuită, un fel de praf contra elefanților, detalii aici, https://www.art-emis.ro/jurnalistica/praf-contra-elefantilor. Să încercăm a ne închipui că cei a căror sclav este broscoiul, zis soroș, nu ar fi chiar născuți aici pe pământ, dacă poți accepta asta, ci ar fi niște reptile venite din haos, sunt inteligente și au puteri de subjugare, nu înțeleg sentimentele și fac doar afaceri, broscoiul tău, pe care vrei să-l pui în ramă și vei putea face asta curând, stă să dea în putrefacție, (deși în mod normal broaștele reale nu putrezesc), iar precum bine se știe la reptile li se deschide apetitul când văd o broască grețoață, așa că pur și simplu o ușurează de chinurile zilnice ce le suportă. Sper să fi înțeles ceva, ceva.
    Ms. pentru răbdarea de a citi toate acestea.

    Apreciază

   • gigirupicreta zice:

    Hapropo de reptilianul lui soros! Pfff pai dacii de cand se bat in povesti cu Zmeul zmeilor tot cu solzi i de peste si astia! Iar pentru mitreti este leac ai impatam…injectam barabulele sau cartofi cu votka deaia”adio mama”…dupe care ai culegi cu roba …beti fiind mistretii numa sa nu ne prinda padurarii!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.