Nouă bază NATO la Tunari, în nordul Bucureștiului


UM 02523 și UM 02547 au scos la licitație, în SICAP, lucrări de execuție a unei baze temporare de staționare NATO în Tunari, lângă București.

Este vorba, în fapt, de transformarea totală a vechii cazărmi 1026 Tunari, iar lucrările, care vor costa 80 de milioane lei, vor presupune, în prima fază, dezvoltări de tip imobiliar. Printre acestea, noi spații de cazare, popotă, facilități medicale, rampe de încărcare-descărcare, zonă depozitare materiale, zonă depozitare materiale speciale, construcție drumuri și alei, împrejumuire și porți control acces, ateliere auto, heliport. Este de așteptat, astfel, ca în zona de Nord a Bucureștiului să fie aplicate unele restricții de circulație, dat fiind statutul unei baze NATO. Deocamdată, lucrări de piste pentru un eventual aeroport nu sunt menționate. Nu este exclus încă ca, ulterior, să apară și acestea.

Contractul are un termen de execuție de 24 de luni, iar alte 62 de luni este perioada de mentenanță.

Toate detaliile licitației, aici http://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100091756

Caietul de sarcini al licitației este semnat de șeful UM 02523, General de Brigadă Gheorghe Nistor.

România mai este gazdă a unei baze NATO la Kogălniceanu, care va deveni în viitor una dintre cele mai mari din lume, unde vor fi 10.000 de militari, personal auxialiar și membri ai familiei. Un adevărat oraș va fi construit în mica localitate constănțeană, în urma unor investiții totale de 13 miliarde de lei, suportate aproape în totalitate de România. Încă o bază NATO mai este la Cincu, alta la Deveselu și, anul trecut, s-au purtat discuții cu americanii pentru încă una, prevăzută cu aeroport, la Câmpia Turzii. Cu cea din Tunari, vom putea spune că România va avea, peste doar câțiva ani, o prezență militară extinsă a NATO.

Cotidianul RO

Acest articol a fost publicat în ARMATA(Deveselu). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Nouă bază NATO la Tunari, în nordul Bucureștiului

 1. gigirupicreta zice:

  Asta insemna ca parintii saraci si prapaditi(care au fete )…. or sa faca nunta cu soldatii nato din zona! nas o sa fie ambasatorii nati-o! )) dupa rusi lui sabinul o sa m a caute mericanii (astia as si m ai pervesi)

  Apreciază

 2. Sabina zice:

  Dar cine ne ataca, d-le general Gheorghe Nistor? Te-ai plictisit de jucat X si 0 prin birou (minte pentru jocuri de strategie este limpede ca n-ai!!!) si te-ai apucat de semnat caietul de sarcini pentru licitatia cui? A demnitatii dumitale ca ofiter al Armatei Romane? La „intocmit” sau la „verificat”, unde ai dat cu „batul” ca primarul? Ce-o reprezenta pentru trogloditii astia tradatori legamantul sacru fata de tara?
  „Jur credinta Patriei mele, Romania!
  Jur sa-mi apar tara chiar cu pretul vietii!
  Jur sa respect constitutia, legile tarii si regulamentele militare!
  Asa sa-mi ajute Dumnezeu!“
  Romania se zbate in boli, mizerie, foamete si somaj, iar banii se duc pe intretinerea soldatilor americani! Tot i-au asteptat romanii 50 de ani. Acum ii au! La pachet cu rachetele Iskander ale rusilor! Nu ne-au transformat intr-o potentiala tinta, ci in groapa de foraj din Peninsula Kola!

  Apreciază

  • gigirupicreta zice:

   Nu te ai prins de faza e Tunari (a trage un tun expr. 1. (intl.) a da o lovitură de mare anvergură. 2. a câștiga o sumă mare la un joc de noroc.)…e in Argou …..)))) de ja rad cu lacrimi…nu m ai fi asa incruntat ))))…traducatorii tai

   Apreciază

  • gigirupicreta zice:

   Ciudat sabinule ! bagasi de seama ca nu e nici un troll nato care sa te combata! io avand o simpatie „ambidextra” pentru voi!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.