În plină criză mondială, România dă bani și mai construiește o bază pentru NATO!…


Un adevărat oraș va fi construit în mica localitate constănțeană, în urma unor investiții totale de 13 miliarde de lei, suportate aproape în totalitate de România”.

 După cum s-a anunțat, oficialii NATO, precum și ambasadoarea SUA la organizația Atlanticului de Nord, au anunțat că nu trebuie scăzute cheltuielile pentru Apărare în ciuda crizei pandemiei sau a celei economice care pare iminentă.

De altfel, agenţia de evaluare Fitch Ratings a estimat că economiile din SUA şi zona euro vor înregistra în trimestrul al doilea contracţii de până la 30% în ritm anual – iar o revenire la nivelul de acum nu e prognozată decât peste doi ani – cam la sfârşitul lui 2021.

Deci, în acest condiții, România va plăti în continuare bani pentru înarmare – la cel nivel de 2.1% din PIB. Dar nu numai atât!

Prestigiosul ziar „Cotidianul” atrage atenția că două unități militare, UM 02523 și UM 02547 au scos la licitație lucrări de execuție a unei ”baze temporare de staționare NATO” în comuna Tunari, chiar lângă București.

”Este vorba, în fapt, de transformarea totală a vechii cazărmi 1026 Tunari, iar lucrările, care vor costa 80 de milioane lei, vor presupune, în prima fază, dezvoltări de tip imobiliar”, scrie sursa citată, precizând că termenul de execuție de 24 de luni, iar alte 62 de luni este perioada de mentenanță.

Dar, ”Cotidianul” mai precizează un fapt mult mai grav, mai ales acum: baza NATO de la Kogălniceanu, ”va deveni în viitor una dintre cele mai mari din lume, unde vor fi 10.000 de militari, personal auxialiar și membri ai familiei”.

”Un adevărat oraș va fi construit în mica localitate constănțeană, în urma unor investiții totale de 13 miliarde de lei, suportate aproape în totalitate de România”, scrie ”Cotidianul”.

Deci, 13 miliarde – sumă uriașă, care, în mod normal, spunem noi, ar putea fi decontată în final de NATO. Dar, în criză?… Va dori vreun stat occidental să contribuie? Germania, de exemplu, oricum se opunea cheltuielilor absurde NATO, iar Italia, Franța sau Spania… greu de crezut că le va arde de așa ceva.

În schimb, se știe, România se supune la orice cerere NATO sau SUA – pentru că ”ne asigură securitatea”. Că altfel ”ne invadează rușii” sau ”trag iranienii sau nord-coreenii”!

”Încă o bază NATO mai este la Cincu, alta la Deveselu și, anul trecut, s-au purtat discuții cu americanii pentru încă una, prevăzută cu aeroport, la Câmpia Turzii”, notează Cotidianul, definind astfel România ca un stat militarizat și apărat – nu se știe împotriva cui – dar cu siguranță NU împotriva traficului de persoane, a drogurilor, a prostituției cu minore – și, mai nou, complet descoperit în fața unui virus.

Reamintim că singurul om politic care a subliniat necesitatea realocării fondurilor de înarmare către Sănătate a fost Liviu Pleșoianu. Restul e tăcere… We are NATO!

Evan Răutu.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în ARMATA(NATO). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la În plină criză mondială, România dă bani și mai construiește o bază pentru NATO!…

 1. Crișu zice:

  Sa di-o facă acasă la ei , NU in ROMÂNIA!’
  România și romanii NU au nevoie de așa ceva! Svem nevoie ca acești vremelnici lideri xare NU acționează RESPONSABIL PENTRU ROMÂNIA SA PKECE PENTRU TOTDEAUNA.!!!
  Cui folosește? In niciun caz României!!!
  Când om avea nivelul de trai al americanilor și NU avem ce face cu banii poate sa facă câte vor dar cu banii yankeilor.!!!!!
  Câta prostie, acum in criza nenorocita de coronavirus vin Deștepții ăștia sa arunce cu bani aiurea!!!
  Plecați mai putorilor ca nu serviți interesele Romaniei !!!!

  Apreciază

 2. Crisu zice:

  Cum pot avea o gândire așa de primitiva , ca ne ataca rușii sau aiurea alții.!
  Repet , respect ca roman orice stat inclusiv America dar cu decenta și coloana.Daca intrebi unde este România in Europa habar nu au.!!!
  România cu in PIB de 250 mld.euro fata de Unchiul Sam cu peste 20.000 miliarde de dări și stunci despre ce vorbim ?
  Sa scoată banii de la tescherea și sa construiască dar cu masura !!! România este formată din 20 milioane de locuitori di nu cei 100 sau 200 decidenți vremelnici care iau decizii fără măcar un REFERENDUM!!!!

  Apreciază

 3. Munteanu zice:

  S-a strecurat o eroare in prima fraza a articolului. In ceea ce priveste costul care va fi suportat „aproape in totalitate”. Cuvantul aproape este in plus, corect este costul va fi suportat „in totalitate” de Romania.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.