România trimite avioane în China după echipamente medicale -Multumim China❤️


Boeing 737-800

Ambasada României la Beijing a anunțat că România va primi materiale medicale achiziționate din China, acestea fiind transportate de TAROM.

 În timp ce aliații din UE se ceartă, iar SUA dau sfaturi României să nu colaboreze cu China, România achiziționează materiale medicale din China, într-o perioadă în care concurența pentru aceste produse de strictă necesitate pentru combaterea coronavirusului este acerbă.

Totuși, România a fost tratată cu prietenie și a avut acces la aceste echipamente, iar Ambasada României la Beijing a anunțat pe pagina sa de facebook că ”la 17 ani după ce ultima cursă aeriană de linie operată de TAROM pe relația China părăsea spațiul aerian chinez, ROT7710 este acum airborne și in drum spre casă!”

Zborul, operat de o aeronavă Boeing 737-800NG TAROM (YR-BGJ), a decolat din Shenzhen la ora locală 12:55 și transportă materiale medicale achiziționate din China. Echipajul a aterizat la Shenzhen noaptea trecută, după o escală de realimentare în Kazahstan, transmite Ambasada României din China.

În totală contradicție cu sfaturile absurde ale ambasadorului SUA în România, venite în cel mai prost moment, atunci când România aștepta acest transport de materiale vitale din China, Ambasada României a mulțumit ”autorităților chineze și, în special, colegilor din Ministerul de Externe al Republicii Populare Chineze și profesioniștilor din cadrul Autorității Aeronautice Civile a Chinei pentru tot sprijinul acordat cu maximă operativitate și solicititudine! Dar, mai presus de orice, pentru prietenia arătată de-a lungul acestui proces!”

O prietenie cu atât mai valoroasă cu cât România nu a mai avut zboruri cu China de 17 ani, așa cum recunoaște chiar Ambasada română în postarea sa!

În plus, faptul că România a putut achiziționa materiale medicale din China într-un moment în care marile puteri se bat pe aceste transporturi, fiind cunoscut cazul în care SUA a deturnat un asemenea transport destinat Franței, arată că prietenia Chinei pentru România a rămas neschimbată. Acest fapt este cu atât mai meritoriu cu cât, acum două săptămâni România a tratat cu dispreț videoconferința organizată de China cu țările din Europa Centrala și de Est în data de 19 martie, la care au participat toate statele la nivel de ministru, în timp ce Bucureștiul a trimis doi directori din Ministerul Sănătății și MAI.

Atunci, liderul Pro România, Victor Ponta, a reacționat dur la adresa Guvernului:

„În cea mai gravă criză de după Al Doilea Razboi Mondial – România are un Guvern format din sclavi orbi / care nu vor să vadă cât contează în aceste momente ajutorul Chinei pentru Italia, Spania, Polonia, Ungaria și Serbia / care nu sunt interesați de experiența acumulată de China în combaterea Coronavirusului și nici de sprijinul material ( măști, echipamente, teste, aparatură medicala) pe care vecinii nostri l-au primit cu recunoștință !”, a scris atunci Victor Ponta pe facebook.

Tot atunci, Ponta a dezvăluit că în nume strict personal și la solicitarea unor oameni serioși și profesioniști a luat legătura cu Ambasada Chinei și autoritățile medicale din China, iar răspunsurile la cererea de sprijin au fost imediate, pozitive și fără condiții, lucru confirmat de transportul de materiale medicale care urmează să ajungă din China în România!

 Daniela Porovăț.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS(Romania). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.