Tratamentul pentru Covid există! Medicii români nu au voie să-l prescrie


Clorochina și hidroxiclorochina, folosite deja de SUA și Franța în tratamentul pacienților infectați cu Covid-19, nu pot fi prescrise de medicii români. Directiva vine de la Agenția Europeană a Medicamentului, care motivează că aceste medicamente sunt insuficiente și că trebuie administrate pentru afecțiunile autoimune. 

Românii nu poți fi tratați cu medicamentele eficiente decât în cazuri foarte grave

Medicii români au interdicție de la Agenția Europeană a Medicamentului să prescrie clorochina și hidroxiclorochina, cele două medicamente care s-au dovedit eficiente în tratamentul bolnavilor infectați cu noul coronavirus. Probabil că interdicția a fost coroborată și cu o absență a acestor medicamente de pe piața românească, având în vedere cererea uriașă pe plan mondial. ”În prezent, clorochina și hidroxiclorochina, două medicamente deja autorizate pentru tratamentul malariei și al anumitor boli autoimune, constituie obiect de cercetare la nivel mondial datorită potențialului terapeutic al acestora în tratarea infecției cu noul coronavirus (Covid-19). Cu toate acestea, eficacitatea acestor medicamente în tratarea infecției Covid-19 trebuie să fie dovedită prin studii. Este foarte important ca pacienții și profesioniștii din domeniul sănătății să utilizeze clorochina și hidroxiclorochina numai în indicațiile autorizate sau în cadrul studiilor clinice ori programelor naționale care vizează utilizarea ca urgență pentru tratamentul infecției Covid-19. Atât clorochina cât și hidroxiclorochina pot prezenta reacții adverse grave, în special în cazul administrării de doze mari sau în asociere cu alte medicamente. Aceste două medicamente nu trebuie utilizate fără prescripție medicală și în afara supravegherii de către medic și trebuie prescrise numai conform indicațiilor aprobate, cu excepția unui context de studiu clinic sau a unor protocoale convenite la nivel național. În prezent, sunt în curs de desfășurare studii clinice de amploare, efectuate în scopul generării datelor solide necesare pentru stabilirea eficacității și siguranței clorochinei și hidroxiclorochinei în tratamentul infecției Covid-19. EMA salută demararea acestor studii, care vor permite autorităților să asigure recomandări de încredere și fundamentate pe dovezi ferme pentru profesioniștii din domeniul sănătății și pacienți. Din considerente de urgență și din cauza presiunii exercitate asupra sistemelor de sănătate pentru salvarea de vieți omenești în perioada pandemiei cu infecția Covid-19, unele țări, printre care SUA și Franța, au instituit protocoale stricte care să permită utilizarea experimentală a acestor două medicamente, de exemplu la pacienții cu forme severe de infecție COVID-19”, se arată într-un comunicat al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), publicat pe site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România.

Restricții la cumpărarea medicamentelor

Agenția Europeană a Medicamentului a mai transmis că hidroxiclorochina și clorochina sunt medicamente vitale pentru pacienții cu afecțiuni autoimune precum lupusul și că este important ca aceștia să le poată obține în continuare și să nu se confrunte cu situații de lipsă pe piață din cauza stocării sau a utilizării acestor medicamente în afara indicațiilor autorizate. ”În unele țări, prescrierea acestor medicamente a fost restricționată, pentru reducerea riscului de deficit. Medicii trebuie să utilizeze clorochina și hidroxiclorochina în cadrul studiilor clinice. Clorochina și hidroxiclorochina trebuie utilizate în continuare în tratarea unor afecțiuni cronice. Pentru prevenirea presiunii inutile asupra lanțurilor de aprovizionare, pacienților trebuie să li se elibereze numai cantitatea obișnuită de medicamente. Profesioniștii din domeniul sănătății nu trebuie să emită prescripții pentru o perioadă mai lungă decât cea obișnuită”, se mai arată în comunicatul Agenției Europene a Medicamentului.

https://www.national.ro/

 

Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS(Romania). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Tratamentul pentru Covid există! Medicii români nu au voie să-l prescrie

 1. g3o zice:

  Pai daca s-ar utiliza in USA si Franta, atunci cum sunt acolo zeci de mii de imbolnaviri si sute de decese in 24 de ore? Fake news!

  Apreciază

  • gigirupicreta zice:

   ce convins esti tataie! si nici macar n am citit juma din stire! „Medicii români au interdicție de la Agenția Europeană a Medicamentului să prescrie clorochina și hidroxiclorochina, ” cine ai impedica sa si faca meseria …io tot n am priceput!

   Apreciază

 2. Munteanu zice:

  @g30 – cele 2 nu sunt medicamente minune, si fiecare pacient este unic – straea fiecaruia difera de acelorlati, sunt niveluri de bola diferite in functie de sistemul imunitar, de prezenta altor boli etc. Chiar daca se foloseste (nu numai) in SUA si Franta nu dispar peste noapte toate decesele din cauza covid. In plus unele decese sunt „cu” covid si nu „datorita” covid. Medicul francez care a folosit hidroxiclorochina a fost linsat mediatic tocmai pentru ca A VINDECAT peste 1.000(una mie) de persoane cu ajutorul lui. Big farma a sarit de cur in sus ca exista pericolul ca toata lumea sa fie tratata cu un medicament ieftin, cam 1 euro/prsoana si se renunta la medicamente antivirale foarte scumpe si „Doamne fereste” chiar la vaccinul care va apare in curand.
  Fake news imprastii tu incercand sa discreditezi informatii adevarate.

  @gigir. – Cum cine ii impiedica sa isi faca meseria? Cand se interzice folosirea unui medicament ce exista pe piata de peste 50 DE ANI, cu ZECI DE MII de vindecati in intreaga lume, despre ce vorbim? Ia gasit acum „studiile aprofundate”. Crezi ca alora de mor le pasa de studii. Adica care este riscul unui infectat muribund daca foloseste medicamentul? Sa moara? Ok, bine, o sa fie de acord sa nu i se dea. O sa fie mai bine pentru el, nu este moarte presupusa/potentiala de la medicament este una sigura de la covid.
  Impiedicarea meseriei insemna cam asa. Tu esti sapator de fantani. Meseria ta este sa faci fantani. Folosesti diferite unelte in functie de solul in care sapi. Ai un sol tare si ai nevoie de o cazma. In plus este seceta, si lumea moare de sete. Trebuie sa sapi o fantana cat mai repede ca sa salvezi lumea de la moarte sau macar cat mai multi. Acum apare Autoritatea De Rgelemntare A Fantanilor si iti interzice sa folosesti cazmaua, pe motiv ca din cauza latimii fierului se pot cauza bataturi la picioare la folosinta indelungata, si mai trebuie studiat care este latimea potrivita, bla, bla,bla. Asadar nu te imiedica nimeni sa sapi fantana salvatoare. Dai ininte cu grebla ca faci treaba buna, oricum tu esti meserias si o scoti tu cumva la capat.
  Esti din aceeasi tagma cu g30. Fake-news-isti striga fake-news.

  Apreciază

 3. Ene Constanta zice:

  DA cred ca asta este ordinul , din nefericire….poporul roman sa moara…dar ,stati linistiti oameni buni , bunul Tata Ceresc NU v a permite una ca asta ! Veti plati ticalosilor cu varf si indesat tot ce faceti pentru distrugerea poporului nostru care este un popor ocrotit de Dumnezeu .Totul se plateste…Doamne ajuta poporul roman si tara noastra Romania , Doamne ajuta ne ! Amin !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.