În timp noi stăm acasă, peste 200.000 de români din diaspora sunt așteptați în țară.


Autoritățile nu închid granițele nici pentru străinii aflați în tranzit

În timp noi stăm acasă, peste 200.000 de români din diaspora sunt așteptați în țară. Autoritățile nu închid granițele nici pentru străinii aflați în tranzit

Autoritățile se așteaptă la un vârf al numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus după Paște, în condițiile în care în următoarele două săptămâni peste 200.000 de oameni vor intra în țară.
Ministerul Sănătății și autoritățile locale au anunțat în mai multe rânduri că majoritatea îmbolnăvirilor provin de la persoane din diaspora, sosite în țară după izbucnirea crizei în Italia.
„În ultimele trei zile, aproximativ 10.000 de cetățeni pe zi au intrat în țară. Dacă situația va continua pe această cifră, cu siguranță, până la Sărbătorile Pascale vom înregistra în jur de 200.000 de cetățeni care vor reintra în România”, declară Bogdan Despescu, secretar de stat în M.A.I.
Numărul românilor care s-au întors în țară în ultima perioadă este deja foarte mare.
„De la momentul declanșării epidemiei, la sfârșitul lunii februarie – începutul lunii martie, au intrat în țară și au fost verificați în punctele de frontieră peste 300.000 de cetățeni”, a adăugat Despescu.
Dintre aceștia, peste 59.000 de români au venit din Italia. În aceste condiții, autoritățile refuză să închidă granițele.
Bogdan Despescu e de părere că cea mai bună decizie pe care o pot lua oamenii este de a nu intra în contact cu alte persoane.
Românilor care revin acum în țară li se adaugă și foarte mulți străini aflați în tranzit. Pentru ei, autoritățile crează un culoar special de trecere.
Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS(Romania). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la În timp noi stăm acasă, peste 200.000 de români din diaspora sunt așteptați în țară.

 1. florinsuciu63 zice:

  In acest caz ar trebuii sa avem minim 200,000 de teste rapide pe care fiecare roman sau strain care intra in tara sa le faca pe loc! Nu sa ne speriem, ca si ei au aceleasi drepturi ca si cei de acasa. Este o nemernicie sa se mai faca diferenta intre noi cei de acasa si ei, cei din diaspora. In 30 de ani NICI O GUVERNARE nu a facut NIMIC pentru ei. Nu stiu cata sunt , unde traiesc, cum, daca au ce manca, unde dormii, cine le apara drepturile in fata angajatorilor straini … nimic. Sunt buni sa faca sluj pentru familiile lor in strainatate si sa ii lase in pace pe localnici sa nu le strice … numerele la votarile locale … Sunt buni sa fie manipulati de cel ce merge la pas dar sunt paria daca vor sa vina LA CASELE LOR , nu sa intre la altcineva in casa , in afara de cazurile stiute de politia locala …

  Apreciază

 2. Aram Paul zice:

  Sa punem in practica modelul de la sârbi. Tocmai au sembat o ordonanța ca niciun sârb NU MAI POATE VENI NICI CALARE NICI PE JOS.! AU ÎNCHIS GRANIȚELE!!!!!
  Pe când și la noi?
  Din cele 3862 de cazuri , circa 700/750 sunt cadre medicale , mai rămân circa 3000 de infectați , dar 80% sunt cei care au venit de afara. Practic aveam circa 600 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID 19.!!!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.